Israels fula tricks


Att Israel försöker framstå som ett fredligt land utan koloniala ambitioner häpnar många över, det blir märkligt eftersom man sedan staten utropades aldrig har följt vare sig FN:s resolutioner eller krigets lagar, vi är många som kritiserar landet för att de aldrig gör några ansträngningar för att skapa fred i Mellanöstern. Nu ska de, trots att Israel inte ligger i Europa, delta i Eurovisionens schlagerfestival igen, och det mest absurda, med en melodi som förespråkar – fred.

Aftonbladet: “…tolvpoängaren i schlagerbråk går till Israel. Som lyckas piska upp hat genom att sjunga om – fred. Det verkar finnas en oemotståndlig vilja att använda tävlingen som slagträ i världens hetaste konflikter. Vem vill inte nå ut med sitt budskap till 600 miljoner människor på en gång? Israels bidrag står för senaste skandalen. Låten ”There must be another way” är en omaskerad vädjan om fred. Så långt helt okontroversiellt. Men en i den kvinnliga duon som framför sången är palestinier bosatt i Israel. Mira Awad betraktas nu av Israels en miljon araber som en förrädare. En som låter sig utnyttjas som propagandaverktyg för israeliska staten. Hennes medsångerska Noa hyllade det nyss avslutade kriget i Gaza.”

Det måste finnas en annan väg, om man översätter titeln till svenska, är en i sammanhanget paradoxal titel på en sång som ska representera Israel. Verktygen som behövs för att skapa fred i Mellan-
östern ligger helt i Israels händer och freden har aldrig någonsin kunnat påverkas av palestinierna. Det är inte palestinier som bygger murar, det är inte heller palestinier som spärrar in sig själva i Gaza och bombar sina elverk, skolor och sjukhus. Inte heller bygger de olagliga bosättningar inne på israelisk mark.

Och när Israel då, trots att landet inte ligger i Europa, ska delta i den Europeiska Radio och

TV-unionens schlagertävling med en sång som förespråkar fred så kan man inte annat än häpna. Sången i videon framförs på hebreiska och arabiska, och att en palestinsk kvinna som bor i landet ställer upp på detta försök att lura omvärlden är minst sagt stötande.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , it AB1 DN1 SvD1 Dagen

Mer: Svensson Gaza Peace Ali Lasse Anna Annarkia Knut Lindelöf FFF Ung Vänster
[tags]Mira Awad, Israel, Antisemitism, ICC, Haag, Rasism, Folkrättsbrott, Apartheidstaten, Krigsförbrytelser, Gaza, Palestina, Fosforgranater, EU, FN, Genevekonventionen, Melodifestivalen, Påverkan, Propaganda, Politik[/tags]


48 svar till “Israels fula tricks”

 1. Ett sorgligt försök att ge en bild som inte existerar. Det är även tråkigt att EuroVision blir ett forum för politiska budskap. Inte bara Israel utan även Georgien med låten ”We don’t wanna Put In” (som för övrigt kunde ha framförts bättre av döva blinda små barn). Politiska budskap hör inte hemma i en sångtävling enligt min åsikt. Don’t take the fun out of music!

  Angående att Israel är med i EuroVision tror jag inte det har något med att man måste ligga i Europa för att få deltaga, man behöver endast vara medlem i Europeiska TV och Radio föreningen (eller något liknande, jag kommer inte ihåg det exakta namnet). Men visst, jag håller med om att namnet på tävlingen kan vara en aning missledande.

  • Man kan givetvis ställa sig frågan om inte Mellanöstern har någon egen Radio och TV-union. Det har de säkert, i alla fall borde de ha en, finns den inte så kan väl Israel starta en sådan…

 2. Jag fattar inte hur det kan komma sig att Mira Awad ställer upp på detta. Sedan fattar jag inte hur hon tänkt när hon valt en så fruktansvärt ful klänning? Hon skämmer ut palestinska kvinnor! :-(

 3. jag skrev en kommentar om detta på min blogg för ett tag sedan. ganska sorgligt, men speglar också hur israel ständigt spelar på diktomtomin goda duvor-hökar. en projekteringen som är falsk, då merparten av den israeliska ’fredsrörelsen’ direkt stödjer Israels krig.

 4. Mira Awad har palestinierna och araberna aldrig hört talas om. Vi som bor i utlandet har hört talas om henne helt nyligen.

  En ung, dum och poltiskt helt omedveten brutta. Världen är väl full av dem, eller hur?

  Klänningen har säkert valts av israelerna. Tjejen är fullständigt i deras våld.

 5. Om man la till ett bildspel med slaktade och skadade palestinier från Gaza skulle texten få en annan dimension…

 6. Hade det varit en annan nation en israel så skulle jag kanske köpt att dessa två var helt enkelt protesterat mot hur Israel beteer sig men nu har jag blivit lite cynisk efter ha sett hur Israels propoganda fungerar.

  Allt som har med Isael att göra nu förtiden får mig att må illa. När kan vi ta tillbacka vår media och få politiker som vågar säga ifrån om något är fel.

 7. Detta är ju rent utsagt motbjudande. Georgiens relativt oskyldiga ”We don´t wanna Put in” stoppas alltså, medan en sång om fred (!) från världens mest militariserade och våldsdyrkande land Israel är okej.

  Man märker ju verkligen att ESC inte är det minsta politiskt (OBS !! Ironi).

  Vad gäller den palestinska sångerskan så finns det två möjligheter. Antingen är hon av samma sort som Fattah-rörelsens politiker och därmed möjlig att köpa, eller så har Israel kidnappat någon släkting till henne som de hotar att döda om hon inte gör som de vill.

  Jag har nämligen oerhört svårt att tänka mig att en palestiner, av fri vilja, skulle ställa upp på denna hyllning av Apartheid-staten.

 8. Mira är vad jag vet en sådan som inte lever bland palestinierna. Kristna familjer har inte lika hård koll på sina barn som muslimska sådana så hon tog sitt pick och pack och gav sig ut i stora världen för att bli artist. Det enda jag hittade av henne när jag googlade på henne på arabiska för ett tag sedan var en tafatt barnsång som hon framfört i ett israeliskt program.

  Stackarn kommer att betala dyrt för det här. Undra vad hennes församlingspräster och biskoppar tycker om det här. Varenda en av dem fördömer ju även Abbas linje. När hon utfört sitt uppdrag kommer även israelerna att sparka ut henne i kylan.

 9. Det är vidrigt att låtsas vilja fred i en låt i melodifestivalen när alla vet att israel är ett av jordens mest krigiska länder. Att den palestinska tjejen ställer upp är mycket märkligt, hon kan rimligen inte bo i landet, antagligen har hon inte hört talas om Gaza. AB skriver att miljontals palestinier hatar henne för det, men jag tror man kan öka på den siffran många gånger om. Hur tolkar resten av arabvärlden det hela?

  JINGE! Kan din datorserver tänka själv? Gissa vilken bokstavskombination den vill att jag ska skriva? GAZA!!! Jag gör en skärmdump och mailar dig beviset! :P

 10. israel och omvärlden talar olika språk. Underförstått betyder israelernas fredsvilja inget annat än att så snart samtliga palestinier lämnat Palestina, frivilligt eller under hot och terror, då, först, då blir det fred.
  Jag är inte särskilt intresserad av kommersiella jippon som schlagerfestivalen, för det går inte att tävla i musik, anser jag. Men jag tycker att man borde demonstrera mot den lilla onda och illvilliga asiatiska regimen usraels politiska utspel och försöka få omvärlden uppmärksam på sånggruppen ultrafalska och arroganta innehåll. Klä oss i de T-tröjor som de brutaliserade israeliska soldaterna kreerat och stå utanför israeliska ambassaden och andra beskickningar och bua natten lång.

 11. Palestinier och Palestinier. Tror inte Mira har inte växt upp som en Palestinier, utan som en ”Israelisk arab”, vilket är vad man kallar Palestinierna i staten Israel (den minoritet som lyckades hålla sig kvar under fördrivningen 1948) vars siffra idag är ungefär 1,4 miljoner. Hon är även Halv bulgarier. Staten israel har satsat hårt på att av-Palestinisera deras Palestinska medborgare, ett sätt var att hela tiden kalla dem Israeliska araber för att få dem att känna sig som ett seperat folk som inte hör ihop med andra Palestinier. Finns många sådana knep som man använt för att få bort det Palestinska namnet och tillhörigheten från dem. Ex genom att försöka få de kristna, druserna samt beduinera att känna sig som seperata folk som inte hör ihop med de Muslimska mainstream Palestinierna osv. Det har dem lyckats med nästan helt och hållet när det gäller druserna och till viss del av resten av de ”israeliska araberna”. Läste på en sida förut att en undersökning visade att 75 % av de ”israeliska” araberna som bor i staten israel ser sig själva som Palestinier, alltså så gör 25 procent mer eller mindre inte det (i synnerhet druser).

  Israel kör alltid me såna här tricks, det är PR för israel men dem kmr inte lyckas med det dem vill uppnå, ACTIONS SPEAK LOUDER THAN WORDS. Jag tror inte ens att den israeliska allmänheten valde det här framträdandet utan man vill få dem att framstå som fredsälskare efter att 97 procent av de judiska medborgarna i staten israel stödde slakteriet i Gaza.

  Att få fram en som Mira som är villig att sjunga om fred i en konflikt är inte så svårt, det ser man överallt i världen att folk gått ihop för att sjunga om freden och just de arabiska medborgarna i staten israel har ett hårt tryck på sig eftersom de blir anklagade för att vara the enemy within av sionisterna så det är inte så konstigt att dem hittade en som vill visa sig fredlig till vilket pris som helst, synd bara att hon gör det som en del av en propaganda kampanj, e hon så pars törstig efter fame att hon är villig att gå den sionistiska statens ärenden för det så får hon ta konsekvenserna av det sen, hon kmr få sina 15 minutes of fame men sen så kmr verkligheten att kicka in, förr eller senare så kmr hon inse hur patetiskt det här var av henne.

  Och Noa är en sionist som låtsas vara för fred, hon skrev ett brev till Gaza folk under kriget, det va fyllt me Propaganda och lögner. Sådana sionister är nästan värre än Lieberman sionisterna för dem ger sken av att vara fredliga och som att det är något helt normalt att förstöra Gaza och döda och skada tusentals, typ kom låt oss alla sörja Gazas döda barn och lägga skulden på Hamas, hon ville få det att se ut som att hon lider me folket men vinklade det på ett sätt som att det var hamas som kastade fosfor på Palestinierna och bombade skolor, hem och ja precis allt som går att bomba. Jag mådde illa av det för det va så falskt.

  Eurovision borde inte ta emot det här bidraget för det är ren propaganda. det är inte första gången kör med det, tidigare (minns ej vilket år d va) så har israels bidrag viftat med syriska flaggor mitt under framträdandet, och det samtidit som de ockuperar en del av Syrien.

  Jag hoppas att Europeerna inte låter sig luras av det här och ser det som det propaganda trick det är. Men folk verkar vara så törstiga efter rosor och sweet talk att de är villiga att tro på vad som helst som ger sken av att vara ett fredsbudskap.

 12. xxxxxxxxxxx

  Förstår att det måste vara provocerande att se någon åtminstone försöka göra ett försök till försoning. Ingen av er fanatiker som hört talas om fred-nu-rörelsen? Ni tittar antagligen för mycket på Al Manar och deras schlagerfestivaler…

  xxxxxxxxxxxxxxxxxx
  Ehud

 13. Jag tycker att det verkar som israel tror att de lever på 1200-talet eller nåt sånt. Statens agerande tyder på att de inte tror att det finns andra stater, eller i varje fall att man inte behöver bry sig. TÄNK om de skulle vilja vara med i EU! Vilket mörker!

 14. Musiken på Al-Manar låter sig höras. Den är av betydligt bättre kvalite accompanierad av flyende israeliska styrkor trots gigantiska maskiner som de körde in med :-D :-D Och trots att varje soldat bär på en sadelväska (ryggsäck) fullproppad med choklad, chips, läsk, konservburkar etc…

  Och blöjor har de på sig också. Israliska soldater bär på sig blöjor i krig, såg palestinier som sett soldater som fallit i Gaza :-D för de skiter på sig när någon skjuter tillbaka.

  Men att skjuta gravida kvinnor, det gör de. Fy för ett sånt armé av mördare. Och fy för en sådan stat som tillhandahåller sådana bajsare.

 15. Jag tror bara att han skojade. Det var ju faktiskt rätt kul… :)

  Tänk om Israel inte vinner!? Då är det antisemitism! :-)

 16. Noa är så himla xxxxx att hon tillsammans med Miras klänning bör räcka för en brakförlust. Musiken är inte heller något attt hänga i julgran.

 17. lol Ehud. Försoning? man snor inte ett land, dödar och fördriver dess folk och sen kommer och sjunger ”there must be another way”. Vill man verkligen ha en annan väg så gör ger man tillbaka det man stulit. Noa som är Yemenitisk har rätt att bo vart hon än vill i Palestina medan Palestinierna inte har den möjligheten, 5 miljoner Palestinska flyktingar får inte återvända till Palestina, Ca 4 miljoner Palestinier på Västbanken/Gaza måste söka tillstånd (som nekas) för att kunna resa till en Palestinsk stad som står under israelisk kontrol eller för att be i Jerusalem, och av de ca, 1,5 miljoner Palestinier som bor i israel så är en stor del displaced Palestinians, vilket innebär att dem förflyttades från sina hem till andra byar/städer än vad de kom ifrån och får inte återvända till sin ursprungliga mark som använts till antingen judiska kolonier, arme mark osv. There must be another way?? yes there is men israel har gjort allt för att inte ta den vägen. Hur mycket man än påstår sig vara för fred så kvarstår fakta: Man byggde staten israel över 80 procent av Palestina och vägrar stå för de brott man begått mot Palestinierna. Det är inte fredligt. Fred nu rapporterar om brott mot Palestinier som sker i dagsläget men dem talar inte om det som hände 1948 vilket är dít man måste gå tillbaka för att lösa det här, och så vitt jag vet så är fred nu emot att ge Palestinerna rätt att återvända, därför anser jag inte att de står för en riktig fred. Det är ju som att bota en allvarlig sjukdom med plåster, det funkar inte. Många prisar de israeliska freds organisationerna som att dem vore värsta saken, jag gör inte det för jag anser att det är det MINSTA dem kan göra (att rapportera om brott deras armé utför) när dem valt att delta i det sionistiska projektet i Palestina genom att bo där och delta i den sionistiska staten genom att bidra med sig själva som medborgare när det var just det som staten israel ville/vill ha och behöver för att kunna fortsätta med själva orättvisan (att ha en stat i någon annans land) nämligen icke Palestinska Judiska medborgare från hela världen som ser till att det sionistiska projektet fortsätter att pågå. Det hade vart en helt annan sak om de blev medborgare i Palestina om de Palestinska urinvånarna fortfarande hade rätten att styra och bo i sitt eget land och landet fortfarande hette Palestina, precis som de flesta av världens folk har rätt att behålla sitt lands namn och styra det och bo i det utan att en främmande makt ockuperar det och påstår att det tillhör dem när dem alla redan har länder som de kommer/kom ifrån.

  Försök förstå den skada staten israel åstadkommit genom att bygga en koloni över Palestina.

  Om Noa verkligen vill ha en annan väg så borde hon sjunga om vad som hände 1948 och kalla landet för Palestina och berätta om hur hon som är yemenit kan leva i ett land som inte tillhör henne medan landets folk inte kan det, så hade hon banat en väg för fred, inte genom att vara falsk. Så hade jag gjort om jag bodde i sverige medan de etniska svenskarna levde i flyktingläger, ockupation m,m medan jag vattnar min gräsmatta med deras vatten och byggt ett hus på stulen mark som ägs av en svensk man/kvinna som bor i nåt flyktingläger.

 18. Låten kommer att bli min toalett-paus under kvällen.

  Undrar hur musikvideon ser ut..?
  Med fyrverkeri av fosfor-bomber i bakgrunden, …

  … medan tjejerna sjunger ”Det finns en annan väg”!

  Riktig tragikomedi!

 19. David,

  #24: ”Det som är stötande är väl snarare att denne ses som “förrädare”.”

  I ALLA LÄNDER OCH I ALLA KULTURER, UNDER ALLA KRIG INOM HELA MÄNSKLIGA HISTORIEN KÄNNER VI VÄL EN OSKRIVEN LAG: DEN SOM SAMARBETAR MED OCKUPANTEN & FÖRTRYCKARE AV SITT EGET LAND ÄR FÖRRÄDARE!

 20. xxxxxxxxx,

  Jinge, det kanske finns hopp för dig. Jag menar, att du tyckte det var rätt kul med Al Manar. Fundamentalister brukar inte ha humor.

  Litet orolig är jag däremot. Om jag själv hade sådana kompisar som du verkar ha skulle jag tänka efter. Den dag du råkar ha fel åsikt kanske du hamnar i någon videoinspelning tillsammans med några dolkviftande, svarthuvade typer. Och du längst fram, alltså.

  Solojuve, det låter spännande att vara en sionistisk provokatör. Skall slå upp det i ordboken först. Är man som en hemlig agent då? Har alltid velat vara det.

  Nanna, jag skulle tro att de israeliska soldaterna inte bara skiter på sig. De dricker även baby-blod till frukost. Jag svär kompis. Om Hamas-krigarna hade blöjor skulle de inte behövt tvätta sina kläder så mycket. Det gick åt massor med tvättmedel under kriget har jag hört (på CNN). Även svenska piloter har blöjor, faktiskt. Om du inte kommer på varför kan jag berätta det. De dricker inte baby-blod, för övrigt.

  Ehud

 21. David, du är både tröttsam – och naiv?
  Bara ”nötter” som inte tänker självständigt
  kommer att kunna ta till sig usraels s.k ”fredssång” utan att vomera…
  Resten blir säkert riktigt dåliga över arrogansen
  att komma med en sån förljugen, lismande sång!
  Strax efter sionisternas senaste
  ohyggliga massakern på civila palestinier!

  Om sionisterna vill ha fred så är jag Marlyn Monroe!
  Och du, David, antisionisten och geniet Einstein!

 22. @David:

  Jag tror du har missuppfattat det hel lite. Att sjunga om fred är inte samma sak som att en genuin vilja att göra de uppoffringar som krävs för att nå den. OM Israel verkligen hade en genuin vilja att uppnå fred skulle möjligen sången kunna ses i ett annat ljus, men med det massiva förtryck vi sett sedan 1948 så blir det bara smaklöst.

  @Ehud:

  Om det är ”fanatiskt” att kritisera staten Israels massiva krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten så är jag glad att kunna kalla mig fanatiker. Dessutom finns det ingen ”fredsrörelse” av betydande storlek i Israel. Gazamassakern stöddes av 94 % av de tillfrågade.

  @Jinge:

  Det hade jag inte tänkt på. Stackars Israel som förlorar bara p g a antisemitismen.

  För övrigt ska det bli spännande att se hur mycket poäng vi antisemiter i Sverige får av Israel, och kanske ännu mer hur mycket poäng Israel får av Turkiet :)

  • Sant. Det ska bli kul att se vem/vilka som röstar på vad. Det hade jag inte tänkt på. Israels låt är sådär, den borde kunna få några poäng, blir den utanfrån något land så måste det landet per definition vara antisemitiskt. Blir det noll (0) från någon nation så kanske SKMA och Magnus -extremisten- Sandelin flyttar dig och tjafsar istället… :-)

 23. Ehud, jo, du låter faktiskt som krigsförbrytaren som talar om Teghogh, som Barak och Livni, dvs skrattretande.

  Synen av dolkviftande svarthuvade typer är ett skämt i jämförelse med synen av israeliska soldater med deras fasansfulla hjälmar med ”Born to Kill” på och som står och vaggar i väntan på att Rakel ska ge honom styrka att förinta fler värnlösa människor.

 24. VIDRIGT säger jag bara!!!

  tvii på deras äckliga och smaklösa ”försök” till att visa sig vara fredliga och underbara människor!

  Det som är ännu mer skandal är att man ens tillåter israelerna att delta i denna tävling!
  Bojkotta dessa blodtörstiga terrorister för i helvete!

 25. Israeli authorities broke up a series of Palestinian cultural events in Jerusalem yesterday, disrupting a children’s march and bursting balloons at a schoolyard celebration in a crackdown that underscored the emotional battle over control of the disputed holy city.
  http://www.boston.com/news/world/middleeast/articles/2009/03/22/palestinian_cultural_events_disrupted/?s_campaign=8315

  Den Israeliska myndigheten kanske ska ta och lyssna till vad deras eget bidrag säger There must be another way.

 26. Jo en sak till för er som inte vet ännu så kommer här en länk med liten förklaring vad denna kultur festival handlar om. Arab Capital of Culture har varje år en stad som man firar arabisk kultur ifrån i år är det Jerusalem. Denna festival är det bla unesco som står bakom.

  Ett sätt att fria de kultur i arabvärden stoppas nu av Israel. Hur får Israel ihop detta med sin sång som fred när man stoppar kulturfestivaler?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Cultural_Capital

 27. **En festival för att fira arabisk kultur stoppas nu av Israel.**

  Ska det stå ovan, hade lite bråttom så det blev lite fel först : )

 28. Det är väl ändå inte Knesset som tagit fram denna låt? Är det alltid helt omöjligt att låtskrivare och artister som råkar komma från Israel kan ha ett genuint fredsintresse, måste det vara en politisk propagandaapparat?

  Det har länge funnits en fredsrörelse i Israel, om än tynande i dagsläget, inte minst inom musiklivet som även lockar de sekulära. Att den första transvestiten i ESC skulle komma från ”konservativa” Israel var det många som var förvånade över 1998, det förvånade dock inte mig.

 29. Jag tänker så här: De flesta tittare som ser och hör Israels budskap vet vad de gjorde i Gaza och kommer att tänka på det när det är Israels tur att sjunga. Jag tror faktiskt att de allra flesta kommer att reagera som de flesta bland kommentarerna här. Med avsky inte inför Gaza, det har de redan gjort, utan inför hyckleriet med bidraget och därefter fråga sig vad Israel har i Euroschlagern att göra.

  Alltså bidraget blir i praktiken kontraproduktivt, på samma sätt som tjatet om ”antisemitism”. Israels och sionisternas stora problem är att de inte har någon alternativ strategi till ”more of the same” och det funkar bara till en viss gräns – därefter ruttnar folk på dem.

  Sen kan vi ju alltid hoppas att Noa gör som de suveräna 400-meterslöparna på på prispallen i ett OS för länge sen – de med de knutna svartbehanskade nävarna i en Black Panter hälsning. Men det blir ju i så fall bara lite bonus på den kontraproduktiva effekten :)

  MVH

  Lasse W

 30. Har man fått inspiration för låten efter bombningar av gettot-tunnlar i Gaza?

  ”Det måste finnas en annan väg”…

  man uppträder, alltså, med sina paranoida tankar som vanligt.

  Gillar man svarthumor så ska man definitivt inte missa det som händer i Israel.

 31. Om jag hade låten i MP3 format så skulle jag klippt ihop en passande music video till den och placerat den på youtube.

  Jag skulle använda lite bilder från den här bloggen.

  • Den finns givetvis som MP3 på en torrentsite nära dig…

   F.ö. har jag börjat gilla den där låten… :-) Inte texten, men melodin… :-)

 32. Ehud,

  inte för att jag håller mig dig. Något fel måste det väl vara. Men du skrev att Al Manar också har schlagerfestival. Kan man ringa och rösta här från Sverige? Skulle vara kul att höra bidragen. Någon annan som vet?

  Zhr

 33. Nej Ehud låtsas att han kan arabiska och påstår att almanar har schlagerfestivaler.. snart påstår han väl att israeliska armén har högst moralen i världen :-D…

  almanar har videoklipp som visar israliska nederlag, krigsbrott och brutalitet. De har sändning på nätet :-D

 34. Nu tror inte jag som de flesta här att staten Israel valde låten. Det kan ju vara låtskrivarens och sångerskarna genuina önskan om fred som driver dem…

  Men erfarenheten är att inom tokvänstern så blir allting som kommer ut från Israel helt galet och fel. (Damn if you don’t, damn if you do.)

  Citat: ”Nu ska de, trots att Israel inte ligger i Europa, delta i Eurovisionens schlagerfestival igen, och det mest absurda, med en melodi som förespråkar – fred.”

  FRED!? Ja, kan man tänka sig; fred!
  Detta ord FRED, ställer ju allt Israelhatarna föreställer sig om Israel på huvudet och driver dom till paranoit vansinne om man får dömma efter bloggen och kommentarerna.

  • Ja tänk vad jag skulle bli chockad om Israel öppnade gränserna mot Gaza och meddelade att de ska lämna sina bosättningar på Västbanken, kanske tom riva muren. De har mycket att göra innan folk slutar upp med att vara kritiska mot dem.

 35. Sandbuzz, det är faktiskt så att majoriteten av de judiska invånarna i israel tyckte att det var riktigt att gå in i Gaza och anfalla ett i stort sett hjälplöst folk. Om man inte efter det har rätt att kritisera och känna en undran inför det landets vilja till fred, så vet inte jag…
  Först när israel lämnat tillbaka allt det man berövat landets största urbefolkning och tillåter att palestinierna får en egen stat utmed 1967 års gränser, då och när muren raserats kan man börja betrakta israel med den respekt den har rätt till.
  Men först då…

 36. @Sandbuzz:

  Jag hoppas verkligen inte du och alla Israelkramare inom ”tokhögern” har fått för er att detta är ett forum för Israelhatare. Personligen har jag mycket svårt för ett stort antal företeélser i Israel (islamofobi, apartheid, högerextremism i de styrande kretsarna mm) men något HAT handlar det verkligen inte om ifrån min sida.

  Däremot har jag fullaste förståelse för de palestinier som efter 60 års förnedring, förföljelser, fördrivning och folkmord drivits till att hata Israel.

  Det är sorligt att ni inom ”tokhögern” inte kan inse att kritik mot något inte är detsamma som hat. Kritik kan vara konstruktivt och leda till nåt gott, hat leder aldrig framåt. Sen så tycker jag att den islamofobi och det arabhat vi ser spridas som en löpeld i det svenska samhället är betydligt farligare än det ”Israelhat” du och dina gelikar tycker er se under varje sten.

 37. Min erfarenhet från tokhögern som bland annat företräds av folk från tokhögern är att de vet inte vad de snackar om, de försvarar sina saker på känsla och reflex och inte med argument och de har en jäkla massa principer om vänstermänniskor som de inte själva följer.

  Allt som kommer från Israel är inte fel. Hadash-partiet kommer från Israel, det är det bästa partiet i landet! De människorna som organiserar sig där är Israels riktiga hjältar.

  Personer som Gideon Levy, Amira Hass, Akiva Or, Dov Khenin, Uri Avnery och Leon Sternhell är israeler, precis som alla som är medlemmar i Yesh Gvul, Refuseniks, B’Tselem, Shovrim Shtika och Break down the Wall. Det är de som är Israels hjältar!