Hövding på Kalkstens-Hawaii?


Jag läser på nätet att Peter Sunde från The Pirate Bay sökt jobbet som landshövding på Gotland. Man kallar honom dessutom för X-pirat på tidningens förstasida vilket leder mig att fundera över om bladet nu anlitat någon schaman eller annan spåkunnig person, för inte kan väl Sunde titulera sig själv på det sättet?

AB: ”Regeringen tänker inte utannonsera Marianne Samuelsson jobb. Men Peter Sunde, tidigare talesman för The Pirate Bay, har skickat in en ansökan. – Jag söker ändå som en protest till nepotismen, skriver han på Twitter. I går tvingades Gotlands landshövding Marianne Samuelsson avgå från sin post. Regeringen meddelade att man inte har för avsikt att utannonsera tjänsten.”

Kan han, så kan väl jag. Visserligen leder Babben Larsson tidningens läsarundersökning men även undertecknad har anknytning till ön. Jag gjorde min värnpliktstjänstgöring på P18 i Visby, och vi som kom från Fjollträsk var i majoritet. Vi var dessutom helt överens om att leta efter proppen som efter demontering skulle få kalkstenshawaii att återta sin plats på havets botten. Ön var inte populär hos oss 08-or. Dessutom riskerade vi alltid att hamna i krakel med Visbys lokala ynglingar, de ansåg nämligen att vi skulle hålla tassarna borta från de unga damerna av någon anledning.

Marianne Samuelsson har efter bästa förmåga försökt sänka ön, dessvärre klarade hon inte uppgiften och nu skyller hon det på media. Vi som var värnpliktiga på Gotland i slutet av 60-talet var rörande överens om att vi skulle sälja ön för en billig

Gotland

penning om bara Sovjetunionen var seriöst intres-
serade. Vi var till och med inne på att kontakta ryssen för att erbjuda dem ön utan motstånd från vår sida. I händelse det fanns stridisar som fick för sig att ladda vapnen så var vi beredda att omedel-
bart oskadliggöra dessa. Det enda vi krävde från ryssen var en enkel biljett på båten hem till fastlandet.

På dessa meriter meddelar jag härmed att jag ställer mina tjänster till förfogande som landshövding på denna gudsförgätna plats.

i Andra om: , , , , , , ab123 svd12 dn12 sds hd t

[tags]Kalkstens-Hawaii, Gotland, Landshövding, Peter Sunde, Babben Larsson, Ryssland, Politik[/tags]


3 svar till “Hövding på Kalkstens-Hawaii?”

  1. Re 1: Kalkstenshawaii är väl rätt snällt.
    Kalcatraz är lite värre som 08-orna kallade ön när jag gjorde lumpen.