Vargen hotas av högerpartierna
I dag talas det en hel del om att björnjakten i år kommer att slå rekord. Det lär finnas över 3000 björnar i Sverige, något som troligen innebär att de kan jagas utan större problem. Värre är det då med vargen som, trots att det bara finns drygt två hundra djur, ska bli föremål för jakt. Det kommer den borgerliga regeringen besluta inom kort.

Det är en grym eftergift åt varghatarlobbyn, dessutom är det ett brott mot EU:s habitatdirektiv. I samma ögonblick regeringens beslut presenteras så kommer jag att överklaga beslutet till EU. Det bästa vore om så många som möjligt gjorde detsamma.

Filmen på de fiskande vargarna i Alaska hittade jag på en norsk blogg som värnar de stora rovdjuren, Klicka här!
intressant Andra om: , , , , , , , , t

  8 comments for “Vargen hotas av högerpartierna

 1. Anders W
  6 oktober, 2009 at 10:24

  Det vore bra om du kunde lägga upp en färdigskriven överklagan som det bara är att kopiera. I så fall skulle säkerligen många hänga på.

  • 6 oktober, 2009 at 10:30

   Bra idé!

 2. Pingback: Marit
 3. Kurt
  6 oktober, 2009 at 14:00

  Men nu kommer ju vargen få ännu fler fiender! Nu kommer ju både Sportfiskarna och Sveriges fiskares riksförbund också att motverka vargen.

 4. 6 oktober, 2009 at 14:11

  Bra idé med en lista att kopiera, jag hänger på!

 5. Boris
  6 oktober, 2009 at 14:41

  Det går inte alls bra att jaga björn i Sverige!! Europas fragmenterade björnpopulationer är starkt hotade. Tro inte mer på jägarnas och politikernas lögnpropaganda!! Bura in jägarna istället!!

 6. Erik
  6 oktober, 2009 at 20:33

  Bra idé med en lista för utskrift, I´m in!
  Boris, i vissa delar av landet är det på tok för mycket björn, björnen kan vara farlig och ju fler det finns så ökar risken för att det blir otrevligheter. Björnen ska därför ses som det beskattningsbara vilt det är och kan jagas mycket hårdare än vad den görs idag, iaf lokalt. Det finns en sammanhängade björnpopulation som sträcker sig från skandinavien, hela vägen längs barrskogsbältet, så hur du kan tycka att den är fragmenterad kan jag inte förstå.

 7. e
  7 oktober, 2009 at 13:18

  Boris,

  I mina hemtrakter har definitivt björnen ökat, omdet finns för lite, lagom eller för många kan jag inte uttala mig om, men fler, ja.

Comments are closed.