Allt fler vill att Ohly går!
Idag har Dagens Nyheter en artikel i pappersupplagan som ännu inte finns på nätet. Uppgiften citeras av TT och ett flertal tidningar, här nedan ett citat från Aftonbladet.

AB/TT: ”Stockholm. Allt fler inom Vänsterpartiet vill att Lars Ohly avgår före valet 2014. Över hälften av partiets distriktsordföranden, 14 personer, vill ha en ny partiledare innan dess, skriver Dagens Nyheter, som ringt runt till distrikten.

I november förra året var endast ett distrikt öppet för partiledarbyte.

– Även om Lars Ohly gör ett bra arbete räcker han inte till för att föra ut Vänsterpartiets politik – och det har visat sig i valen. Med Lars Ohly har makten samlats kring en person, och förankringen i partiet har påverkats, säger Egon Frid, V-ordförande i Skaraborg och tidigare riksdagsledamot, till Dagens Nyheter.”

Själv slår han ifrån sig kritiken enligt DN, samtidigt som han säger att han ställer upp till omval i kongressen 2012. Risken finns att det kommer att bli alltmer pinsamt för partiet, 2012 så kommer partiet ha legat under fyraprocents-
spärren länge i opinionsundersökningarna och tendensen kommer att vara fortsatt fallande. Då hjälper kanske inte ens ett partiledarbyte längre. Partiet är på väg rakt nedåt.

it Andra om: , , , , , , ab12 ex1 svd12 dn1234 svt sr1


8 svar till “Allt fler vill att Ohly går!”

 1. Vad hjälper det att han går? Vänstern har inte förnyat sig utan kommer dragandes med samma gamla skåpmat man alltid ställt fram. Alla vänstergrupperingar som finns i valstatistiken faller allt närmare nollsträcket.
  EN av orsakerna är att vänstern inte har kunnat ta fram idéer eller program för den individuella människan i ett solidariskt samhälle. I stället har man med klassiskt tal om ”klasskamp” och diverse ”strukturellt förtryck” ökat på den ganska obehagliga och i långa loppet farliga polarisering samhället är inne i.
  En sak är klar, fortsätter denna polarisering så går den förr eller senare så långt att den blir omöjlig att hejda.

  • I stället har man med klassiskt tal om ”klasskamp” och diverse ”strukturellt förtryck” ökat på den ganska obehagliga och i långa loppet farliga polarisering samhället är inne i.

   Fast i så fall så är det inte vänstern som ökar den ”farliga” polariseringen. Den står alliansen för, främst (M) och (FP). Sedan har du de riktigt extrema, som (SD). Men visst behöver vänstern förnya sig, och det ordentligt. Man behöver förnya sig lokalt, regionalt och centralt…

   Och resa till Fagersta och Degerfors för att prata med sina partivänner där…

  • Berätta då vad som menas med ”förnyelse!”
   Det är dags anser jag att ta fram ord som rättvisa och solidaritet, istället för ”mera pengar i plånboken”, ”vi kör arbetslinjen”, ”fattiga barn finns inte i Sverge, bara i Sudan” o.s.v

 2. Ja det är verkligen på tiden att han avgår. Går partiet bakåt i ytterligare ett val så försvinner det.

 3. Jag tycker att Lasse är duktig på debatter, men samtidigt så är hans kommunism en belastning, det är knappast speciellt många som kallar sig kommunist idag. Och revolutionärer är vi inte heller så………
  Men Josefin tror jag inte på, hon är bra men borgarpressen ser nog gärna att hon blir en av två partiledare, då får de en efterträdare till Ohly. Brink kommer kritiseras minst lika mycket som Ohly, även om orsaken skiljer.

 4. Men folk är, när det kommer till kritan, inte så styrda av media som media själva tror. Folk tittar och lyssnar på TV och gör egna reflexioner. För att ta ett drastiskt exempel: 99,9 % av media och politikeretablissemanget pestförklarade sverigedemokraterna före valet 2010, ändå fick SD fler röster än både V och KD.