Fredrick ”Jag hade en kompis” Federley

Det har varit lugnt ett tag nu, men nu märks det att valkampanjerna är igång igen, från både partiernas sida och från enskilda ledamöter som vill bli kvar i Sveriges Riksdag.

Federley i AB: ”Sexköp är en affärsuppgörelse mellan två vuxna människor. Därför ska förbudet skrotas, tycker Fredrick Federley (C). Riksdagsledamoten tycker att sexköpslagen felriktad och skapad över huvudet på de prostituerade. Han anser också att debatten i Sverige är för onyanserad. –? I Sverige framställs de prostituerade alltid som den lyckliga horan eller den söndertrasade heroinisten. Men allt är inte svart eller vitt. –?Jag hade en skolkompis på universitetet som finansierade sina studier genom prostitution, i dag är han företagsekonom och mår hur bra som helst.”

Verkligen? Är det företagsekonom han är? Jag har arbetat i många år med narkotikamissbrukare, tjejer som praktiskt taget undantagslöst prostituerade sig, men också en hel del manliga missbrukare som också prostituerat sig. Min erfarenhet från det arbetet har varit att ingen av dessa klarat sig ett dygn utan tillförsel av narkotika. Bland prostituerade som inte använder illegala droger så är ett dagligt intag av legala droger som nervtabletter eller alkohol mycket vanligt.

Det är givetvis så att det finns enstaka individer som inte använder vare sig psykofarmaka eller narkotika, men gissningsvis så är det betydligt färre än tio procent.

xx


Ingen förvånas över att Federley drar igång en debatt i nuläget. Det har varit tyst om honom ända sedan han stod och grät i riksdagens talarstol och pratade om sin mamma. Tyvärr så drar sig resonemang om prostitution till sig en massa liberalextremister som gör vad de kan för att förstöra varje försök att seriöst diskutera ämnet. Bland annat är det dessa som brukar tala om den lyckliga horan som Fredrick nämner.

Men om Federley anser att debatten i Sverige är onyanserad så kanske han borde vara den första att avstå från den.

intressant Andra om: , , , , , , ab1 ex t

  62 comments for “Fredrick ”Jag hade en kompis” Federley

 1. Micke F
  10 oktober, 2009 at 09:42

  JAG SKRATTAR SÅ JAG GRINAR!!! :-)

  Bland etiketterna står det MÅLLGAN!!! :-) :-)

  Jävla Jinge, du borde ha blivit komiker!!

  • Erik Södergren
   10 oktober, 2009 at 10:24

   Vaket att kolla etiketterna! :-)

 2. Anselm
  10 oktober, 2009 at 10:18

  Jag har träffat sk ”lyckliga horor”! Alla var dom lyckliga över att dom lyckats bryta sig ur både prostitution och missbruk. Jag frågar mig ständigt ”vad är det för fel på Federley egentligen?”.

  • Anders W
   10 oktober, 2009 at 10:25

   Ja det är nog de enda hororna som är lyckliga.

 3. 10 oktober, 2009 at 10:27

  Jag har för mig att Fredrick Federley var för månggifte också? Den där mannen är inget att lyssna på.

  ”Sexköp är en affärsuppgörelse”

  Köp och sälj alltså? Det vittnar om en sjuk människosyn…

 4. Linda
  10 oktober, 2009 at 10:47

  ”Lyckliga horor” ja. Som sagt, ett fåtal kanske det finns därute som faktiskt tycker om att sälja sig själva, för om det var så många utav dom, varför skulle man då behöver ”importera” tjejer från t.ex Ryssland och Polen och ljuga för att dom ska tro att dom ska jobba på restaurang? Det är väl bara att säga som det är om det nu finns så många som vill syssla med det.

  Lustigt är också att dom flesta män jag träffat som tror på den ”lyckliga horan” är riktiga drägg som själva besökt länder som Holland, Kambodja och andra liknande ställen där det finns kvinnor som säljer sig själva.
  Visst, Holland går inte att jämföra med Kambodja. Men vill vi verkligen ha det på samma sätt som i Holland?
  Vill vi det? Verkligen?
  Där folk inte ens kan se en vanlig komedi utan att röka på? Där sexdebuten sker med en 15-25 år äldre kvinna som man betalt för? Där det enligt min holländska manliga vän inte finns en enda man han vet som inte legat med en prostituerad?
  Jeez…
  Som kvinna blir jag rädd.

 5. Lisa
  10 oktober, 2009 at 10:52

  Ganska kul med en liberalextremist som inte har frigjort sig från Mamma.
  Han gör allt för att synas!
  Förmodligen var det dessa studier han bedrev när han blev rånad
  efter vistelse i nattklubbs distriktet vid Oxford Street i Sydney.

 6. 10 oktober, 2009 at 11:01

  Fantastiskt skrivet.
  Ha en bra dag.
  /J

 7. Per Z
  10 oktober, 2009 at 11:02

  Jag tvivlar starkt på att någon enda människa prostituerar sig av egen fri vilja.

  • nature
   10 oktober, 2009 at 20:00

   Och jag tvivlar stark på att det finns men som vill köpa sig ett värdelöst knull, om de kunde välja en kvinna som ville ha dem! Gratis!

 8. EHM
  10 oktober, 2009 at 11:06

  Hur i hela friden kan man seriöst säga att sexköp handlar om en affärsuppgörelse mellan två vuxna (självständiga och i kontroll) människor. Han för ju debatten tillbaka ett halv århundrade.

 9. Christer W
  10 oktober, 2009 at 11:08

  Federley tänker, men inte arslet och huvet ovan för halsen.

 10. nature
  10 oktober, 2009 at 11:25

  De är många frågor i detta som man bör beakta innan man ger sig i kast med att påstå att det finns lyckliga horor eller olyckliga – hur många överklassfruar, som saknar utbildning, arbetslivserfarenhet och kontakter, är inte horor i samma bemärkelse? Är de lyckliga eller olyckliga? Var går gränsen för köp och sälj? Självklart finns det säkerligen några få lycklig horor, även om de är i minoritet, men min poäng är att ANALYSERA detta och se vad för slags konsekvenser detta kan komma att få om vi gör konstitutionen laglig:

  På arbetsförmedling t ex så skulle kan mina döttrar, den dagen de ställer sig i kön, alltså tvingas att prostituera sig om prostituion blev legal, för att inte mista A-kasseersättningen. Det skulle alltså innebära att alla arbetslösa kvinnor, oberoende ålder, skulle tvingas sälja sina kroppar? Till skillnad då från de rika herrarna som skulle köper dem då? Är ett sådant samhälle vi vill ha???
  ha?

 11. Jan Benes
  10 oktober, 2009 at 11:26

  Man blir ju trött…. Empatiskt tänkande verkar vara en bristvara på sina håll.
  Fanskapet sitter dessutom i regeringen och är så verklighetsfrånvänd.

  • 10 oktober, 2009 at 11:30

   Nej, Federley sitter inte i regeringen…

   • Jan Benes
    10 oktober, 2009 at 12:21

    ”Fredrick Federley, född 6 maj 1978 i Köping i Västmanlands län, är en svensk centerpartistisk politiker. Han var mellan oktober 2002 och maj 2007 förbundsordförande i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) och är sedan 2006 riksdagsledamot.”

    Fel ordval kanske, riksdagen är väl det rätta. Men skit samma. Det är ju inte det som är kärnfrågan i detta.

 12. nature
  10 oktober, 2009 at 12:29

  För Fredrik är sex en affärsuppgörelse; för mig är det ett kärleksuttryck mellan människor. Tur att vi alla är olika, eller i vart fall inte lika Fredrik!!!

  • Max Pettersson
   10 oktober, 2009 at 20:22

   Så det finns rätt och fel sätt att ha sex på nu?

 13. jon
  10 oktober, 2009 at 13:52

  Jag har sagt det förut och säger det igen. Någon gång kanske det går in. INGEN har rätt att säga åt mig vad jag får och inte får göra med min egen kropp så länge jag inte skadar någon annan. Vare sig det finns eller inte finns glada horor är helt oväsentligt. Om vi skulle förbjuda alla jobb som gör en olycklig så skulle nog ganska många jobb försvinna.

  Det är självklart hemskt att folk tvingas till prostitution av antingen en hallick eller av andra nödvändigheter (droger, hyra, kläder till barnen etc). Dock så löser kollektiv bestraffning ingenting. Det enda som hände när lagen infördes var att man flyttade ner verksamheten under jord. Och så har vi ju det där med droger. Om det är så att 90% säljer sig själva för att få pengar till droger så har jag ett utmärkt förslag: Legalisering av alla droger samt gratis distribution till missbrukare av staten.

  Anledningen till att vi har färre horor än tex Ryssland eller USA är tack vare att vi har mycket bättre välfärd än dessa länder. Det absolut bästa sättet att minska prostitution är att utöka välfärden så folk inte hamnar i drog/prostitutionsträsket.

  • 10 oktober, 2009 at 13:55

   Jag har sagt det förut och säger det igen. Någon gång kanske det går in. INGEN har rätt att säga åt mig vad jag får och inte får göra med min egen kropp så länge jag inte skadar någon annan.

   Det är INTE förbjudet att hyra ut sitt könsorgan. Det som är förbjudet är kunden, inte säljaren…

   • jon
    10 oktober, 2009 at 14:05

    Det är jag medveten om. Men samma sak gäller där. Vill jag köpa sex av någon som vill sälja sig är det upp till oss två. Ingen moralistisk regering/stat har rätt att lägga sig i.

    • 10 oktober, 2009 at 15:19

     Så vissa brott ska vara undantagna menar du? Om du vill begå andra brott, gäller det då oxo?

     • jon
      10 oktober, 2009 at 15:41

      Undantagna vad? Det ska inte ens vara ett brott? Så länge jag inte skadar eller utsätter någon annan för fara har ingen människa rätt att lägga sig i. <– Är det verkligen så svårt att förstå? :S

      • 10 oktober, 2009 at 15:49

       Jo, i det här landet så stiftas lagarna av landets Riksdag. Är det inte så att det passar så får du väl flytta. Dessutom så skadar prostitutionen den prostituerade. Det är mao inte så mycket att snacka om.

       • jon
        10 oktober, 2009 at 15:58

        Man får inte ljuga här! / Jinge

  • Röde Condoren
   11 oktober, 2009 at 00:40

   På ett sätt så har jag väntat på att man rättfärdigat prostitution på det här sättet, för nu tänkte jag använda mitt andra främsta argument mot prostitution.

   Oftast brukar man fråga ”om din dotter varit prostituerad, hade du varit för det då också?”. Jag vill istället fråga så här:

   ”Om din pojkvän/flickvän hade gått till en prostituerad, hade du varit för det också?.

   För det är då man verkligen får reda på om personen verkligen menar allvar med argumenten att ”man ska inte lägga sig i vad folk gör med sina kroppar” eller ”prostitution är en affärsuppgörelse mellan två enskilda individer” och bjäfs bjäfs bjäfs bjäfs…

   Så från och med nu är frågan till alla prostitutionsliberaler ”är du fortfarande för det om din pojkvän/flickvän hade gått till en prostituerad?”

   • TomasO
    11 oktober, 2009 at 12:00

    Nej det skulle jag inte gilla.
    Men jag har aldrig krävt svensk lagstiftning för att lösa problem i mina förhållanden heller…

    • Röde Condoren
     11 oktober, 2009 at 15:33

     Tomas! Du gav mig precis det svar jag förväntade mig!

     Nej, det skulle du inte gilla! – För i grund och botten lägger man faktiskt sig i vad folk gör med sina kroppar!

     Och visst skulle du inte vilja att det fanns lag i vägen för vad du skulle göra med den prostituerade eller din partner som prasslat med en hora!

     • Någonstans
      11 oktober, 2009 at 19:16

      Det finns mycket som jag inte gillar som inte för den delen ska vara olagligt.

      Jag är nykterist. Om min flickvän hade druckit sig redlös med jämna mellanrum så måste jag nog fundera på om vi passar så bra ihop. Jag är också vegan. Om min flickvän hade varit slaktare kunde det också inneburit problem. Jag är monogam. Om min flickvän hade haft sex med andra än mig, (gratis eller mot betalning, strunt samma), hade jag självklart inte varit ok med det heller.

      Du säger: ”För i grund och botten lägger man faktiskt sig i vad folk gör med sina kroppar!”

      Med den logiken så ska vänsterprassel också vara olagligt.

      • Röde Condoren
       13 oktober, 2009 at 21:39

       Det handlar inte om att försvara sexköpslagen med frågan ”skulle du gilla att din flickvän gick till en prostituerad”. Det handlar om att jag visar att ni inte ens tror på er själva med frågan.

       Sexköpslagen försvarar jag med att hänvisa till att det finns ett stort problem med trafficking. Jag vet inte om prostitutionsliberaler är medvetna om det problemet, men det finns – vare sig ni vill eller inte.

       Jag kan också försvara sexköpslagen på annat sätt, nämligen att det finns en sorts prostituerade som liberalerna inte lyssna på. EX-prostituerade. De har ingenting att komma med.

       så jag är ledsen, men det handlar inte om sexköpslagen i det här fallet – det handlar om att liberalerna inte ens har koll på sina egna teorier och sin egen moral.

 14. baslasse
  10 oktober, 2009 at 14:19

  Det heter inte ”sexhandel” eller ”sexköp”. Det prostituerade och torskar sysslar med har inte mycket med sex att göra. Det heter ”könshandel” och ”könsköp”, det är en mer korrekt benämning.
  Puss på er alla

  • Max Pettersson
   11 oktober, 2009 at 13:51

   det är väl bara ren och skär begreppsförvirring. Vad heter då könsbyte i din bok? Det handlar väl bara om sex således är sexhandel ett bra ord. Dessutom så skulle de flesta förvärvsarben döpas om till slaveri av olika grader. Vilket jag egentligen inte har något emot.

   Puss på dig med

 15. 10 oktober, 2009 at 15:22

  Om det vore så att alla människor verkligen hade friheten att kunna göra sina val utifrån sina egna önskemål, att det inte handlade om val mellan flertalet mer eller mindre usla alternativ – ja, då kunde Federleys tanke vara okej. Men så ser det inte ut i världen och om vi ska bygga världen utifrån nyliberalismens värderingar så kommer den allt mindre att se ut så.

  Högerns och nyliberalernas politiska idé grundar sig på den starkes rätt, ’The survival of the fittest’ och när man pratar om ’frihet’ så gör man det med den utgångspunkten.

  • jon
   10 oktober, 2009 at 15:43

   Jocke, det är inte bara nyliberaler och högerfolk som är emot morallagar och statlig inblandning i folks privatliv.

   • 10 oktober, 2009 at 15:51

    Det är sant. I första hand är det människor som av någon anledning saknar empati.

    • jon
     10 oktober, 2009 at 16:18

     Jag är enormt empatisk, annars hade jag varit en nyliberal. Empati har dock inget med saken att göra. Det är vämjeligt att folk ska behöva sälja sig själva för att uppehålla ett beroende eller ha råd med hyran. Dock så kommer kollektiv bestraffning aldrig att lösa problemet, bara göra det värre. Om man vill förändra ett beteende så måste man bekämpa roten av problemet. Dvs, kapitalismen. En bättre välfärd skulle märkbart minska behovet av att sälja sig själv.

   • Marie
    10 oktober, 2009 at 16:16

    Det vänder sig lite i magen när man läser Jons kommentar. Han vill värna sin egen rätt att köpa sex av en kvinna i svårigheter. Det är rent ut sagt en äcklig inställning till kvinnor!

    • 10 oktober, 2009 at 16:29

     Det är inte bara du som reagerar Marie! Det är sådana de är nyliberalerna, allt går att köpa för pengar. Sexualiteten reduceras till en utlösning, skit samma om de betalt för den eller ej.

   • Gripen
    10 oktober, 2009 at 16:36

    Jag vet många så kallade högerfolk som vill gå hårdare mot prostitution en vad våra lagar säger nu och dessa är ofta i KD och moderaterna och kallar sig konservativa och de hatar liberalism och socialism.

    Många av dem hatar vad moderaterna av i dag har blivit.

    Så det går åt båda hållen.

    De ultra konservativa vill ha mer statlig inblanding i våra liv och de är helt enkelt högerfolk de också.

    • 10 oktober, 2009 at 16:37

     Här talar vi om liberaler, il-liberaler och nyliberaler.

   • 10 oktober, 2009 at 16:49

    De moraliska aspekterna är helt ointressanta i frågan. Det här är en fråga om frihet – verklig frihet och inte den naiva, cyniska frihet som högern snackar om. för som jag skrev; ’Om det vore så att alla människor verkligen hade friheten att kunna göra sina val utifrån sina egna önskemål, att det inte handlade om val mellan flertalet mer eller mindre usla alternativ – ja, då kunde Federleys tanke vara okej.’

 16. Sara G
  10 oktober, 2009 at 15:30

  Jag förstår inte ett någon orkar bry sig om vad Federly säger, han är i samma klass som Anna Anka. Möjligen snäppetet under…
  Är någontin olagligt aå är det bara det…
  Det finns en många bra anledningar till den lagen.

 17. Teo Z
  10 oktober, 2009 at 17:06

  Väldigt roligt, feministerna som gapar om kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp i abortfrågan verkar göra en helomvändning när det kommer till prostitution.

  Ni bör också beakta att vi talar om att frivilligt sälja sex så varför tar ni upp trafficking?

  Ert huvudargument verkar också vara att en prostituerad känner sig tvingad och inte är lycklig, men är det egentligen ett argument? Om ert argument är att en kvinna tvingas sälja sex p.g.a. ekonomiska skäl, borde vi då inte istället göra något åt faktumet att det finns så desperata kvinnor? Hur hjälper det dessa kvinnor att försvåra för dem att sälja sex? Ger detta dem mat på bordet eller åtgärder grundproblemet? Och om vi ska kunna kalla oss ett solidariskt samhälle så ska det inom detta samhälle inte behöva finnas kvinnor som för att överleva tvingas att sälja sex.

  Detta innebär att när personer som jag är emot sexköpslagen så syftar jag självfallet på personer i Sverige (där inget ska behöva vara i ekonomisk svårnöd) som säljer sex för att få in extra pengar. Och då pratar vi om en lyxfråga, och inte om en desperat överlevnadsfråga. Men om denna kvinna är olycklig då? Ja, då får hon väl helt enkelt sluta, och ta ansvar för sitt liv som den vuxna individ hon är. Och skulle detta beslut försätta henne i svårdnöd, ja då fär väl samhället ställa upp och hjälpa denna kvinna, istället för att som nu komma med overksamma moraliska pekpinnar.

  • 10 oktober, 2009 at 17:29

   Väldigt roligt, feministerna som gapar om kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp i abortfrågan verkar göra en helomvändning när det kommer till prostitution.

   Ett förvirrat resonemang som kokar ner till ståndpunkten att det är rätt att sälja sitt kön till dig om personen behöver pengar utöver de hon kan tjäna på sitt arbete. Smart grabb du…

 18. nature
  10 oktober, 2009 at 20:22

  Återigen: Ni missar männen perspektiv. Hur många män har inte ruinerat sig på prostituerade? Dessa män kan inte närma sig kvinnor på ett normalt sätt och behöver naturligtvis hjälp. Jag har träffat många män som har sålt allt de haft (hus bil osv) och skuldsatt sig för att få råd med att tillfredsställa ett sexuellt behov (som för oss män är väldig annorlunda än för kvinnor). Var ska dessa män få hjälp någonstan och komma ur detta? Hur mycket resurser läggs på män som vill kumma ur porr- och prostituions träsket? Nada naturligtviws! Män skall inte fråga efter hjälp. Mäön skall bara fixa biffen, och inte problematisera sina behov.

  Kunde vi hjälpa mannen att förändra sin syn på kvinnor, så försvann prostitutionen! De tär jag helt övertygad om.

  För handen på hjärtat, varför i hela friden skulle en normal funtad man vilja köpa sig ett värdelöst knull, (DYRT) när det bara är att registrera sig på en daltingsait, och börja ragga där??? HAr fungerat klockrent för mig och alla jag känner. Det är både roligt och nästan gratis. Nu har jag inte prövat att ligga med ett luder, men alla män som har gjort det har sagt till mig att berätatd för mig att det har varit HELT värdelöst. Och den erfarenheten har inte normalt funtade män om kvinnor. Tro mej! Tvärtom faktiskt. Kvinnan är bland det underbaraste som finns här på jorden.

  H

  • Sara G
   11 oktober, 2009 at 08:29

   Tröttast blir man av att läsa om mannen med det obetvingliga sexuella begäret som han tycks ha så svårt att behärska. Det verkar vara ett starkare drift än livet självt som kan få honom förvandlad till en mr Hyde och inte kan hindra sig själv från att slåss, våldta, eller köpa förbjudna, fula och riktigt vidriga tjänster. Han han kan helt enkelt inte låta bli för att han är en man med en obetvinglig böjelse – han måste ha en kvinna att behärska och förnedra. Till och med kissa och ännu värre på om det låter sig göras.
   Men det finns porrtidningar och raffinerade grejer som gott räcker för den typen av man. För han är inte ute efter ömhet och kärlek, utan vill bara ha rak, äcklig och rå sex utan några som helst förpliktelser. Ingen kvinna är värd en sådan man… Det finns städjobb!
   Kör med blåslampa på gubbslemmet!!!

   • nature
    11 oktober, 2009 at 11:12

    De tär just en sådan attetyd som du har Sara som är så förödande för män som verkilgen söker hjälp för sitt sexmissbruk. Tänk om vi bemötte kvinnor på samma sätt?

    Män är äckliga och skall naturligtvis inte få någon hjälp! Varför inte fråga männen själva om de upplever att vara med prostituerade? Tror du inte att de män som tvångsmässigt använder prostituerade hellre skulle vja träffa en kvinna som de skulle kunna ha en fungerade relation med? Ställ frågan på samma sätt som du ställer till drogmissbrukare! Vilken drogmissbrukare vill innerst inne förtsätta med sitt missbruk? Om vi skulle anama samma människosyn, Sara, så skulle vi säga: Fy faan vad äkliga missbrukare är! Låt oss inte hjkälpa dem även om de själva komma ut ur detta, men hittar inte hjälpen!

    Pust.

    • Sara G
     11 oktober, 2009 at 15:13

     Jag talar ENDAST om EN sorts män, de som uppsöker prostituerade fastän det är ett lagbrott och använder kvinnan och andra män som objekt och ibland som ett latrinhål.
     Jag är inte manshantare, där har du totalt fel, nature. Jag vet inte varför du är så snarstucken idag…
     Men män ska inte använda kvinnor och män som verktyg för sina perverterade lustar, det är äckligt och emot livet självt säger jag som mor till tre söner.
     Som sagt, porr och diverse plastiga verktyg, en uppblåsbar Barbara samt sjuk fantasi borde räcka, långt och vara tillräckligt
     för dessa snuskhumrar. Förnedringen av den andra kan de väl fantisera ihop, och hudkontakten är väl egal i sammanhanget, antar jag.
     För man tillåts faktiskt att köpa sex i vårt samhälle, sexköp är ett lagbrott och det finns inget som gör den handlingen berättigad. Håll det i minnet!!!
     Sexmissbruk, säger du, är det en ny patientgrupp? Hur mycket får man lov man ursäkta sig efter att ha satt på sig den etiketten? Våldtäkter och grov och rå sex med köpa personer? Fem-tio gånger om dagen, eller mer? Eller hur är det? Hur blir man en sådan slav under lasten? Är inte sex en sund och naturlig del i människans liv? Inte en sjuk grej?
     Det är väl bara att hålla igen, som de flesta får göra emellanåt, antar jag! Jag går inte på den där diagnosen, det är bara en ursäkt för dålig moral och usel kvinnosyn, mest . Det är män som hatar kvinnor – och dom ska kvinnorna inte ha något att göra med. Inga som helst affärstransaktioner! Man kan inte betala för att fritt kunna förnedra en annan människa.
     För övrigt, efter den gamla prostitutionsutredningen, så kom man fram till att de flesta sexköpare, då på sjuttiotalet, var gifta, välbärgade män ur medelklassen som var de mest frekventa köpare.

     Se Lilja for ever, ni som försvarar sexköpare och tror på den ”lyckliga horan.”

     • nature
      11 oktober, 2009 at 17:38

      Kvinnor är ALLTID offer och skall ALLTID stödjas samt män är alltid FÖRÖVARE och skall ALLTID fördömas. Inte undra på att värden ser ut som den gör.

      Men det är just sådana åsikter som du företräder som gör att män inte får de resurser som de behöver, när de söker hjälp för sitt sex- och porrmissbruk! Hur skall trafikiking upphöra om män inte får den hjälp som de behöver? Hur svårt är det att förstå detta? Så länge du inte går ifrån SKAM och SKULD, så kan du aldrig hjälpa människor! Det är just sådana konservativa åsikter som du företräder som göra att omöjliggör för mannen att fråga om hjälp!

      Du säger Sara att: ”Men män ska inte använda kvinnor och män som verktyg för sina perverterade lustar, det är äckligt och emot livet självt säger jag som mor till tre söner.”

      Men om dessa män söker hjälpa då? Var finns den hjälpen tror du? Har du funderat på detta? Hur skall dessa män kunna komma ut ur detta om inte samhället finns där för dem? Varför skiljer din människosyn mellan män och kvinnor?

      • Sara G
       12 oktober, 2009 at 10:09

       I stort lever vi fortfande i en mansdominerad värld med patriarkala strukturer.
       Naturligtvis finns det manliga offer även i det systemet. Men det är en mindre grupp.
       Att vissa män gör något så vackert och fint som sex till något motbjudande och fult behöver inte betyda att dom
       är missbrukare. Mycket väljer man själv, man väljer själv att se ner på kvinnan, att våldta och missbruka henne.
       Det är ingen sjukdom, det är en självvald attityd många gånger, eftersom man sätter sig själv högst.
       Men om det nu skulle vara en sjukdom, som du påstår, så finns hjälp, det finns terapeuter på psykmottagningarna runt om i landet.
       Sedan existerar en annan grupp, pedofiler, hur ställer du dig till dem? Är du lika storsint där?
       Är det också en sjukdom, eller är det en personlighetsstörning.
       Dom kan man väl också tycka synd om, eller hur?
       Dessutom går dom inte att behandla, inte med de begränsade metoder som nu står till buds.

       Annars skiljer min människosyn inte på könet, vi har samma ansvar och vi lever i en svår och många gånger obegriplig värld, som mest styrs ovanför våra huvuden.
       Men jag har svårt för det manliga våldet, eftersom jag blev gravt utsatt för det i min ungdom.
       Inte sexuellt men fysiskt och psykiskt, fastän det löpte bara under en handfull år så gör det fortfarande ont, för det var mycket kraftfullt, vill jag påstå. Jag bara tog emot, så perpelx , oerfaren och förstummad var jag…

       Vad jag har hört så reser många av dom här männen till Thiland, det är ofta så dessa män tacklar sin svaga personlighet och könsidentitet, att genom en kolonial människosyn skaffa sig en sexslav. Inte alla, men alltför många. gifter sig av den anledningen med kvinnor därifrån.

       Jag tror att människan består av både gott ont men men får man för mycket makt tenderar man att göra andra illa…
       Många gånger ger männen sig själva den makten i äktenskapet och förhållanden, och ger även sig själv tolkningsföreträde.
       Inte mycket har förändrats…

       • nature
        12 oktober, 2009 at 11:35

        Den här diskussionen har sedan länge lämnat ämnet för bloggposten. Därmed EOD / Jinge

    • Sniff
     11 oktober, 2009 at 18:42

     Tycker att nature har en poäng. Jag reagerade på samma sätt när jag läste Saras inlägg för första gången. Samtidigt att det är bra att Sara säger detta då många killars/mäns sexualitet är rätt så förvriden och fokuserad på själva knullet inte sexet som jag anser täcker så mycket mer. På tok för många skulle behöva hjälp och lite mer förståelse man det är inte heller lätt. Själv har jag har sufflerat massor med bra artiklar och tips om sajter till killsinglar i min närhet. Tips och råd där man kan lära sig att ha en ömsesidig relation med kvinnor och få en massa fantastisk sex på köpet.
     You give some – you get a some – you give a lot – you reap more than you can bear!
     Problemet att 99,5% inte vill ändra på något hos sig själva utan föredrar bo i sin sunkiga lägenhet eller hus med grejer efter sin mamma, sköta sin hälsa och hygien med vänsterhanden och beklaga sig över att vara massonanister, prostitutionskunder och stora porrkonsumenter. Det är väl som med så mycket annat i vårt samhälle. Ett snabbt fix med lite avkastning istället för att jobba långsiktigt med stora belöningar och tillfredsställelse i framtiden, men inte fan har jag gett upp för det.

 19. nature
  10 oktober, 2009 at 20:25

  Ursäkta att jag slirar lite på tangoetern, men jag njuter nu årets vinskörd.

 20. 10 oktober, 2009 at 22:55

  Börjar argumenten tryta när det gäller hororna nu?

  • Mulgarath
   10 oktober, 2009 at 23:00

   Det framgår av kommentarsreglerna att det krävs en fungerande mailadress. / Jinge

 21. 10 oktober, 2009 at 23:10

  Oavsett om det är en lycklig hora eller en olycklig hora, så skulle samhället tappa möjligheten att ingripa när människor for illa i denna handel med människor, om inte de hade någon lag bakom sig. Polisen skulle inte kunna göra någonting fastän de såg att kvinnorna for illa, och de själva inte hade kraften att ta sig ur träsket.
  Vad är det dessutom som säger att hororna skulle fara mindre illa om det blev legaliserat?
  En annan fråga: På vilket sätt skulle hallickarna helt plötsligt bli hel-ylle killar som dessutom inte bara ska bli snälla, utan dessutom frivilligt betala in skatt och deklarera för sin verksamhet..??

  Nej detta är verkligen helt galet, och jag blir riktigt rädd när jag läser resultatet från Aftonbladets läsarfråga:
  Av ca 50 000 läsare, tycker ca 63% att vi ska avskaffa sexköplagen! Hur tänker dessa??

 22. Nisse på Manpower
  10 oktober, 2009 at 23:16

  Det är väl bara troll och provokatörer som fejkar mailadress?

  • 10 oktober, 2009 at 23:19

   Jepp. Det är oftast så att när det kommer någon ”ny” besökare och skriver provocerande så är det ett troll, någon som tänker visa sig på styva linan. Har man fejkat mailadressen så har man kommit helt fel. När jag upptäcker det så är det spamfiltret…

   Men det dyker alltid upp konstiga typer när det handlar om horor. / EOD

 23. Marie
  10 oktober, 2009 at 23:51

  Är det någon som har sett etiketterna?

  Det står MÅLLGAN bland etiketterna :-) :-)

  • 10 oktober, 2009 at 23:54

   Det står MÅLLGAN bland etiketterna :-) :-)

   Jag kan inte rå för det, fingrarna bara slant… :-/

 24. Någonstans
  11 oktober, 2009 at 19:19

  Anyway, briljant rubrik från Jinge. Hatten av.

  Sure Fredrik, du har ”en kompis”.

 25. Olle B
  13 oktober, 2009 at 13:53

  Jag blir så trött när jag läser vissa kommentarer här… Personangrepp och anklagelser om sexköp slängs hejvilt. Du anklagar Federley för att ljuga, för att du inte träffat hans gymnasiekompis.

  Dåligt ursprungligt inlägg – Det handlar inte alls bara om sexköparen utan lika mycket om den prostituerades situation. Finns massor med argument för legalisering, men nu är jag själv inte alls övertygad åt ena eller andra hållet, så jag tänker inte rabbla upp dem. Men snälla, hålla en lite högra nivå på debatten kan ni väl ändå.

  Och något av den sämsta smörjan måste vara anklagelser om att politiker ”saknar empati”. Det saknas verkligen inte empati i Sveriges riksdag. Politiker måste kunna resonera logiskt kring konsekvenserna av olika beslut – inte ryckas med i någon känslostorm orsakad av empati.

  Tack för mig – Puss och hej.

Comments are closed.