Kim Jong-Il – kunglig klädstil?


Jag har personligen länge varit djupt imponerad av Kim Jong-Il klädstil. Dessutom har han ofta väldigt stora glasögon vilket jag tycker är snyggt. Nu berättar tidningarna att Nordkoreas ledare har en så imponerande klädstil att hela världen tar efter, det avslöjar en av de största tidningarna i Nordkorea.

Uriminzokkiri: ”Det vördnadsbjudande intryck som den store ledaren ger i sina anspråkslösa kostymer är en stor inspiration, heter det. Kostymen består en blixtlåsförsedd jacka med matchande byxor, vanligen i en beige färg eller i blågrått. I artikeln citeras en fransk modeexpert: ”Kim Jong-Ils mode, som nu sprider sig snabbt över världen, är något som aldrig tidigare har inträffat i världshistorien”, säger experten.”

Själv överväger jag att låta sy upp en skjorta liknande den som Kim Jong-Il har på bilden. Möjligen borde man låta sy upp ett större antal, med tillhörande byxor, eftersom man troligen skulle kunna ta bra betalt för dem. Jag läste i tidningarna häromdagen att prinsessorna har klänningar som kostar trettioåtta tusen, således kanske man skulle kunna fresta kungen med en sådan uniform? För övrigt så undrar jag om hovet tänkt på att bjuda Kim Jong-Il till bröllopet?

intressant Tags: , , , , , svd ab1 ex dn t


7 svar till “Kim Jong-Il – kunglig klädstil?”

 1. Jag inspireras varje dag av Nordkoreas kamp för att slippa ondskans axelmakt USA men klädmodet har jag inte reflekterat över. Det kanske vore Ubercool att ha en ”sparkdräkt för vuxna” som Kim Jong-Il har?

  Ska fundera på saken…

 2. Tänk vad tacksamt det skall vara att göra sig lustig över Nordkorea. Lite väl billigt, tycker jag. Mainstreammedia älskar att rapportera saker som ter sig konstiga när det kommer till Nordkorea, Kina m.fl. Visst är landet bisarrt i flera avseenden, men det är likväl svårt att inte ana en politisk preferens i den typen av rapportering (som knappast alls drabbar länder som USA eller Japan).

 3. Han ser helt klart ut som en nationell ledare som går sida vid sida med sitt folk vars förtroende han bär.

 4. Jag slänger av mig mina imperialistjeans och min löjliga luvtröja och rasar runt i min nyinköpta Kim-Jong-overall (i bävernylon för säkerhets skull).

 5. Klart kungen ska bjuda in Kim. Det känns ju inte allt för osannolikt att han gillar Kim Jong-il och skulle kommentera så här:
  – ”Den store ledaren har en kolossal närhet till folket”
  – ”Jag upplever Nordkorea som ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig.”

  Det har (nästan) hänt förut.