Juholt vs Reinfeldt?


Jag har sett fler exempel på hur socialdemokraterna nu kämpar för att få till stånd en debatt mellan Juholt och Reinfeldt, men man bör nog tänka sig för både en och två gånger.

Reinfeldt är en mycket stel person, en man som har uppenbara problem med att visa sina känslor. Han har ibland varit på besök i skolan och då fått höra elevers levnadshistorier utan att kommentera det sagda med ett enda ord. Det kan ju sluta med att Reinfeldt helt enkelt inte påverkas av Juholts raljanta stil, något som kan drabba (S) hårt. Samtidigt så är jag förstås spänd på att höra dem diskutera, i bästa fall så åker Reinfeldt på ordentligt med däng.

Men (M) kanske drar ut på det för att Juholt ska bli nervös, men något säger mig att risken är betydligt större att Reinfeldt drabbas av nervösa problem. Det är inte lätt att debattera med motståndare som har rätt i mycket av sin kritik. Men oavsett hur en debatt mellan dessa män slutar så kommer den borgerliga pressen, inklusive Lena Mellin, hävda att Reinfeldt vann debatten…

it Andra om: , , , , , , ab12345 ex gp svd dn ekot


8 svar till “Juholt vs Reinfeldt?”

 1. Det är ingen slump att han dragit igång en vildsint offensiv just nu. Han har ju spinndoktorer som bevisat att dom är klassen bättre än vänsterns.

  Men visst vore det kul med en debatt!

 2. Förr eller senare lär väl debatten komma. Jag har fram till nu varit helt säker på att Juholt kommer att mosa den träige Reinfeldt, men nu vet jag inte … Det är så många som avfärdar Juholt med att han är populist och som faktiskt kräver att en ledande statsman ska vara tråkig och inte rolig, de tycks inte ta Juholt på allvar. Men jag hoppas förstås att mitt första intryck var rätt och att väljarna förstår det. Det är ju bra mycket viktigare att väljarna blir påverkade än att Reinfeldt själv blir det !

 3. Det var då en väldigt Reinfeldtvänlig tolkning av problemet. Min tolkning är ända sedan jag hörde Juholts första tal är att Reinfeldt som nätt och jämnt kan uttrycka sig på begriplig svenska inte alls vill hamna i debatt med Juholt, som har en helt annan förmåga att tala om de problem som Sverige befinner sig i för närvarande. Därför undviker han Juholt. Nu är väl inte Juholt någon mästare heller så där till vardags, framför allt inte när han ödmjukar till sig. Då blir han i det närmaste tramsig, men nog tror jag att Reinfeldt kan få sig ett par smockor om han törs ta en match med Juholt.

  • Han går nog på knock Out direkt, det är bara att hoppas, en hård höger mot kroppen, en hård vänsterkrok mot hakan, sedan avsluta med en rak höger.
   Men det är väl min aversion mot Reinfeldt som gör att jag drömmer vakendrömmar igen… :-)

   • Fredde kommer nog även fortsättningsvis undvika att exponera sig, på samma sätt som han har duckat i alla andra större frågor, strategin är att låta andra dra på sig misshaget (jfr bondeoffer i schack) och vara the good guy som annonserar jobbskatteavdrag #23 i ordningen.

    Det har iallafall funkat hyfsat så här långt, den som inte gör något gör inte heller några fel och kan inte angripas.

    • Ja han kan ju alltid lita på högerpressen dessutom. De har väl stora team igång med att gräva efter skit i nuläget.

 4. Jag tror nog att Reinfeldt känner sig osäker inför en debatt mot den för att vara politiker relativt oberäknelige och spontane motståndaren Juholt. Reinfeldt vill ha kontroll över situationen och hans främsta vapen är att med sin kyla och sarkastiska arrogans få motståndaren att känna sig underlägsen.
  Jag tror och hoppas att Juholt är så trygg i sig själv att han inte låter sig påverkas negativt utan kan med sin värme och mänsklighet få Reinfeldts brist på dessa egenskaper att framstå klart, klä av honom så att den själsliga torftigheten blir uppenbar.

 5. Hur kan ni ens tro att Reinfeldt skulle vara nervös inför en debatt mot en obildad Juholt som drar roligahistorier istället för att lägga fram sakpolitik.

  Faktum kvarstår att vad Juholt än lägger fram så tror Reinfeldt och alliansen fortfarande på den politik och den teori som de följer. Likdant som ni vänsteranhängare tror på er. Det är ju inte så att Reinfeldt kommer att tänka ”nämen oj, det där har jag inte tänkt på Juholt, det har du helt rätt i ju..”
  Två skillda värderingar om hur saker ska lösas står mot varandra och kommer att debatteras mot varandra. Det finns absolut ingenting som kommer få den andre att bli svarslös, det är snanare upp till oss tittare att sedan välja vilken väg vi tycker är riktig att följa och där kommer ni fallera helt..

  Alla blåa kommer hävda att Reinfeldt krossade Juholt och alla röda kommer att hävda motsatsen.. Att tro på något annat visar ju bara på att man saknar en viss grad av tankeförmåga..