Varför bry sig?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Min egen inställning till EU blir inte mindre negativ av det faktum att de bägge som valts av EU:s regerings-
chefer är helt okända för mig. Det är möjligt att man inte kan välja den sortens funktionärer i vanliga val, men när valet sker så högt över våra huvuden så att vi inte vet ett dugg om dem som valts så är det fullt legitimt att känna och vädra sitt missnöje.

AB: ”Ikväll beslutades vilka två personer som ska få EU:s två nya toppjobb. Det handlar om posten som EU:s permanente ordförande, president, samt posten som vice ordförande i EU-kommissionen och högste representant i utrikesfrågor, också kallad EU:s utrikesminister. Enligt TT:s diplomatkällor blir det Belgiens premiärminister Herman Van Rompuy som blir ordförande och den brittiska baronessan Catherine Ashton, för närvarande EU-kommissionär med ansvar för handelsfrågor, som blir EU:s utrikesminister.”

Trösten i bedrövelsen är förstås att vare sig Reinfeldt eller Bildt var aktuella för dessa poster, i bästa fall kandiderar de till EU-parlamentet nästa gång det är EU-val. Vad jag menar med det får läsarna här lista ut själva. Nu ska Lissabonavtalet träda i kraft om ett par veckor, min fundering blir förstås vad folk nu kommer att tänka om EU. Våra riksdagsledamöter har valt att lämna bort det mesta av lagstiftningsmakten till EU utan att låta folket avgöra saken i en folkomröstning. Nu träder Lissabonfördraget i kraft och vi har fått en EU-president och vår utrikespolitik bestäms av Bryssel.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]eu

Tycker verkligen de EU-positiva att detta är bra? Enda fördelen som jag ser saken är att vi nu kan banta ner antalet riksdagsledamöter till maximalt 99 stycken. Detta eftersom de själva har gjort sig arbetslösa. De flesta besluten tas direkt i kommun och landsting och Riksdagens betydelse är väsentligen mindre från den första december.

Norrmännen är skandinaviska halvöns smartaste människor. Där skulle man bo…

intressant Andra om: , , , , , , ab1 ex svd dn12 t
[/column]


14 svar till “Varför bry sig?”

  1. Knappast, Jinge, knappast. Om du nu inte händelsevis skulle råka få upp årsinkomsterna så pass att du får råd att köpa en lant- eller skogsegendom, då kan det eventuellt börja bli lite intressant att se vad du har rätt till för bidrag.

  2. Då är det en fet lottovinst som gäller då. Iofs skulle jag kunna tänka mig att köpa en stor skogsgård i Wermland, man kanske skulle slå sig på att föda upp t.ex. Kronhjort? Med rejäla viltstängsel isf så man inte matar gråben i onödan… Spela på hästar verkar annars smartare, men då måste man ha tid att läsa allt om dem.

    Flyttar jag till Norge så slipper jag dessa bekymmer… :-I

    • Norge? Inom 10 år är deras olja slut och de tvingas också in i EU.
      Bara en timma österut kan vi leva betydligt billigare. Där man kan få en Big Mac för 12:-kr och bensin för 6:-kr litern.
      En halvliter vodka som i dag kostar 12:-kr kommer efter skattehöjning (för att minska supandet(!)) att kosta 21:-kr och de har en rak skatt på bara 13%.
      Pensionerna höjs med 37% så investerarna flyttar sitt kapital från gas/oljebranchen och satsar nu för fullt på livsmedel när folket har råd att äta ordentligt.

      Det finns bara ett självständigt land kvar i vår närhet och jag ser inget som skulle saknas i t ex S:t Petersburg. :-) pnm

      • mr Biz – Flatskatt på 13%? Vad tycker du är så bra med det då? Jag trodde vänstern var för progressiv skatt? Att en Big Mac kostar 12kr och bensin 6kr/l säger ju egentligen inte så mycket. Norge är t ex dyrt för att de tjänar förhållandevis mer också. Öststaterna är billigt för de tjänar förhållandevis mindre (jämfört med oss då). Man måste ju jämföra med någon sorts index.

        • Det är möjligt att vänstern tycker det är bra med progressiv skatt men det skiter jag högaktningsfullt i om jag kan flytta härifrån som pensionär och vill leva gott.
          Då vill jag få ut så mycket som möjligt av pengarna.
          Om du inte inser fördelen med 13% mot 55% skatt kan jag inte hjälpa dig räkna heller och ännu mindre om du inte ens känner till Big Mac-index.

  3. Jinge – Flyttar du till Norge måste du vara beredd att betala 150kr för en pizza också. :P

  4. Kenta, Bilderberg-gruppen har inget inflytande i såna här politiska saker, har inte dina medmänniskor och massmedia lärt dig det?

    Det är bara en konspirationsteori att liknande tankesmedjor, NGO’s styr och ställer i politiken så vi medborgare får mindre och mindre att säga till om politiskt..

    • Ja, –inte var det väl så att Bilderbergarna först skulle godkänna de här tomtarna… Vem kan tro på det bara för att det ser ut så… :-P

    • Jag vet inte vad jag skall tro på. Det jag vet är Fredrik och hanns allians gillar att ha möten med ”Bilderberg-gruppen” sen om de har inflytande det tro jag varken du eller jag vet någonting om, och artikeln kan ha fel det vet vi heller ingenting om, fast det luktar för mig snusk iaf. Politiker föraktet blir ju inte bättre av en sådan artikel, dvs. det spär ju bara på. Så det är tur man tillhör VP :-)

  5. Men var ska man hitta en som duger då? Det finns 27 regeringschefer i EU, det är väl ett baskrav att man åtminstone känner till NÅGOT om dem?

    Jag kommer att tänka på en bild av Berglin där nån ondgör sig över valet av nobelpristagare med orden ’varför väljer de aldrig nån som man har läst’. Vilket begränsar urvalet till IKEA-katalogen, Astrid Lindgren och Jan Guillou… Typ.

  6. Bägge är Bilderbergare, helt uppenbart varför dom blev valda.
    Alla tre toppkandidater var också med i Bilderberg group.

    KÄLLA (denna från eu-parlamentet): http://www.youtube.com/watch?v=90r4YpFsURE
    Reinfeldt besökte bilderberg gruppen med Bildt och Jacob Wallenberg i wallenbergarnas
    privatjet 3 månader innan valet, sen låtsades dom att Bildt blev utrikesminister av en slump.

    KÄLLA (e24.se, SERIÖS tidning som samarbetar med aftonbladet):
    http://www.e24.se/makro/politik/artikel_1680121.e24

    HÄDANEFTER LÄMNAR JAG ALLTID KÄLLOR FÖR ATT INTE TAS SOM FOLIEHATT!!