Jag är trött på vinter!


Är det någon mer än undertecknad som är trött på vintern? Handuppräckning, nej det går ju inte, men du kan rösta i rutan i högerspalten, och frågan är enkel, eller hur?

Det vita på bilden är inte snö, även om det kan se ut så. Det är den lilla del av Sverige som inte SMHI ännu inte utfärdat en vädervarning för, som ni ser så är merparten av landet täckt med varning klass ett, och Västernorrland har en klass två-varning, och fler län lär det bli under dagen. Allt fler inser att det är något som håller på att hända med vårt klimat, andra säger att det är naturliga variationer i vädret.

Fakta är att 2010 är det varmaste året som uppmätts, och att december var den kallaste månaden som någonsin har uppmätts i Stockholm. Nu kan vi tyvärr inte rösta bort vare sig klimatförändringarna eller vårt aktuella väder, och SMHI säger att detta snöoväder följs av fler, inom några dagar dessutom. Att vår infrastruktur har problem att fungera vet vi redan och värre lär det bli.

Själv ska jag antagligen ge mig ut för att försöka ta en eller annan bild av eländet som kommer. Många väljer säkert att sitta inne och uggla i värmen. Själv har jag just läst färdigt Little Big Man av Thomas Berger, tyvärr måste jag tillägga. Förklaringen till detta tyvärr kan ni nog lista ut, jag kommer att åter-
komma till den boken snart antar jag.

it , , , , , , , , , , dn12 svd ab ex gp svt


12 svar till “Jag är trött på vinter!”

 1. Jag är inte nöjd ännu. Det saknas flera meter snö och nu är det för varmt ute (-2°C). Vi har bara fått 1,5m än så länge.

 2. Det är väl tur för alla er som tröttnat på vintern att klimatförändringarna kommer sätta stopp för allt snöande under vinterhalvåret.. Gröna vintrar blir väl skönt för er? Synd om barnen bara som aldrig mer kommer kunna åka skidor/pulka osv..

 3. Kom igen med VEDERHÄFTIGA källor och använd oxo en juste mailadress! / Jinge

 4. Vintern är bara halvägs. Ännu kan det komma snö. Vintern 69 och 79 var inte att leka med (Då skåne försvann)

  Svårt att tro på en global uppvärmning just nu. Vi människor har en tämligen kortsigtig syn. Vad som är för handen är viktigast än vad som kommer om århundraden. Det angår väl inte oss eller?

  • Svårt att tro på en global uppvärmning just nu.

   Du menar att det är lögn att 2010 var det varmaste året hittills??

   Att det är kallt och snö i SVERIGE betyder INTE att det är kallt överallt…

 5. Chrille
  Det heter global uppvärmning för att den genomsnittliga medeltemperaturen stiger. Men i verkligen handlar det om klimatförändringar. Extrem torka och värme på vissa ställen och extrem vinter på andra. Man börjar ju se runt sig hur olika personer märker den extrema växlingen mellan extremt kalla vintrar och extremt varma somrar.