Demonstration till stöd för Gaza


Demonstration till stöd för Gaza!

Stoppa massakern

Bryt blockaden

Stöd palestiniernas frihetskampPå lördag går Israels attack på Gaza och dess invånare in på sin andra vecka. Israels hämningslösa flygbombningar som håller på att jämna Gaza med marken har nu nu övergått till en brutal markinvasion som helt isolerat Gaza från omvärlden. Och nu nås vi av rapporter om ett lamslaget Gaza utan varken medicin, vatten, energi- eller fungerande matförsörjning.

I en tid som denna kan vi inte vara tysta eller stå vid sidan om och se på hur civilbefolkningen i Gaza terroriseras, lemlästas och dödas. Kom och protestera mot kriget!


Tid: Lördag 10/1, kl. 13.00


Plats: Sergerls torg

it AB

Andra om: , , , ,

[tags]Demonstration, Gaza, Mellanöstern, Israel, Politik[/tags]


18 svar till “Demonstration till stöd för Gaza”

 1. Va fan vet ni om kriget egentligen…tänk på vilka ni stöder..Israelerna är inte bovarna..lär er historia och lär er att se vad som egentligen händer där…

 2. Hmmja jag undrar hur folk skulle känna och tycka om dom själv fick plötsligen höra automatvapen gå av och explosioner i deras omgivning/område. Nog skulle det få folk att tänka om.

  Då statsmakten inte gör något för att sätta stop för den våld och terror Israel utövar mot Gazaborna, så tycker jag att palestinierna och/eller medmänniskor ska lägga upp bilder på de livlösa barnen med namn, födelsedatum etc. Med moderns/faderns samtycke förstås(om dom lever). På en eller flera webbsidor som gör det enkelt för en att skriva ut och skicka till politiker, militärer eller de/den man finner ansvarig. Och uppmana att länka till deras sida på diverse sätt.

 3. En fråga jag har. Är det så att det endast är Israel som kan fela i denna konflikt eller kan även Hamas begå brott mot folkrätten? Inget folk vill leva under hot våld och ond bråd död, varken israeler eller palestinier. Men om Hamas bryter mot folkrätten och inte respekterar skyddade symboler, då kan inte heller Israel ställas till svar för kränkande av de samma. Om Hamas skickar vapen och ammunition i vissa ambulanser, då blir alla ambulanser legitima mål för Israel. Samma sak gällande moskeer, kyrkor, sjukhus osv.

  Att sen inte Israels svar riktigt står i proportion mot vad de utsätts för är en sak. Samtidigt kan det också lätt försvaras med att just Hamas gömmer sig bland civilbefolkningen när de utför sina raketbeskjutningar mot Israel.

  Tyvärr är det så att krig är farligt och folk dör. Båda sidorna har ett ansvar skydda civilbefolkningen men när ena sidan använder sig av densamma för att skydda sig när de utför sina illdåd mot motståndarens civilbefolkningen, då måste motståndaren göra det som är möjligt för att skydda sin befolkning.

 4. Vill bara meddela de som bor i Skåne eller har vägarna förbi att det också är demonstration, mot israels massaker i Gaza, i MALMÖ lördagen den 10/1:

  Gustav Adolfs torg kl 14!’

  Alltså:

  Malmö
  Gustav Adolfs torg
  Kl 14:00

 5. Det är definitivt så att Israel borde veta bättre 2009 att de inte kan uppnå sina mål genom militära medel i Gaza. Det är också definitivt så att Israel borde veta bättre än att döda kvinnor och barn och oskyldiga män. Det är absolut oacceptabelt för varje människa med sunt förnuft och förmåga till empati.

  Med detta sagt vill jag också belysa många muslimers hyckleri. Var var era protester den 26/11 när nästan 200 indier mördades på tre dagar av islamister?

 6. Till Chivas,

  De terrorister som mördade över 200 i Indien förbjöds av Muslimska religiösa ledare från att begravas i Islamiska ”kyrkogårdar”.

  Muslimer i gemen fördömer sådana terrorist attacker och sedan så finns det även spekulationer om att det inte var Islamister som låg bakom det hela (de må ha utfört handlingen men andra kan mycke väl ha legat bakom dem), men det är en annan femma. Islam fördömer terrorism så det är heller inte helt rätt att kalla dem som gjorde detta för islamister även om de kanske själa ser sig som de.

  För övrigt så är det skillnad mellan en stats brott mot mänskligheten och vad enskilda individer gör (med back up av mossad lr vem det nu än var som låg bakom mumbai attackerna).

  När ett terror attentat sker så vet redan alla att det är fel och det finns folk som arbetar för att förhindra att det inte sker igen och de har stöd av hela världen och FN, finns inget USA veto för att stoppa deras kamp, de drabbade får hjälp och stöd osv. Men när Israel utför massakrar på Palestinierna och stjäl mer land än vad de redan stulit, belägrar 1,5 Palestinier, förstör hus och odlingar, bombar universiter, sjukhus, skolor m.m samtidigt som denna stat som är en ockupationsmakt utmålar sig som offer så är det en helt annan sak och det går inte att jämföras med de tragiska händelserna i Mumbai. Mumbai är fri, indierna lever i sitt eget land fria utan att ha fått 80 procent av sitt land stulet och de återstående 20 procenten ockuperade samtidigt som de utlänningar som tog över landet har världens 4e starkaste armé och stöds av den mäktigaste nationen (USA) både politiskt och militärt vilket gör att de gång på gång kmr undan me de brott de dagligen utför. Små terrorister kmr inte undan med deras brott, de kan inte vara premiär ministrar och pussas med europeiska ledare samtidigt som deras män utför terrorn. Det är det som är den stora skillnaden här så jag tycker att det är fel av dig att anklaga muslimerna för hyckleri när det gäller denna jämförelse.

 7. Fadia, det är demonstration i Göteborg på lördag också. Samling kl 14.30 på Götaplatsen!

 8. Tackar ska ni ha.. Plus jag har en frågor. Var kan jag köpa Palestinas flagg som jag kan ta med på lördag?
  God fortsätt

 9. kan man få ut en ”grupp” om denna demonstration på facebook möjligtvis???? eller hur kan man lättast sprida att det kommer va demonstration på sergels?