Billström och gässen

Ibland undrar man om vad som är verklighet och vad som är dikt. Ska man kritisera politiker så kan man göra det om de har förtjänat det, men vissa politiker vägrar att låta sig bli kritiserade utan väljer att gömma sig bakom en attityd där allt rinner av dem i en omfattning så att världens alla gäss blir gröna av avund.

Tobias Billström och Carl Bildt har ertappats med byxorna nere, de har agerat olämpligt på ett möte med Iraks regering, ett möte där även amerikanska diplomater deltog. Deras ut-
talanden var ”intressanta” i det avseendet att de inte motsvarar det som de sade hemmavid, men skandalen stoppar inte vid det. Lyssna på Tobias Billström i den intervju som Sveriges television försökte göra med honom, en intervju som samman-
taget med avslöjandet har fått folk att kräva hans avgång.

Uppenbarligen har inte svenska folket rätt att kräva svar på sina frågor från dessa moderater, maktfullkomligheten är total, bristen på ödmjukhet bevisad, så rimligen borde detta vara det som stjälper lasset och gör bägge till f.d. politiker. Men så blir det nog inte, men förhoppningsvis så tankas denna film upp till Youtube så att den finns dokumenterad så länge som deras karriärer som yrkespolitiker fortsätter.

Själv saknar jag definitivt inte ord för att beskriva min uppfattning om Billström, eller min inställning till honom. Men tyvärr kan jag inte skriva de orden här eftersom jag vill att bloggen ska vara hyfsat barntillåten. Och det skulle man inte kunna kalla den om jag uttryckte mig fritt från hjärtat, något

som kan vara bra att komma ihåg om du vill kommentera filmen.

it , , , , , , , , , , svt123 ab2 ex1 dn12 svd123456 gp1

  32 comments for “Billström och gässen

 1. Lars
  22 januari, 2011 at 17:27

  Utmärkt att Billström och Bild talar klarspråk!

  • 22 januari, 2011 at 17:30

   Kallar du filminslaget för klarspråk? Ok, vilket språk menar du då?

   • blingbling
    22 januari, 2011 at 18:29

    Att wikileaks gör en del nytta torde väl inte råda något tvivel om.

    Billström ser lite ut som Boxer-Råbert i profil, aningen mer osympatisk bara.

    Fan ska vara spindoctor åt moderaterna. :)

  • levve
   22 januari, 2011 at 18:27

   Ja och det är ju ett utmärkt klarspråk, eftersom Billström bara behöver använda en mening sjutton gånger på tre minuter.

 2. 22 januari, 2011 at 18:26

  Men jösses… jag trodde nog inte han kunde sjunka mer i mitt anseende men nu hamnade han på botten av Marianergraven. Att skriva vad jag verkligen tycker skulle nog göra att jag hamnar i spamfiltret, så det undviker jag.

  • 22 januari, 2011 at 18:56

   Det är vi tacksamma för. Fast, det hade nog bara blivit struket…

   • Anders
    22 januari, 2011 at 19:00

    Billström är en skam! Jag röstade på alliansregeringen i detta val, och om billström är med till nästa val kommer jag definitivt inte göra det igen. Skriv gärna på uppropet på facebook för att få Billström avsatt: http://on.fb.me/gn6m8f

 3. sörmlänning
  22 januari, 2011 at 18:28

  detta papegojjande påminner om Bosse Rundgångs undvikande för några år sedan.
  Som det mänskliga sinnet fungerar, så kan han inte inlåta sig i en diskussion om innehållet, utan måste köra en inspelning, ty om han öppnar upp en kommunikation här, så kommer sanningen fram förr eller senare. Reportern är inte skicklig nog för denna typ av duckande.
  Att fråga en slipad politiker ”hur känns det” är bara att avslöja att man inte klarar biffen. Karl är ju mentalt död. Fråga en sten hur det känns och vänta på svar.

  • blingbling
   22 januari, 2011 at 20:41

   Exakt samma strategi som hon Husmark-Pehrson körde, det där har dom nog fått ingnuggat i medvetandet att när det har skitits i det blå skåpet håller man sig till inövade fraser och ingenting därutöver.

   • sörmlänning
    22 januari, 2011 at 23:03

    Jag tyckte mig se en annan faktor i reportern. Eliten har ju grepp om journalisthögskolan och utbildar journalister till att skapa upprörda känslor. Känslor nedsätter analytisk förmåga vilket är avsikten och att sänka mentala tonläget på publiken och göra den lättare att manipulera. Med den utbildning reportern hade så riktade hon sin inlärda teknik ”uppåt”, när den är avsedd att riktas nedåt mot de manipulerade.
    Intressant skådespel.

    • blingbling
     23 januari, 2011 at 02:37

     Undrar om inte fröken lackade till en smula, det lät inte riktigt som om hon höll sig till manus. Jaja, om en dryg vecka befinner hon sig förflyttad till Sydnytt eller nånstans i lokalnyheterna för norrlands inland och får göra lokalnyheter.

     • sörmlänning
      23 januari, 2011 at 07:19

      Jo, nogär det så. Hon gick lite in i sin fälla.

  • Gösta Berling
   23 januari, 2011 at 00:02

   Håller helt med om Billström, men tycker att Ringholm fick ta väldigt mycket oförtjänt skit. Han steg i min aktning när han uppträdde som en bra chef och vägrade att offentligt diskutera I-B Ahlenius.

 4. Jon
  22 januari, 2011 at 18:32

  Jag ser Billström spotta demokratin i ansiktet 19 gånger i rad.

  • Anders
   22 januari, 2011 at 19:01

   gå med i uppropet på facebook och få honom avsatt! http://on.fb.me/gn6m8f

   • Backlash
    23 januari, 2011 at 01:51

    Gå med i uppropet på Facebook?? Give me a freakin break!

  • 22 januari, 2011 at 19:22

   Tydligt och klart formulerat!

  • sten
   23 januari, 2011 at 19:26

   Det är han ju tyvärr inte ensam om bland våra folkvalda. Oberoende partifärg.

   • 23 januari, 2011 at 19:42

    Mja, det är ju inte första gången borgerliga ministrar agerat så, medan Ringholm är den enda såssen?

 5. Mange
  22 januari, 2011 at 19:17

  Moderaterna är kvartsnazzar allihopa.

 6. CCS
  22 januari, 2011 at 19:43

  Ännu ett bevis på Moderata männens övermod, och att man tror sig komma undan med vad som helst. När nu Wikileaks avslöjar den ena läckan efter den andra om den regering som går bakom ryggen på folket, med allt från sanktionerad nordamerikansk övervakning till utpressing mot Bagdad, tycks instruktionerna från partiledningen gå ut på att vi inte kommenterar någonting öht om dessa ambassadrapporter. Så bekvämt för Billström att kunna försvara sig bakom argumentet om att aldrig kommentera tredjehandskällor (även om det i själva verket snarare tycks handla om andrahandsmaterial!?) när man ertappas med byxorna nere. Billström har återigen visat prov på total avsaknad av minsta uns av ödmjukhet. Han bör avgå med omedelbar verkan.

 7. nature
  22 januari, 2011 at 19:59

  He he … Det var en rolig intervju. Riktig rolig. Han bekräftar bara dokumentets bärighet. Hoppas att drivet nu börjar.

 8. nature
  22 januari, 2011 at 20:13

  Låt oss nu anta, mot förmodan, att den amerikanska ambassaden helt sonika redogjorde för herrans inställning tillbaka till Washington, och det läcker ut. Varför är det då en tredjepartsinlaga som reportern refererar till? Det fattar jag inte. Tänk så här: om nu herr Billström själv skrev ner några dagbokanteckningar om vad som sades eller på annat sätt kommentarer det hela i skrift (som den amerikanska ambassaden uppenbart just gjorde) och dessa anteckningar kommer ut, är det också en tredjepartsinlaga, i så fall? Eller andrapart eller varför inte förstapart? Eller nollpart = SANT? Trams detta!

 9. Ess
  22 januari, 2011 at 20:55

  Men herregud det här känns som ett skämt! Slår inte Billström något slags rekord i manisk upprepning?
  Det hela är ju så genant som det bara kan bli och Billströms tvångsupprepande av ”jag konstaterar att den svenska regeringen….” förvärrar det hela, och det är bara bra. Åh snälla drevet kom igång!

  • blingbling
   23 januari, 2011 at 02:24

   Nej, rekordet i upprepningar innehas fortfarande av Husmark-Pehrson med hennes 140 förtidspensioneringar om dagen, det var i princip det enda hon sade under en hel mandatperiod bortsett från när hon försade sig i början av perioden angående motivet till utförsäkringarna.

 10. Af Dunkelspel
  22 januari, 2011 at 21:28

  http://www.youtube.com/watch?v=fHTHviQIImQ

  Det moderat idrottsborgarrådet regina kevius drar sitt trå till stacken, när hon förklarar att nedskärningar inom
  Stockholms-idrotten är satsningar.

  Hennes inrepeterade svar är inte långt ifrån Billström-klass

 11. thomaro
  22 januari, 2011 at 21:45

  Det känns först löjeväckande, hur kan han bara fortsätta, helt absurt. Men sen inser jag att det är skrämmande arrogant och respektlöst, ett förakt mot demokrati och öppenhet som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle…

  • Mo
   22 januari, 2011 at 22:30

   Ja, de e verkligen skrämmande arrogant och respektlöst. Och samtidigt kan man hålla med ”Lars” som konstaterade att de e bra att dom använder ett tydligt språk…… För det e ju de här som e högerns språk….Högern i ett nötskal!

 12. bo
  22 januari, 2011 at 23:26

  Håll dig till ämnet! / Jinge

 13. Martin Forsman
  23 januari, 2011 at 11:41

  Billström och Bildt är ypperliga representanter för den regering vi valt. Empatilösa lögnare och smygrasister som i själva verket älskar att SD tog sig in i Riksdagen. När nu ett ’riktigt’ rasistparti är inne i Riksdagen kan Allianzen börja ha en hårdare attityd mot invandrare och flyktingar utan att vara ’värst i klassen’. Således har redan SD genom Regeringens handlande lyckats påverka politiken i en mer främlingsfientlig riktning.

 14. Stefan
  23 januari, 2011 at 14:42

  Bildt går inte att komma åt trots Sudan och Gazprom och nu detta. Det indikerar på att det inte finns något som kan fälla honom. Nu krävs endast Billströms avgång. Makten är märklig.

Comments are closed.