Maffigt åskväder föregick nattens blot
Ikväll är det den kortaste natten under 2011, en natt som tidigare haft stor betydelse för dem som ville hylla fruktbarhetens olika gudar. Själv var jag inne i huvudkommunen ett par timmar men hann precis in på Södra station innan det värsta regnet kom.

En sak som jag särskilt lade märke till var att flyget till Bromma flög på låg höjd över taken, det samtidigt med att det var minst sagt byig vind. Det är klart obehagligt att ha en tätt trafikerad flygplats så nära stadens centralare delar, förr eller senare händer det något, precis som det gjorde i Petrozavodsk i Ryssland i morse.

Jag vet inte hur mycket vinden blåste i byarna, men det var kraftigt. Blixt och dunder var det också och hemmavid drog jag ur sladdarna till datorn i en halvtimme. Nu ska det i alla fall bli sol under resten av veckan skriver tidningarna, inte överallt kanske, men här i Fjollträsk i alla fall. En sol som faktiskt redan skiner, här växlar det fort. Men det är väl som jag skrev igår, det är sommaren som har kommit nu.

it Andra om: , , , , , , , ab ex dn svd