Gasverket och Slottet blir Kulturhus?


Idag berättar tidningarna att man ska göra om en av gasklockorna i Hjorthagen till teaterscen, det är en bra idé eftersom man samtidigt tar hand om en stor del av området som Gasverket tidigare utnyttjat. Allt betraktas redan idag som ett kultur- och industriminne och sådana ska vi givetvis bevara.

Men det finns mer som behöver sparas till eftervärlden, bland annat byggnaden på bilden här till höger. Stödet för kungafamiljen minskar kontinuerligt och efter att prinsessan Madeleine försmåtts offentligt i och med att hennes fästmans älskarinna gått ut i media och berättar om deras kärleksnatt, så har prinsessan förflyttats från sin upphöjda position ner till oss vanliga dödliga. Det får lyckligtvis förödande konsekvenser för kunga-
huset, något som inte blir ett dugg bättre av att kungen väljer att gå på fest med diktaturkramare istället för att trösta sin dotter i USA.

Att samma kung redan innan gjort bort sig genom att berätta för folket att vargar parar sig med varandra sig ökar givetvis inte tilltron till hans förmåga. Det finns väl ingen som inte redan från unga åt begriper att allt levande förökar sig, och det spelar ingen roll om man har två eller fyra ben, man gör det ändå.

Vi har inget behov av att värna om ett kungahus som kostar oss cirka 250 miljoner årligen bara i apanage. Vad dessa pengar används till har vi inte rätt att få veta, men vi vet att det finns Ferraris i garaget, tillsammans med tiotalet andra bilar, vi vet att prinsessorna använder klänningar som kostar runt trettio tusen kronor styck, och ska vi tilltala dem så ska vi säga ”Ers Majestät”, eller ”Kronprinsessan” eller något liknande.

Kungafamiljen har alltid varit glidare, kanske naturligt när de kan fröjdas på pengar som de inte själva har förtjänat. Kunga-
barnen har varit bratsens brats, och för vissa av dem har det gått rykten om både sprit och droger. Det, parat med det faktum att de ärver titlar och ämbeten, gör att jag tycker att vi ska placera dem på ett museum som vaxdockor, där även alla deras företrädare ska få vara med i traditionella kläder. Detta museum bör givetvis vara i byggnaden på bilden som även bör användas som kulturhus och vandrarhem. Slottets innergård skulle dessutom bli en utmärkt plats för rockkonserter.

Slottet blir ett bra komplement till Gasverkets industriområde ute i Hjorthagen, ett område som har sitt namn efter den dåtida kungens inhägnade hjortar, som jagades i inhägnaden av kungen…

i Tags: , , , , , , , dn svd ex ab t


4 svar till “Gasverket och Slottet blir Kulturhus?”

  1. Nähä du Jinge! Låt oss göra om slottet till lyxbordell så får ju Folkpartisten Camilla Lindberg som hon vill.
    Dessutom finns det plats för Kasino och ett par kabaré scener i stil med Moulin Rouge i Paris.
    Snacka om att skatteintäkterna skulle öka. För vad skulle inte vara lockande för gästande turister än att få sig ett nyp i de kungliga salongerna.

  2. Varför är där så varierande färgnyanser på slottet? Är det pga renoveringar eller? Det ser inte så snyggt ut…

    Jag hade nog hellre förvandlat slottet till ett museum istället för ett kulturhus. En rockkoncert hade nog inte lämnat slottet riktigt helt och det är trots allt en gammal byggnad som bör bevaras i bra skick.