Flygande jordfräsar till Afrika?


Jag tror att bloggbesökare har kort minne, jag tror det därför att jag rätt konsekvent kallat JAS Gripen för den flygande jordfräsen och ännu har ingen påmint mig om det, detta trots att det finns besökare som har varit med länge, och det har man om man hunnit skriva ett par tusen kommentarer.

För övrigt så har jag suttit och kikat på Google Earth efter det ställe där media påstår att Gaddafi gömmer sig, eller i alla fall brukar gömma sig. Det är nämligen här! Inte speciellt svårt faktiskt, och ett ställe som redan president Clinton bombade om jag minns rätt.

I det här fallet så tror jag att den flygande jordfräsen kan komma väl till pass, dessutom så behöver de säkerligen träna, och vad kan vara bättre träning än att ge sig på stridsvagnar som används mot civilbefolkningen? För övrigt är det lite lustigt att få skäll för något som alla partier är överens om i Sveriges Riksdag, det tycks som om många har röstat på partier som är för insatser mot diktatorn, i vart fall alla som har röstat på demokratiska partier.

Med andra ord så kan man räkna med att en massa riksdagsledamöter får en massa arga mejl i morgon, inte mig emot.

it , , , , ,


9 svar till “Flygande jordfräsar till Afrika?”

 1. med tanke på försvars budgeten så är detta ett sätt att skaffa egen, skarp erfarenhet, relativt billigt, och även att faktiskt få prova piloter och gripen plan i skarpt läge samtidigt som man gör världen en tjänst

 2. Är det bara jag som funderat på om Jas 39 Gripen har testats i skarpt läge någon gång? Inte konstigt att det är svårt att sälja det isåfall.

 3. Själv tycker jag att det finns tillräckligt med vapen i Medelhavet just nu, tycker nog att Sverige kan spela en annan roll. Efter allt detta är över behövs civila insatser. Vi kan nog satsa på det istället. 10 Gripen hit eller dit gör ingen större skillnad.

  Jordfräsen syftar på att Gripen skulle ha en massa haverier historiskt, men det är inte riktigt sant. Alla avancerade jaktflygplan har haverier både under utvecklingsfasen och under driften. Gripen är inte mer olycksbenägen än jämförbara flygplan. Dessutom är det ingen som omkommit, kanske dels pga de avancerade säkerhetssystem som finns inbyggda?

 4. Nu börjar du få bifall från svinen Jinge.

  Är du säker på att du har tillräckligt korrekt information för att inta det ställningstagande du gör här? Jag tror nämligen att du hoppar i helt galen tunna nu – och det tror jag utan att tycka att Gadhafi är någon prick att försvara.

  • Nu börjar du få bifall från svinen Jinge.

   När jag vaknade i morse låg det ett mejl i inkorgen som hävdade att svinen sade emot mig. Han menade att Gaddafi skickar stridsvagnar och jaktflyg mot civila och att svinen var de som inte ville göra något för att stödja revolutionen. Dessutom – svinen? Samtliga demokratiska riksdagspartier delar min uppfattning, är de svin nu? Du kanske borde skaffa pannlampa Kerstin?

 5. Jag forstar mig inte pa svensk vanster langre. Vad ar det for vanster som inte vill stodja en revolution?

 6. Läste precis en artikel i AB med rubriken ”Gadaffis grabbar” det är sådant som gör att man ligger vaken om nätterna. Jag som i min enfald trott att åtminstone länder som Storbritannien och Frankrike var hyfsat goda demokratier, jag känner mig ganska upprörd nu. Min åsikt även om jag är emot krig, är att materielt stöd till demokratikämparna i Lybien behövs redan nu. Låna gärna ut några JAS-plan till dem.