Ett tips om nyhetsbilder?

En av mina absoluta favoriter bland tidningar världen runt är The Boston Globe i USA. Orsaken är lätt att förstå om man tittar på den avdelning som de kallar The Big Picture. Man samlar helt enkelt ihop en mängd nyhetsbilder från de världshändelser som alla skriver om, och man väljer de bästa bilderna.

Det betyder att man just nu visar bilder från oroshärdarna i Kina där Uigurer slåss med Hankineser. Jag har förstått att det handlar om något slags rasistupplopp, något som kan få till följd att många Uigurer flyr från regionen. Enligt Wikin så härstammar Uigurerna från hunner, om begreppet är bekant. Jag tycker att Wikin ger en hel del intressanta fakta (se länkarna) och bilderna på The Big Picture likaså.

Men bilden jag visar är tagen från ISS, den visar ett aktuellt vulkanutbrott. Och den som inte lägger in länken till The Big Picture bland sina favoriter är med förlov sagt – korkad. Det är en ständigt uppdaterad sida och man behöver inte titta på de bilder som tidningen varnar för.

En Hankines är inte en kinesisk man, det är dags att lära sig mer. Nej jag visste det redan innan…

i Andra om: , , , , , , , ab123 dn12 svd1234 ex12 dbl1 t

[tags]Bilder, Nyhetsbilder, The Boston Globe, The Big Picture, Hankineser, Uigurer, Politik[/tags]

  4 comments for “Ett tips om nyhetsbilder?

 1. Pingback: Bertil K
 2. Matte
  9 juli, 2009 at 08:54

  Bilden på hankinesen med spikklubba är en jävligt häftig bild. Det verkar vara kinesisk pöbel. http://www.boston.com/bigpicture/2009/07/ethnic_clashes_in_urumqi_china.html

 3. 9 juli, 2009 at 09:09

  Ja den där bilden är ruggig! Det finns oxo andra ruskiga, uppenbarligen är det (som vanligt) muslimerna det hackas på… :-(

 4. Lars J
  9 juli, 2009 at 09:22

  Tack Jinge för länken till bigpicture!

Comments are closed.