Araber duger till att skura golv, säger Rahm Emanuels far

Självklart är min son pro-israelisk säger Rahm Emanuels far, en terrorist i den ökända Irgunligan. – Han kommer inte att vara i Vita Huset för att skura golven, tillade han. – Vad tror ni att han är, en arab?


Dagbladet.no:
”Barack Obamas nyutnevnte stabssjef Rahm Emanuel beklager at faren kom med en nedsettende uttalelse om arabere. Rahm Emanuel er sønn av den jødiske legen Benjamin Emanuel. Han var med i den jødiske undergrunnsgruppen Irgun, som gjennomførte utallige terroraksjoner mot palestinske og britiske mål i Palestina på 1930- og 40-tallet. Da nyheten om at sønnen skulle bli Barack Obamas stabssjef ble kjent, lot Benjamin Emanuel seg intervjue av den israelske avisen Maariv. – Selvsagt kommer han til å påvirke presidenten til å være proisraelsk, sa han i intervjuet. – Hvorfor skulle han ikke det? Hva tror dere at han er, en araber? Han kommer ikke til å vaske gulvene i Det hvite hus, fortsatte Benjamin Emanuel.”

Uttalandet gjordes i den israeliska tidningen Maariv, och det har nu tvingat Rahm Emanuel att be om ursäkt.

Expressen: ”Artikeln handlade om sonens utnämning och fadern ska ha sagt: – Självklart kommer han att påverka presidenten att bli pro-israelisk. Varför skulle han inte det? Är han en arab kanske? Han ska inte skura golv i Vita huset.”

Rahm Emanuel enligt Expressen: ”- Av hela mitt hjärta ber jag personligen om ursäkt på min familjs och mina vägnar. Detta är inte värderingar som jag är uppväxt med eller min familjs värderingar, sade den yngre Emanuel enligt kommitténs hemsida.”

Man kan ju undra var han är uppväxt i så fall? Är han inte uppväxt hos fadern och tillhör inte fadern familjen? Givetvis kan man dra slutsatser av detta, något som också görs. -> Dagbladet VG HD Expressen it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Rahm Emanuel, Rasism, Obama, USA, Araber, Israel, Mellanöstern, Irgun, Terrorism, Palestina, Politik[/tags]

  14 comments for “Araber duger till att skura golv, säger Rahm Emanuels far

 1. Rawia Morra
  14 november, 2008 at 09:21

  Jag vet inte varför jag känner en viss skadeglädje Jinge :-) Jag begrep inte alls din antusiasm för Obama och mina värsta farhågor verkar besannas. Med de människor som Obama plockar fram kommer världen snart att önska sig tillbaka Bush och Cheney :-)

 2. 14 november, 2008 at 09:31

  Jag tror att du läst dåligt i så fall Rawia. Min entusiasm för Barack Obama har bestått i att karlen är färgad, sett ur det perspektivet innebär det sannolikt ett lyft, om inte annat så i alla fall för landets afroamerikanska befolkning.

  Möjligen blandar du ihop bloggarna, det finns andra bloggar där kommentaren är mer adekvat.

  Läste du inte vad jag skrev när han valde Rahm Emanuel till stabschef?

  Visst unnar jag dig skadeglädje, men det är ju kul om du iaf är skadeglad av en rimlig anleding…

 3. Rawia Morra
  14 november, 2008 at 09:39

  Jag talar inte om den senaste månadens inlägg utan om alla dina gamla inlägg. Du stöttade ju honom hela vägen från början.

  Jag tror inte alls att han blir ett lyft för afroamerikaner dessutom. Obama är vitare än vit innuti.

 4. Rawia Morra
  14 november, 2008 at 09:42

  Jo, jag kan inte låta bli: Hur stor lyft blev Condi Rice för afroamerikaner? Hon är ju skräckbilden av amerikansk hänsynslöshet. Ett bevis av svarta kan också! Kan vara urjävliga vill säga, mot andra människor, kulturer och raser. Det är inte riktigt hudfärgen det hänger på!

 5. 14 november, 2008 at 11:12

  ”Jag talar inte om den senaste månadens inlägg utan om alla dina gamla inlägg. Du stöttade ju honom hela vägen från början. Jag tror inte alls att han blir ett lyft för afroamerikaner dessutom. Obama är vitare än vit inuti.”

  Det spelar iofs ingen roll, men jag har föredragit Obama framför McCain, och det har delvis berott på att han är afroamerikan. F.ö. har du rätt. Han är mycket vit inuti, och skulle han skära sig skulle det rinna blå-vitt vatten ur såret.

  Fast nu handlar inte min bloggpost alls om vad jag skrivit tidigare. Den handlar om en kille vars far var en judisk terrorist som har sagt: – Det är klart att min son ska se till att Obama ska bli pro-israelisk. Han ska inte skura golv i Vita Huset, han är väl inte arab heller..?”

  Jag hade väntat mig att några hard core sionister skulle tjafsa med mig så blev det istället en arabisk kvinna och palestinier… Förväntningar går fel ibland… :-)

 6. Christer W
  14 november, 2008 at 11:41

  Ändå vet vi inte vilken politik Obama kommer driva 20 januari 2010. Det kan mycket väl vara en av yttre omständigheter framtvingad politik eller en politik som tvingas fram av inre spänningar och konvulsioner.
  Ett är ganska påtagligt, den alltmer framväxande recessionen kommer att leda till politiska beslut som vi dag tror är en omöjlighet. Om besluten är bra eller dåliga går ju inte att bedöma förrän efteråt. Men, ett stalltips, för de breda folklagren är det större risk för dåliga beslut än goda sådana. Skälet är enkelt, för att använda en sovjetisk term, nomenklaturan behärskar beslutsapparaterna.

 7. Sara G
  14 november, 2008 at 12:13

  Rent symboliskt så tror jag att det betyder en hel del för afroamerikanarnas självkänsla att en svart man valts till landets president. Men det innebär inte att den politik som Obama kommer att föra blir särskilt annorlunda än Bushs. För övrigt lär Obama och Bush vara släkt på moderns sida…

 8. Rawia Morra
  14 november, 2008 at 14:06

  Jinge, 5

  Jag orkade inte kommentera det där som Emanuelgubben sa. Israelerna håller på att plåga palestinierna. Vad de säger om dem är ganska ointressant. Det är handlingarna som räknas.

  Jag måste dock erkänna att jag blir chockad varje gång jag inser hur långt Hilter lyckades mes sitt uppsåt.

 9. Mona
  14 november, 2008 at 15:27

  Gubben tjänade Israel genom Irgun som massakrerade palestinsa byar, Deir Yassin exempelvis.

  Därför undrar man vilka förväntningar han har på sonen. Någon bör ställa frågan: HUR ska sonen tjäna Israel?

 10. Christer W
  14 november, 2008 at 15:47

  Å andra sidan är hälften av hans släkt, vit. Så när ni uttrycker att han borde vara mera svart än vit, så blir det ju också en form av rasism.
  För min del får han lika gärna vara grön, gul, lila eller vad som helst inuti bara karln är vettigt som president. Det sista återstår än så länge att bevisa.

 11. Kurt
  14 november, 2008 at 18:07

  Ironiskt nog försökte ju republikanerna desperat under hela valkampanjen knyta Obama till terrorister. Men Rahm Emanuels far och hans ev koppling till Obama tog republikanerna aldrig upp, det är ju trots allt skillnad på terrorister och terrorister!

 12. Sara G
  14 november, 2008 at 18:12

  Vad israelerna säger om sina närmaste grannar vet väl alla vid det här laget. Det är det mycket väl genom sekler ordentligt inarbetat kolonistörssnack.

  Men så här skriver idag en bekant som är på resa i Goa: ”Det är rätt blandat härnere. engelsmän, amerikaner, tyskar,
  australiensare. Visst en hel del israeler också. De har rykte om sig att vara
  oartiga, otrevliga och opålitliga. Vissa guesthouses har skyltar ”No
  Israelis!”

 13. kajsa
  15 november, 2008 at 10:27

  jag träffade en hotellägare på Santorini i Grekland som oxå vägrade att ta Israeler som gäster på sitt hotell för att de förde ett sånt himla liv

 14. Vem är denna arabsweden123@hotmail.com??
  16 november, 2008 at 16:18

  Ett pucko iaf, helt klart.

Comments are closed.