Grisblod + Grisslamsor = Grismat

Nästa djurskandal bjuder Dagens Eko på idag när de berättar att man i Europa föder upp grisar med slamsor som inte slakterierna kunnat sälja, slamsor från grisar. Det är inte bara grisblod som en av kvällstidningarna skriver, de har uppenbarligen inte lyssnat på Ekot.

AB: ”Efter krisen med galna ko-sjukan, BSE, på 1990-talet blev det förbjudet att mata grisar, kor och kycklingar med kött- och benmjöl. Kannibalism pekades ut som en orsak till spridningen av BSE. Men runt om i Europa kan grisar i dag helt lagligt matas med foder som innehåller grisblod och grisfett, rapporterar Sveriges Radios Ekot.”

Vi kan alla vara övertygade om att det här fodret även används i Sverige, även om myndigheterna inte berättar det. Antingen märks det om eller så står det inte på fodret att det kommer från grisar. Vi har i år sett djurrättsaktivister som smugit sig in och filmat grisbönders anläggningar så att just svenska bönder skulle ha högre moral än sina utländska kollegor är det knappast någon som tror på längre. Att myndigheterna försvarar detta är beklagligt, köper man griskött så kan man vara övertygad om att det kommer från ett djur som har farit illa, i värsta fall från ett djur som ätit andra grisar.

i , , , , , , , , ab ex svd dn gp zaramis t

  3 comments for “Grisblod + Grisslamsor = Grismat

 1. Pingback: Charlie
 2. Sara G
  22 juni, 2010 at 17:04

  Är det Marit Poulsson som matar dem?

 3. Marcus R
  22 juni, 2010 at 19:23

  Aldrig tidigare har ”man är vad man äter” varit mer sant. ;)

Comments are closed.