Gangsterväldet i GöteborgDe senaste åren har vi fått vänja oss vid rapporter om ett ökande våld inom olika gangstergäng i Göteborg, nu går det bara dygn mellan skjutningar där folk antingen skadas eller dör. Inatt har det varit ytterligare en skjutning, men rapporterna om det inträffade än ännu ganska vaga.

AB: ”De första rapporterna om skottlossningen i området Hisings Backa i Göteborg kom till polisen vid 20.30-tiden på söndagskvällen. – Vi tog emot samtal från flera personer i området som hade hört skottlossning, säger Stefan Gustafsson, presstalesman för polisen i västra Götaland. Vittnen ska också ha sett maskerade män med skjutvapen på platsen. När polisen kom till platsen fanns inga personer kvar på platsen, men polisen hittade spår av skottlossningen, bland annat tomhylsor, på platsen. Vittnen berättar att de har sett två maskerade män med skjutvapen. – Vi fick ganska tidigt telefonkontakt med en man som säger att han har blivit skjuten, säger Stefan Gustafsson. Mannen har en skada – och nu ska sjukvården avgöra om det rör sig om en skottskada. Han ska inte vara allvarligt skadad.”

Denna gång avlöpte det inträffade hyfsat väl, ingen dödligt skadad, men det var bara några dagar sedan en person brutalt sköts ihjäl, något som senare beskrevs av polisen som ett beställningsmord. De kriminella gängen har således börjat hyra in utomstående mördare, antagligen från andra länder i Europa.

Detta gangstervälde illustrerar samtidigt det faktum att vi har en polismyndighet i Västra Götaland som inte fungerar. Och det stannar inte där, rötan går troligen igenom samtliga rättsvårdande myndigheter som åklagare, kriminalvård, och de dömande som domstolsväsendet. Man kan knappast påstå att det bara är lagarna som det är fel på. Det är ett grovt brott att inneha olagliga skjutvapen och det är förstås ännu grövre om man använder dessa vapen till att skada eller döda andra människor. Sedan spelar det i sammanhanget ingen roll att det företrädesvis är andra kriminella som skjuts ihjäl.

Vi har inte dödsstraff i Sverige och de som avrättas har inte dömts för illgärningen som i slutändan är orsak till deras egen död. Man behöver knappast vara raketforskare för att förstå att polismyndigheten i Göteborg inte sköter sitt arbete, möjligen beroende på bristande resurser, men i så fall är det polisledningen det är fel på. De ska givetvis se till att få de resurser som krävs för att avväpna dessa kriminella.

Men varje gång kritiken tas upp så hävdar polisledningen att det är resursbrist och att det är omöjligt att få bort vapnen från gatorna i staden. Vänta bara till den dag ett oskyldigt barn kommer i vägen för dessa ”lejda mördares” kulor. Då blir det inte skojigt att tillhöra polisledningen i länet.

Sannolikt så handlar detta om en ökande kriminalitet i hela riket, parat med det faktum att vi har för slapp lagstiftning när det gäller illegala vapen. Samtidigt så kan vi konstatera att vi har en obefintlig gränskontroll efter att vi har gått med i Schengensamarbetet. Men öppenheten är bara skenbar så länge allmänheten i Sverige riskerar att bli skjuten i en gänguppgörelse. Dessa gäng ska sitta inlåsta och har inte polisen och åklagarmyndigheten resurser nog för att spana, gripa och lagföra dem så måste Riksdagen se till att de får de resurser som krävs. Idag ser det ut som om vi har resignerat inför det ökande våldet, det man då måste fråga sig är om det verkligen stämmer överens med folkviljan?

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ab12 gp ex svd dn sr svt


Ett svar till “Gangsterväldet i Göteborg”

  1. Att Schengen har nackdelar kunde en tioåring räkna ut. En skytt från exvis Ukraina (nationaliteten kan vara annan) är här på ett dygn med normala färdmedel. Han leds till platsen, får vapnet, får personen utpekad, skjuter, får vapnet omhändertaget och ut ur landet. Inga som har varit support kan knytas till skjutningen med mer än med indicier. Fallet/utredningen nedlagd om det inte råkar vara något som går snett.
    Knarket och spriten skall vi inte prata om. Bekanta till mig tog förra sommaren helt öppet in 1000 liter sprit till Sverige sedan i mindre partier till Norge. Semester betald och de jobbade inte mer den sommaren.