Denguefeber och kapitalism?

När antalet vårdplatser på sjukhusen dras ner så kommer nya rapporter, bland annat en som berättar att just Denguefeber är på väg till Sverige allt snabbare, orsaken det varmare klimatet. Samtidigt berättar Svenska Dagbladet att Läkaresällskapet anammat nya regler som gör det möjligt att söva människor in i döden. Vilka läkare som ska ha hand om avlivningarna framgår inte.

DN: ”För två veckor sedan kom rapporter om inhemsk spridning av denguefeber i Frankrike, för första gången på nästan ett sekel. Nu varnar forskare för att klimatförändringar kan få sjukdomen att sprida sig ända till södra Sverige, rapporterar Ekot.”

Det är en intressant uppgift, något för alla klimatförnekare att bita i kanske. För sam-
tidigt som tidningarna börjar tala om denguefeber så talar läkareförbundet alltmer om aktiv dödshjälp.

SvD: ”Nu säger Ingemar Engström att det inte alltid räcker att tillfälligt söva ned en svårt sjuk patient. –Det kan finnas situationer när det är befogat att söva en patient in i döden, säger han.”

Sverige har redan skurit ner på sjukvården till den grad att vi redan har minst antal sjuksängar per hundratusen innevånare i hela OECD. Dessutom har vi en regering som infört något som de kallar för ”arbetslinjen”, en ideologi som innebär att svårt sjuka patienter ska arbeta, detta även om den har en cancer och enbart något år kvar att leva.

Själv är jag övertygad om att klimatförändringarna kommer att påverka oss mer än vad vi någonsin kan ana, men jag undrar också om inte de politiska klimatförändringarna är minst lika drastiska? Vad ska vi göra när vi nu ser hur välståndet omfördelas och koncentreras till dem som redan har det bra ekonomiskt?

it , , , , , , , dn12 svd1 ex ab

  9 comments for “Denguefeber och kapitalism?

Comments are closed.