Jag är inte Rasist, säger Bert Karlsson


Andres Lokko flyttade till London för att slippa Bert Karlsson säger han i dagens Sommar i P1. Han säger att Bert Karlsson borde be om ursäkt eftersom han och Ny Demokrati är orsak till rasismens framfart i Sverige.

Aftonbladet citerar Bert Karlsson som säger att han själv inte ska rösta, men: ”Är det någon som borde be om ursäkt är det ju Andres Lokko, säger han och fortsätter: – Om han tog reda på verkligheten, den här Lokko, så skulle han rösta på Sverigedemokraterna.”

Men rasist är inte Karlsson enligt sin egen uppfattning…

(Sträng kommentarsgranskning tillämpas, rapportera tveksamma annonser)

i , , , , , , t


17 svar till “Jag är inte Rasist, säger Bert Karlsson”

 1. Nå, jag har varken hört, sett eller lyssnat till varken Berra K eller A Loco på mkt länge men tror man på fullt allvar att rasism skapades av en Sommarlandsdirektör och främlingsfientligheten i riket uppstod runt 1990 så har man levt i en mycket skyddad värld. Det är direkt vilseledande och antyder att man inte förstår vad det är frågan om.

  • Jag håller med om att det känns som ett ett krystat argument och han skulle i så fall flyttat till England klart tidigare om det verkligen var Bert Karlsson som var den som gjorde att han flyttade.

   /Micke W

  • Orsak till framfarten är inte samma sak som att säga att man skapade rasismen. Ian och Bert och deras parti hade stor del den framfarten, därom råder det inget tvivel.

 2. Bert Karlsson har nog samma inställning till judar tror jag. Allt som saknar tusenårig historia i sverige förkastar han.

 3. åggepågge har poängen. Och Janne Josefsson uttrycker rasismens uppkomst i en radiodokumentär om Tensta, av Johanna Langhorst. Från 33.45 in i dokumentären säger Janne Josefsson bl a att:
  ”Svensk arbetarklass frågade man ju aldrig om vad dom tyckte om invandring och flyktingpolitiken. Och det var ju dom som fick bära hela den ekonomiska krisen på sina axlar. Dom fick också bära hela flyktingpolitiken. Dom fick se hela sin trappuppgång förvandlas på kanske på ett par år. Och att se sin trappuppgång förvandlas det är ju en riktigt rejäl omställning. Det är ju där du går ut med soporna, det är där du ska gå i tvättstugan. Det var ju ingen abstraktion som det var för väldigt många andra som satt och sa att man skulle ta emot folk från hela världen som sökte skydd hit. Dom förskansade sig ju i regel någon annanstans utan flyktingar och invandrare, i bostadsrättsföreningar i villabebyggelse och sånt där.”

  Medelklassen som är mest positiva till invandring släpper inte in dem i sin egen närhet. Kolla hur det ser ut på alla dessa medieredaktioner som så ofta propagerar för invandring och integration. Inte har de någon invandrare i sin arbetsgemenskap. Inte konstigt att arbetarklassen blir förbannade på invandringspolitiken och dess påhejare.

  För övrigt är Tensta-dokumentären en fantastiskt bra dokumentär, och en fantastiskt fin hyllning till det Tensta som journalisten Johanna Langhorst bebott i 17 år men lämnade efter att hennes äldste son blivit rånad två gånger och inte längre vågade gå hem ensam från tunnelbanan. Lyssna, berörs och lär. Hämtas här:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=909&artikel=3691095

 4. Det är äckligt med rasism, det smetar ner SD. Folk tycker att SD är äckliga.

 5. Han agerade riktigt fegt i programmet ”Välkomna nästan allihopa” när han blev utfrågad av Musse Hasselvall. Orsaken till att Bert får vara med i tv är att han har mycket pengar och är framgångsrik när det kommer till just att tjäna pengar.

  • eftersom det finns många som är betydligt rikare än Bert K men aldrig är med i TV så är det säkert ngt annat. Vad sägs om att han är rapp i käften, till viss del säger sådant som många tänker, vet hur media fungerar och kan mecka med dem och dj-t gärna är med och syns.

   • Ja, vad säger man om det? Man säger att Bert inte är särdeles rapp däremot populistisk i käften. Och populism triggar ryggmärgsreflexer hos en del människor.

    Att det finns andra som är rika men aldrig med i TV och uttalar sig kan ju bero på att de inser att det är korkat att uttala sig likt Bert och därför avstår.

 6. Att för detta SAF, nuvarande svensk näringsliv, är mycket positiv till arbetskraftinvandringen vet vi alla bara för väl. Istället för att ordna drägliga förhållanden för svensk arbetarklass, så tänker man sig att sänka priset på arbetskraften genom att fler måste slåss om jobben och naturligtvis – lägst lön vinner!

  Här kommer de hushållsnära tjänsterna in: ” Mohamed, ta farm mina morgontofflor”

  I dag har vi 1000 000 människor som skall slåss om 50 000 jobb. Detta skapar förbittring, men det hela skulle kunna vara OK om även direktörernas löner, samt rörliga div ersättningar, också konkurrensutsattes, men nej! När såg vi sist en vakans i Svensk näringsliv reas ut?

  ”Ny VD sökes. Du som begär lägst lön, får jobbet.”

 7. Jag tror att Magnus Berg och nature beskriver vad det egentligen handlar om sett från det arbetande folkets perspektiv. Jag bor i miljonprogrammet och har så gjort av delvis egen fri vilja större delen av mitt vuxna liv. Jag bor kvar för att jag trivs med miljön och människorna.
  Till MB och N kan jag tillägga att de invandrare som bott här i 30 år eller mer ofta är mycket negativa till arbetskrsftsinvandring och tycker att svenska myndigheter är mesar. De senaste valen har de vandrat högerut i horder och de rödgröna tappar stort pga sin liberala kulturradikalism. Det kommer att gå illa i valet i höst är jag rädd för med något undantag stinker det urvattnad tjänstemannapolitik om de flesta och mesta. Det är synd för grundtanken om en rödgrön valkoalition är alldeles rätt men den måste ju styras av folk med verklighetsförankring.

 8. Angående arbetarklassens dragning högerut mot SD.

  Den enda tillväxt som alliansen ordnat till via sin politik är möjligen branschen hushållsnäratjänster? Men jag tror inte på att starta upp förteg i hushållsnäratjänstebranschen; ty i den branschen lönar det sig inte att göra investeringar – varken ekonomiska eller personella. Hushållen betalar inte mer för högre kompetens, då det inte krävs någon speciell kompetens att städa, diska samt gör rent toaletten.

  Anställer jag några väl motiverade, och lämpliga långtidsarbetslösa personer, så har jag en del investeringar, om än blygsamma, som måste täckas av någon som likar en vinst. I dag finns det ca 11 000 företag i hushållsnäratjänstebranschen. För att ta mig in på marknaden, måste jag satsa lite på reklam. Sedan på städutrustning och kanske lite kläder – åtminstånde en tröja med företagets logga på, så att kunderna vet från vilket företag de har hyrt in personalen ifrån. Sedan har vi försäkringar, arbetsgivaravgifter osv. Nu.

  Varför skulle familjen sniken betala mer för min personal, när de får samma arbete utför till en lägre penning? Ty det är dyrt och ett styvt arbete att driva företag samt försörja anställda. För övrigt kan ju min personal knoppa av när som helst, då det är dem som frontar kunden och håller alla kontakter varma.

  Arbetskraftinvandring är inget annat än Socialism för de redan rika och darwinism för de arbetslösa. På så vis hålls lönerna ner och de rika för MER för sina pengar och förblir rika.

  • I huvudsak tror jag du har rätt igen – jag mätte inte varje mm precis – men högerröstningen handlar till stor del om andra saker. Det som anknyter till det du skrev är väl att sossarna inte lyckats med tillväxten av nya arbetsplatser i ngn större utsträckning. Därmed blir talet om nyföretagande attraktivt.

   Den socialdemokratiska kollapsen, för det är frågan om precis den politiska kollaps som vi inom 70-talsvänstern trodde skulle komma, handlar om att man inte förstår det utvecklingsskede vår ekonomi befinner sig i. Högern begriper problemet bättre. Läs de två sista styckena i Kommunistiska Manifestet för en närmare utläggning. Därför lanserar SAP mest gammal arbetsmarknadspolitik i väntan på nästa högkonjunktur. De senaste gångerna den kommit har bara delar av de utsparkade återanställts o sosseledningen är handlingsförlamad. Arbetande och arbetslösa har för länge sedan begripit att de gamla storföretagen inte kommer att lösa våra behov utan endast fortsätta nedskärningarna.
   Folk går till höger helt enkelt för att det är ett fysiskt alternativ, inte för att det är bättre. Sossarna är rädda för att vara ett alternativ på riktigt för den radikala politiken skulle många av dem inte klara av. Apparatsossar väljer alltså hellre förfall än socialistiska ”äventyr”.

   • Det är lite vagt vad de egentligen men ar här; men för att ingen moderat, eller SD för den delen, skall missförstå vänstern här, så vill vi att resurserna skall satsas på dem som behöver dem som behöver dem som allra mest, samt att alltid, alltid ställa upp för den svage i samhället oavsett hudfärg, religion, (laglig) sexuell läggning samt kön och ålder.

    För ekonomi handlar strängt taget om två saker: att göra affärer (tjäna pengar …) samt att fördela dessa pengar – RÄTTVIST! Vi som är rikare samt smartare delar alltså med oss till dem som behöver. Och oavsett hur lite pengar vi än har, så kan vi alltid dela det lilla vi har, eller hur?

    Dessa två ideologiska viktiga grundprinciper som de borgliga HATAR, allra mest.

    ”Vadå … Sattsa pengar på slöddret i förorten? Va är de för trams”?
    ”Dela lika av MINA pengar? Är dom duma i huvudet eller”!

    Pust!

    Tänk vad s

    • Jo, lite vagt blir det för dels är man inte helt färdigtänkt och dels ska man avstå från att skapa sina egna slutgiltiga sanningar. De måste vara kollektiva slutsatser.

     Men jag menar att de rörliga delarna av de offentliga finanserna till ca 90% kommer från löntagarnas inbetalande av skatter och avgifter. Produktivitetsvinster och finansiella överskott från näringslivet har det allmänna fått allt svårare att få en andel i. Här ligger roten till vår demokratis urhålkning och debatten kring invandringen. Det gör att det existerar en reell motsättning mellan etablerade svenska medborgare och nyanlända flyktingar och invandrare vad gäller de offentliga utgifterna. Invandrare etc som går direkt till arbete el.dyl. blir skattebetalare och därmed objektivt INTE i motsättning, dvs rivaler. Därifrån har man en glidande skala för olika kategorier bort till dem som aldrig tänkt sig arbeta eller som kommer hit som olaglig arbetskraft.
     Även stora företag t.o.m. allmännyttiga spelar med i entreprenörsspelet och tar in vitryssar och colombianer istället för att anställa svenskar. Det cirkulerar omkr. 20 sådana i mitt kvarter just nu.