Carl Bildts svarta affärer


Carl Bildt har en 46-årig ”barnflicka” som bor hemma hos familjen på Östermalm i Stockholm. Hon har uppehållstillstånd i Sverige för att arbeta som barnflicka hos Bildt, och hon får lön. Men hon betalar ingenting i skatt. Enligt Aftonbladet ska Bildt ha sagt att Aftonbladets nyhet är ett ”stolpskott” men nu kommer skattemyndigheterna att granska saken.


Lasse Strömberg:
”Familjen Bildt betalar nämligen inte skatt och arbetsgivaravgifter i Sverige för sin anställde barnskötare. Hans fru påstår att de i stället betalar dessa skatter i Italien. Frågan är bara varför? Familjen säger sig bo på Karlavägen i Stockholm, mitt emot Carls gamla skola Östra Real, och då kan man förmoda att även barnflickan har sin verksamhet där och inte i Italien.”

Ingenting förvånar mig längre när det gäller Carl Bildt. Han var betald lobbyist åt Bush före kriget mot Saddam, efter detta så var det ett herrans ståhej kring hans oljeaktier, sedan framkom det att han hade aktier i amerikansk vapen- och – porrindustri. Att han redan tidigare var utskämd för sina ubåtsaffärer borde rimligen ha fått Reinfeldt att tänka både en och två gånger innan han utsåg denne man till statsråd, och utrikesminister av alla poster.

Nu ser det dessutom ut som om vi kommer att få behålla denna borgerliga regering fram till 2014 eftersom Mona Sahlin valts till sosseledare. En kvinna som redan schabblat bort ett ointagligt övertag opinionsmässigt.

AB1234 Lasses bloggning

it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Svart, Barnflicka, Skattefusk, Italien, Porrindustrin, Aktier, Ubåtar, Högerregeringen, Utrikesminister, Politik[/tags]


15 svar till “Carl Bildts svarta affärer”

 1. Det är märkligt att det alltid är rika människor som försöker trixa? De kanske är snåla eller nåt?
  Carl Bildt har ju alla möjligheter att betala…

 2. Är det så att rika människor helt enkelt struntar i att följa vissa lagar bara för att med en ytterst snorkig arrogans vill visa ”pöbeln” att de står över sådant larv som att exempelvis betala TV-licens och vita löner?
  För så ointelligent kan väl inte Carl Bildt att han går omkring och inbillar sig att han skulle undgå att granskas av de flitiga svenska journalisterna?
  Men man kan inte så noga veta för det finns en del tecken på att så är fallet, att karln är mer än stockdum.

 3. ”Corazza Bildt säger till tidningen att skälet till att barnflickan är folkbokförd i Sverige är att hon skulle få så mycket rättigheter som möjligt”. Konstigt att det är så bra med privata alternativ, när man inte själv skall betala.

  Lösningen på den här historien blir nog att regeringen lägger ner riksskatteverket, och ersätter det med revisionsfirman Öhrling Pricewaterhouse Coopers. Det skulle ju på köpet ge jobb åt de stackars finansvalparna som nu förlorar jobbet i finanskrisen.

 4. Snart kommer man att öppna Calles garderob, hitta där cirkus artister, rosa elefanter, dansande delfiner och affärer med sicilianska restaurang ägare!

  ”Ingenting är omöjligt” säger IKEA,
  men det säger Calle också.

  Ju mer man öppnar hans garderob, desto mer konstigheter kommer man att hitta.
  Kanske kinki kläder också..? :o)

 5. det vi ser är prov på oerhörd skicklighet. Inte på själva fifflandet, för det är taffligt gjort, utan på att han kommer undan. Bildt är ju endast underställd Gud och agerar därefter.
  Mona förövrigt är ju som folk har sagt tidigare intressant för att hon var den som blev kvar på listan över intressanta kandidater för ordförandeposten.
  S är det parti där partipiskan snärtar som högst och är nog inte i närheten av c och fp egentligen. Där vet man att skotten kan komma inifrån. Det var ju därför man startade IB, för att jaga alla ”kommunister”. Även inom partiet.

 6. Varför skulle Anna Maria betala skatt i Italien?
  De flesta italienare springer till Slovenien för att gå undan höga skatter i hemlandet. Paret Bildt känner väl den här möjlighet med tanke på att de har marken i staden Opatia (i Kroatien, men väldigt nära slovensk gräns).

 7. Ida:

  Familjen Bild äger egendomar i flera länder, familjen Corazzas ”familjegård” Ralais Antico Borgo Tabiano Castello ligger i Tabiano, men de kan säkert ha ännu flera egendomar utspridda. Att de skulle betala skatt för barnsköterskan i Italien, har vi bara Anna Maria Corazza Bildt ord på, journalisterna är ju livrädda för att skriva något alls om Carl Bildt.

 8. Det vet jag Kurt, men Bildt och Anna Maria har två tomter(?) i Opatija, (sök på googel bilder på OPATIJA och se) – en underbar stad vid Adriatiska kusten i Kroatien. Slovenien är väldigt nära som är ”skatte paradiset” för många italienare.

  Jag har varit i Opatija många gånger i mitt liv, även under tiden när paret Bildt har köpt två stora markytor där. Det var egentligen statlig mark (enligt rykten som går runt bland folket där) och enligt lagen brukar man aldrig sälja statlig mark i Kroatien.

 9. Jag tycker att ni ska vara nöjda med Bildts beteende, han utför ju ett gott överklassarbetet.
  Sånt kan ju premieras i valet, med att rösta bort moderaterna.

 10. rätta mej om jag har fel ! men sannerligen tycker jag mej se en Kissinger i bildts drag,undrar på om han är pappan,agerandet är också i judisk anda.