Snö-STORM på G enligt SMHI

Ser man på bilderna på hägrarna i förra bloggposten så ser man att dessa pippin fryser rätt ordentligt. När jag fotograferade dem idag så var det minus 7° och nu ska det bli snöstorm. Inte i morgon, för då ska det bli rejält kyligare här i Fjollträsk, ner mot femton grader säger pessimisterna på SMHI.

På onsdag ska det däremot bli varmare och ett rejält snöoväder, ett snöoväder som kommer drabba hela landet sägs det. Själv är jag rejält trött på vintern nu och längtar mig sjuk efter vår. Tänk att slippa att dra på sig lager efter lager med kläder och vara ute och lyssna till fågelsången, detta optimistiska kvitter som går ut på att locka en partner och skaffa små dunklädda ungar. Över halva vintern har gått nu och om en månad så kan vi på allvar börja hoppas på en tidig vår, men hur realistiskt det är idag vet jag inte, det känns mer som en förhoppning. Men blir det snöstorm så ska jag ge mig ut och fylla på bildförrådet med ett stort antal arkivbilder på vintereländet.

snöstorm

intressant Tags : , , , , , a
b dn svd gp sds hd t

  11 comments for “Snö-STORM på G enligt SMHI

 1. Natta
  25 januari, 2010 at 19:41

  Jag hoppas att det blir en kraftig snöstorm och att det blir kaos. Då ska jag ge mig ut på äventyr i naturen och känna mig fri och lycklig! I naturens tecken föds och dör vi, oberoende när. Man kan ju tycka att mänsklighetens verk också är naturligt – att allt är – men den naturen jag menar är den mer genuina än smutsiga mänskligheten, enligt mig. I alla fall så upplever jag det så, och den får mig att landa. Slippa maskinera runt, fängslad och undrande.

  • 25 januari, 2010 at 19:49

   Jag tror att det är en av tjusningarna med busväder. Naturen ÄR naturlig och behöver inte låtsas…

 2. M
  25 januari, 2010 at 21:02

  Hittills har jag inte tröttnat utan är jag glad över att det är riktig vinter. Och njuter av att äntligen få ta på mig vinterkläder. Det är skönt med rejäl kyla och de milda vintrarna som varit känns långt borta. Ångesten över växthuseffekten är bortblåst.

 3. Ken
  25 januari, 2010 at 21:13

  Jag har nu vaknat till och är uppspelt inför detta snöväder. En riktig väderentusiast tröttnar aldrig någonsin på vädret

 4. Trix
  26 januari, 2010 at 06:02

  Jaha, och hur många rätt har SMHI haft hittills? Det kan lika gärna komma tisdag, torsdag eller fredag, eller inte alls… Prognoserna vad gäller gradantal, molnighet eller ev nederbörd har inte stämt alls, man kan lika gärna gissa att vädret ska bli ungefär likadant i morgon som det varit idag, så har man lika stor chans att pricka rätt som SMHI.
  Jag kan förstå att det kan diffa på ett par grader jämfört med prognosen, men inte att det blir 32 minusgrader när de sagt runt -18. Nederbörd kommer som en glad överraskning, när de lovat uppehåll etc…
  Litar de för mycket på datorprognoser? Har de fel ngnstans i programmen? Hur kan prognoserna skilja beroende på vilken tv.kanal man tittar på, även jämfört med SMHI:s egen hemsida?

  • 26 januari, 2010 at 07:25

   Jag har viss förståelse för SMHI:s missar. I normalfallet gäller det bara lokalt. Säger de att det ska bli minus tio i Östra Svealand så kan det bli minus tre eller minus arton lokalt. På det stora hela stämmer prognoserna hyfsat ändå tycker jag.

 5. nature
  26 januari, 2010 at 08:10

  Det ser ut som bigfoot (snömannen) i bakgrunden ; -)

  • 26 januari, 2010 at 08:23

   Hört talas om Alfred Hitchcock?

 6. nature
  26 januari, 2010 at 08:40

  Som är statist i sina egna filmer menar du? Är de du själv som syns på bilden?

  • 26 januari, 2010 at 08:46

   Säg det… :-)

 7. Ken
  26 januari, 2010 at 13:41

  Vi hade -18°C i morse i Stavsnäs och det blev problem med de två första bussarna som skulle ut, eftersom det var nästan lika kall inuti dem, men med diverse trixande och bytande av bussar mellan turerna sinsemellan, gick alla turerna som de skulle ändå. Till slut gick alla 17 bussarna och de blev någotlunda varma. Våra bussar är inte byggda för kallare än -10°C. Bussfabriken ligger i Säffle.

Comments are closed.