Billström och gässen


Ibland undrar man om vad som är verklighet och vad som är dikt. Ska man kritisera politiker så kan man göra det om de har förtjänat det, men vissa politiker vägrar att låta sig bli kritiserade utan väljer att gömma sig bakom en attityd där allt rinner av dem i en omfattning så att världens alla gäss blir gröna av avund.
[column width=”49%” padding=”2%”]
Tobias Billström och Carl Bildt har ertappats med byxorna nere, de har agerat olämpligt på ett möte med Iraks regering, ett möte där även amerikanska diplomater deltog. Deras ut-
talanden var ”intressanta” i det avseendet att de inte motsvarar det som de sade hemmavid, men skandalen stoppar inte vid det. Lyssna på Tobias Billström i den intervju som Sveriges television försökte göra med honom, en intervju som samman-
taget med avslöjandet har fått folk att kräva hans avgång.

Uppenbarligen har inte svenska folket rätt att kräva svar på sina frågor från dessa moderater, maktfullkomligheten är total, bristen på ödmjukhet bevisad, så rimligen borde detta vara det som stjälper lasset och gör bägge till f.d. politiker. Men så blir det nog inte, men förhoppningsvis så tankas denna film upp till Youtube så att den finns dokumenterad så länge som deras karriärer som yrkespolitiker fortsätter.

Själv saknar jag definitivt inte ord för att beskriva min uppfattning om Billström, eller min inställning till honom. Men tyvärr kan jag inte skriva de orden här eftersom jag vill att bloggen ska vara hyfsat barntillåten. Och det skulle man inte kunna kalla den om jag uttryckte mig fritt från hjärtat, något

[/column]
[column width=”49%” padding=”0”]

som kan vara bra att komma ihåg om du vill kommentera filmen.

it , , , , , , , , , , svt123 ab2 ex1 dn12 svd123456 gp1
[/column]


32 svar till “Billström och gässen”

   • Att wikileaks gör en del nytta torde väl inte råda något tvivel om.

    Billström ser lite ut som Boxer-Råbert i profil, aningen mer osympatisk bara.

    Fan ska vara spindoctor åt moderaterna. :)

  • Ja och det är ju ett utmärkt klarspråk, eftersom Billström bara behöver använda en mening sjutton gånger på tre minuter.

 1. Men jösses… jag trodde nog inte han kunde sjunka mer i mitt anseende men nu hamnade han på botten av Marianergraven. Att skriva vad jag verkligen tycker skulle nog göra att jag hamnar i spamfiltret, så det undviker jag.

   • Billström är en skam! Jag röstade på alliansregeringen i detta val, och om billström är med till nästa val kommer jag definitivt inte göra det igen. Skriv gärna på uppropet på facebook för att få Billström avsatt: http://on.fb.me/gn6m8f

 2. detta papegojjande påminner om Bosse Rundgångs undvikande för några år sedan.
  Som det mänskliga sinnet fungerar, så kan han inte inlåta sig i en diskussion om innehållet, utan måste köra en inspelning, ty om han öppnar upp en kommunikation här, så kommer sanningen fram förr eller senare. Reportern är inte skicklig nog för denna typ av duckande.
  Att fråga en slipad politiker ”hur känns det” är bara att avslöja att man inte klarar biffen. Karl är ju mentalt död. Fråga en sten hur det känns och vänta på svar.

  • Exakt samma strategi som hon Husmark-Pehrson körde, det där har dom nog fått ingnuggat i medvetandet att när det har skitits i det blå skåpet håller man sig till inövade fraser och ingenting därutöver.

   • Jag tyckte mig se en annan faktor i reportern. Eliten har ju grepp om journalisthögskolan och utbildar journalister till att skapa upprörda känslor. Känslor nedsätter analytisk förmåga vilket är avsikten och att sänka mentala tonläget på publiken och göra den lättare att manipulera. Med den utbildning reportern hade så riktade hon sin inlärda teknik ”uppåt”, när den är avsedd att riktas nedåt mot de manipulerade.
    Intressant skådespel.

    • Undrar om inte fröken lackade till en smula, det lät inte riktigt som om hon höll sig till manus. Jaja, om en dryg vecka befinner hon sig förflyttad till Sydnytt eller nånstans i lokalnyheterna för norrlands inland och får göra lokalnyheter.

  • Håller helt med om Billström, men tycker att Ringholm fick ta väldigt mycket oförtjänt skit. Han steg i min aktning när han uppträdde som en bra chef och vägrade att offentligt diskutera I-B Ahlenius.

 3. Ännu ett bevis på Moderata männens övermod, och att man tror sig komma undan med vad som helst. När nu Wikileaks avslöjar den ena läckan efter den andra om den regering som går bakom ryggen på folket, med allt från sanktionerad nordamerikansk övervakning till utpressing mot Bagdad, tycks instruktionerna från partiledningen gå ut på att vi inte kommenterar någonting öht om dessa ambassadrapporter. Så bekvämt för Billström att kunna försvara sig bakom argumentet om att aldrig kommentera tredjehandskällor (även om det i själva verket snarare tycks handla om andrahandsmaterial!?) när man ertappas med byxorna nere. Billström har återigen visat prov på total avsaknad av minsta uns av ödmjukhet. Han bör avgå med omedelbar verkan.

 4. He he … Det var en rolig intervju. Riktig rolig. Han bekräftar bara dokumentets bärighet. Hoppas att drivet nu börjar.

 5. Låt oss nu anta, mot förmodan, att den amerikanska ambassaden helt sonika redogjorde för herrans inställning tillbaka till Washington, och det läcker ut. Varför är det då en tredjepartsinlaga som reportern refererar till? Det fattar jag inte. Tänk så här: om nu herr Billström själv skrev ner några dagbokanteckningar om vad som sades eller på annat sätt kommentarer det hela i skrift (som den amerikanska ambassaden uppenbart just gjorde) och dessa anteckningar kommer ut, är det också en tredjepartsinlaga, i så fall? Eller andrapart eller varför inte förstapart? Eller nollpart = SANT? Trams detta!

 6. Men herregud det här känns som ett skämt! Slår inte Billström något slags rekord i manisk upprepning?
  Det hela är ju så genant som det bara kan bli och Billströms tvångsupprepande av ”jag konstaterar att den svenska regeringen….” förvärrar det hela, och det är bara bra. Åh snälla drevet kom igång!

  • Nej, rekordet i upprepningar innehas fortfarande av Husmark-Pehrson med hennes 140 förtidspensioneringar om dagen, det var i princip det enda hon sade under en hel mandatperiod bortsett från när hon försade sig i början av perioden angående motivet till utförsäkringarna.

 7. Det känns först löjeväckande, hur kan han bara fortsätta, helt absurt. Men sen inser jag att det är skrämmande arrogant och respektlöst, ett förakt mot demokrati och öppenhet som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle…

  • Ja, de e verkligen skrämmande arrogant och respektlöst. Och samtidigt kan man hålla med ”Lars” som konstaterade att de e bra att dom använder ett tydligt språk…… För det e ju de här som e högerns språk….Högern i ett nötskal!

 8. Billström och Bildt är ypperliga representanter för den regering vi valt. Empatilösa lögnare och smygrasister som i själva verket älskar att SD tog sig in i Riksdagen. När nu ett ’riktigt’ rasistparti är inne i Riksdagen kan Allianzen börja ha en hårdare attityd mot invandrare och flyktingar utan att vara ’värst i klassen’. Således har redan SD genom Regeringens handlande lyckats påverka politiken i en mer främlingsfientlig riktning.

 9. Bildt går inte att komma åt trots Sudan och Gazprom och nu detta. Det indikerar på att det inte finns något som kan fälla honom. Nu krävs endast Billströms avgång. Makten är märklig.