Två hajar på SVT:s hemsida


Men bara en har maffiakontakter… Så kan man beskriva Sveriges Televisions hemsida idag, hajen utan maffiakontakter kommer i TV ikväll i Mitt i Naturen, ett program som är alltför hårt centrerat kring programledaren. På samma sätt snurrar Saab kring sin ägare, åtminstone den ägare som syns i media.

SVT: ”SVT Rapport har granskat de komplicerade transaktionerna mellan Saab, Saabs moderbolag och Victor Mullers privata bolag. Hans ersättningar via bonus, lön, aktier och konsultarvoden uppgår till minst 18 miljoner kronor. Det är samma nivå som för vd:n för Sveriges största företag Volvo Lastvagnar, Leif Johansson. Volvo Lastvagnar har dock cirka 90.000 anställda. Saab har enligt senaste rapporten omkring 3.000 anställda. Till skillnad mot alla obetalda räkningar som ligger hos Kronofogden har Saab betalat Victor Mullers fakturor.”

Jag tror inte att de SAAB-anställda har fått ut sina löner än, och den dagen då den statliga lönegarantin upphör så kommer uppskattningsvis 4-5000 människor att få leva på a-kassa och diverse omskolningsbidrag. Det hade de tvingats göra ändå, men hade det skett då alla insåg hur det såg ut så hade många idag både hunnit utbilda sig och skaffa nytt arbete. Men som sagt, det är ju inte alla som har det knapert.

SVT: ”Samtidigt som Saabs vd Victor Muller har åkt jorden runt i jakt på pengar till bolaget har han själv lyft stora arvoden och gjort egna lyxinvesteringar. Muller köpte nyligen en hacienda, det vill säga en herrgårdsliknande byggnad, ovanför den lilla, exklusiva fiskeorten Puerto de Antraxt på Mallorcas västkust. Enligt lokala fastighetsmäklare som Sveriges Television talat med säljs liknande fastigheter i området för 15-25 miljoner kronor…

…Längs byns huvudgata ligger espressobarerna tätt och kafébesökarna kan blicka ut över hamnen och dess rader med stora, glänsande yachter. Flera fastighetsmäklare berättar stolta att Victor Muller numera är granne med bland andra den tidigare F1-föraren Michael Schumacher och skådespelaren Tom Cruise. Även fotomodellen Claudia Schiffer har haft hus i Puerto de Antraxt.”

Att det är skillnad på folk och folk har vi alltid vetat, det är inget nytt. Det som möjligen sticker lite i ögonen är det faktum att Muller har lyckats sko sig enormt på Saab-affären. Det rör sig säkerligen om hundratals miljoner, och det lär dröja ännu några år innan omfattningen är helt klarlagd. Min egen uppfattning om denna sentida Munchausen har jag tidigare redogjort för, samtidigt som jag förvånats över de Saab-anställdas försvar av honom. Möjligen kommer man efteråt att kalla det för Trollhättesyndromet.

it Andra om: , , , , , , svt sr dn svd ex ab gp


4 svar till “Två hajar på SVT:s hemsida”

  1. VD:ar och styrelse i många företag har idag blivit företagsplundrare på ett legalt sätt. För jag undrar var gränsen går för att kallas kriminell eller företagsplundrare? Mitt under värsta bankrisen i Usa tog man ut miljarder i arvoden, det verkar legitimera allt som är lägre än det beloppet.

  2. Jag måste erkänna att jag underskattade Victor Muller då jag i min enfald trodde att han bara var en simpel bulvan för Ryska Maffian och ägnade sig åt pengatvätt. Detta tyder ju snarare på att han genomfört en företagsplundring av enorma mått, och allt med regeringen Reinfeldt godkännande för man kan ju inte ’lägga sig i’ den privata marknaden.

    • Enligt rajrajs (m)åttstock är väl münchausen efter sina manövrer nu på väg att kvalificera sig för att ett heders(m)edborgarskap i den (m)affiga republiken svedala?! En riktig rådig vinnare som följer (m)allen ’Rikast vid dödens inträde vinner’ steg för steg.