Victor Munchausen på SAAB


Idag har media berättat att man inte byggt en endaste Saab på åtta månader, dessutom går nu rekonstruktören Guy Lofalk in med en ansökan till Vänersborgs tingsrätt att avbryta rekonstruktionen, orsaken är att de anställda inte har fått någon lön, det finns inte pengar.

SvD: ”Idag, onsdag, ansökte rekonstruktören Guy Lofalk vid Vänersborgs tingsrätt om att försöket att rädda Saab Automobile avbryts. Det bekräftas även av Saabs ägarbolag Swedish Automobile i ett pressmeddelande.

– Det är med väldigt tungt hjärta jag gör det. Jag har lärt känna väldigt många på Saab som jag uppskattar enormt mycket, skickliga människor som är väldigt trevliga. Det är enormt tungt att göra detta, men det är min skyldighet som rekonstruktör, säger han till TT.”

Det är i det läget som Victor Muller påstår att han pratar med en kinesisk bank om att låna fem miljarder, så talet om Munchausen är mer än berättigat. Jag skulle personligen inte låna ut en endaste krona till den mannen, och jag tror att alla förstår varför. Det är mycket snack och ingen tillstymmelse till verkstad när det gäller den mannen. Jag undrar vart han tänker ta vägen när Saab slutligen försätts i konkurs. Då kommer han försvinna som en vindpust och den Europeiska Centralbanken har nog sett honom för sista gången.

Att vi skattebetalare gått i borgen för över två miljarder låtsas han givetvis inte om, och vart pengarna har tagit vägen är det väl ingen som vet. Det enda vi med säkerhet kan säga är att vi är blåsta på pengarna. Jag hoppas att arbetsförmedlingen i Trollhättan har förberett sig på en stor tillströmming av klienter, för det är många som blir helt lottlösa, ingen lön och inget arbete. Dessvärre så är det nog många som blir sjuka av denna ovisshet, skulle man ha mätt blodtrycket på personalen en månad innan första stoppet i fabriken, och mäta det idag så skulle säkerligen en avsevärd del av personalen tvingas medicinera nu.

Så personalen har mycket att tacka vår högerregering för, när Reinfeldt talade idag om Juholts ”misstag” så glömde han att nämna sina egna. Hade jag möjlighet att flytta till Norge i morgon så skulle jag göra det, jag och många med mig har svårt att stå ut med den regering vi har nu.

it Andra om: , , , , svd1 sr1 svt1 dn1 ab ex gp


18 svar till “Victor Munchausen på SAAB”

 1. Blir tung dag för AF, de friställda måste regga sig på AF dag ett annars straffas de. En tung dag för släkt och vänner i regionen. Tänk, nu har inte bara Regeringen blivit blåsta och SAAB kånkar iaf, nu är pengar som hade kunnat användas för att göra något vettigt i SAABs fabriker borta, bra jobbat Maud…

  SAAB-anställda: expropriera Muller!

 2. Jinge,
  Man kan klaga på väldigt mycket hos sittande regering. Men du tror väl inte på allvar att det varit bättre med S i spetsen?

  Det enda det hade resulterat i är att ännu mer skattepengar hade slussats in i Saab-härvan.

  • Möjligen har S förstatligat eländet, men högerregeringen har borgat för över två miljarder som vi nu ska pröjsa, för vad?

   • Får du betalt av någon för att skriva det där? ”Reservdelstillverkningen” är just den som Saab inte har betalt, många av företagen kommer gå i konken nu. Och hur faan skulle staten få tillbaka de miljarder som redan är utbetalade? Tror du Muller har satt in dem på ett speciellt konto för staten??

    Är du korkad, eller låtsas du bara?

    • De säkerheter som de haft är diverse fabriksbyggnader. De går inte att sälja till Kina, men vi får snart se, om någon vecka så blir detta ett huvudnummer i media.

    • Full säkerhet? Var det före eller efter alla fasta tillgångar såldes av, så som fastigheter och annat?

   • Tack för att regeringen inte gjorde en repris på 70-talets ”Svenska Varv.” Spåren förskräcker…

  • Spekulationer om vad S gjort är knappast ett försvar av den lättlurade Maud. Det finns aldeles äkta saker att kritisera S för, deras likhet med alliansen är väl det absolut främsta, faktum är att det är det felet hos S som gör din spekulation ens tänkbar.

   Mer skattepengar in i SAAB? Hade det varit ett problem om det hade bevarat jobben? Nu slussades pengar in för absolut ingenting, rakt ned i fickorna på skojare.

   Skärpning.

 3. Undrar hur lång tid det är kvar innan SAAB går i graven? Man kan tydligen tänja ut på det i evigheter?

  • På fredag i nästa vecka så avbryter Tingsrätten rekonstruktionen. Så ska du dricka gravöl så är det fredag 16/12

 4. Reinfelt borde stödja Saab istället för Euron. GM vill ju inte ha kinesiska ägare, men att Saab återgår till svenskt ägarskap kan de väl ändå inte ha ngt emot ..

 5. synd att mullers senaste förslag nekades av GM, då hade risken för oss skatte betalare försvunnit:/

  • GM nekade väl för att de insåg att det kinesiska företaget var helt ointresserade av en bil ingen köper och att de bara var ute efter GM´s teknologi. Iofs är väl allt bättre än inget för de anställda.

 6. Om de f.d. anställda i SAAB går och röstar på alliansen efter det här så kommer jag faktiskt att helt förlora tron på mänskligheten.