Ska vi alla dö idag?

Frågan är inte så korkad som den kan verka, det finns nämligen ett antal forskare som tror att dagens invigningsexperiment i partikelacceleratorn i Cern kan skapa – ett svart hål.

Det är i alla fall kontentan av den artikel som Gunilla von Hall skrivit i dagens upplaga av Svenska Dagbladet. Nu kan jag inte säga att jag direkt ligger sömnlös av oro, jag är ju faktiskt vaken. Men visst, man ger sig in på experiment som man inte kan vara helt säker på hur de slutar.

SvD: ”Men en handfull forskare ser dagens igångsättande som början på slutet för mänskligheten. De tror att experimentet kan skapa så kallade svarta hål som gradvis kan svälja hela planeten. Den tyske vetenskaps-
professorn Otto Rössler har försökt stoppa projektet, och gått till Europadomstolen med fallet. Andra skeptiker har gått till domstol i USA för att förhindra att experimentet genomförs.

Europadomstolen meddelade förra fredagen att projektet inte anses vara farligt och därför inte bör stoppas. Cern, som blivit översvämmat av mejl från oroliga människor de senaste veckorna, har tagit farhågorna på allvar. Häromdagen presenterades en säkerhetsstudie av kärn-
fysikcentret i samarbete med USA och Ryssland, där man försäkrade att experimentet är ofarligt. Visserligen är det inte uteslutet att svarta hål kan bildas, men de blir i så fall väldigt små och försvinner mycket snabbt.”

Vi lär under alla omständigheter få svaret under dagen. Antingen blir vi själva inneslutna i ett svart hål, och då går det så snabbt att

cern

ingen av oss hinner märka det, eller också så fungerar det inte på det sätt som professor Rössler oroar sig för. Men visst finns det en liten oro för att vi människor ska ordna vår egen undergång som art, och ta alla andra varelser med oss på kuppen. Men kan du läsa dessa rader så finns du trots allt – fortfarande.

Att media gör ett stort nummer av det hela förvånar knappast någon, kolla runt bland länkarna här så får du se, om du fortfarande kan…

SvD HD AB1 Dagen Dbl Pol VG DN1 it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Cern, Partikelaccelerator, Undergång, Experiment, Mediekritik, Forskning, Skräck, Masspsykos, Svart hål, Politik[/tags]

  45 comments for “Ska vi alla dö idag?

 1. Mr Biz
  10 september, 2008 at 07:15

  Europadomstolen godkänner alltså forskarbesked som att:
  ”svarta hål kan bildas, men de blir i så fall väldigt små och försvinner mycket snabbt.”
  Hur små? Vad menas med små? Hur snabbt och då i förhållande till vad?
  Nu gäller det att snabbt tänka ut om man kan önska sig att någon försvinner ned i litet svart hål innan det är för sent; -Busch och Bildt givetvis… och -kanske…

 2. 10 september, 2008 at 07:44

  :-)

  Vi får hoppas att de vet vad de pysslar med. Det lär vi i alla fall märka runt 09.30 då de ska testa sina teorier…

  Jag kanske skulle sätta upp en poll med samtliga partiledare och låta besökarna välja vilka politiker från högerregeringen som de önskar skulle försvinna i ett svart hål. Tyvärr tenderar den sortens lätt morbida humor misstolkas som ren mordiskhet… :-)

  Men vaddå, vi kan väl dränka dem i Mauds badtunna? :P

 3. Matte
  10 september, 2008 at 07:54

  Jag läste en annan profetia i en amerikansk tidning, den gick ut på att man istället startade en kärnreaktion som leder till att jorden exploderar som en bomb. En helt motsatt reaktion alltså, man vet inte vilka risker man tar. Och det var en kärnfysiker som oroade sig för detta.

 4. Arebir
  10 september, 2008 at 08:02

  Oavsett så vågar jag tippa på att regeringen försvinner om senast 738 dagar, 23 tim o 57 min!

 5. Mr Biz
  10 september, 2008 at 08:04

  09.30?!!
  Dags alltså att korka upp whiskyflaskan som varit lagrad i 18 år. Den får inte förfaras.
  Sitter nu med utsikt mot söder och förväntar att horisonten därborta kommer att implodera nedåt, inåt och allt närmare! Schkål! :-))

 6. 10 september, 2008 at 08:06

  Ja, fan, och jag som håller på att läsa en skitspännande bok!? Jag har inte en chans att läsa färdigt den före 09.30… :-(

  Arebir! En tröst i så fall att vi inte behöver vänta så länge nu… :P

  Har de inte hört talas om Murphys lag??

 7. Sara G
  10 september, 2008 at 08:28

  Fasiken också, jag som bara hunnit till del tre av
  À la recherche du temps perdu!

 8. Magnus
  10 september, 2008 at 08:59

  De sorte hullene vil være så mikroskopiske at de faktisk ikke kan holdes i live så lenge at vi kan merke noe – altså, de vil bli borte nesten før dem blir laget.

  Ikke en gang mount everest har en masse stor nok til å holde ett sort hull i live.

  Dessuten, er første beam kun en veis kjørt. Så ingen ting skapes i tunnelene der i dag!

 9. 10 september, 2008 at 09:06

  äsch: att jorden går under är väl inte jordens undergång heller

 10. Marcus R
  10 september, 2008 at 09:26

  Som Magnus säger så kör de bara partiklarna en väg idag – de testar bara så den startar så att säga. Kollisionstesterna är senare.
  Läs ut din bok snabbt Jinge! :)

 11. 10 september, 2008 at 09:38

  Marcus! Kruxet är att jag har tre böcker som jag inte ens öppnat på bordet, dessutom ligger det tre hos mitt paketombud som jag inte hämtat än. Nåja, jag behööver ju inte blogga… :-)

 12. Marcus R
  10 september, 2008 at 09:41

  #11 Jinge – Hallå ja! Sluta blogga får du inte göra. Du kan få läsa klart boken du börjat på men sedan får du sitta framför datorn! ;)

 13. Betel
  10 september, 2008 at 10:18

  Det finns inget att oroa sig för. Under de första försöken görs inga kollisioner och energierna är mindre än i redan existerande acceleratorer.

  Om ett större svart hål skulle uppstå, vilket inte bör vara möjligt, skulle det ta någonstans mellan ett par timmar och evigheten för jorden att sväljas, om alls, så vi skulle märka det. :)

 14. Björn
  10 september, 2008 at 10:25

  Om teorin att svarta hål kan uppstå i LHC stämmer så behöver vi inte oroa oss. Enligt samma teori så försvinner nämligen dessa svarta hål direkt.

  Dessutom så träffas både jorden och månen ständigt av partiklar med mycket högre hastighet och energi hela tiden.

  Pinsammt hur medierna skrämmer upp folk i onödan.

 15. DrE
  10 september, 2008 at 11:03

  Ni behöver inte vara oroliga till 9.30.
  Här kommet ett långt och lite tråkig inlägg om varför.

  För det första.
  De kommer att starta maskinen idag men det är bara olika tester med låg energi. Det kommer inte att testa det på full energi förrän om flera veckor/månader, så ni hinner läsa er böcker.

  För det andra.
  Det som kommer att ske i Cern sker redan sedan urminnes tider i atmosfären när kosmisk strålning träffar jorden. Energin i den kosmiska strålningen kan vara MYCKET högre än det vi någonsin kan skapa på jorden då denna strålning kommer från t.ex. supernovor, riktiga svarta hål (som i sig själva skapas av supernovor) och kvasarer (som är gigantiska svarta hål). När jag menar MYCKET mer energi så skall ni förstå att dessa objekt producerar mer energi än resten av galaxen tillsammans.
  Förutom den lägre energin så är det enda skillnaden med Cern är att vi vet när & var dessa kollisioner kommer att ske.

  För det tredje.
  Per definition så är ALLA elementalpartiklar redan svarta hål då de har en massa men har noll volym, vilket ger en oändlig hög densitet i mitten. I framtiden så kanske vi får teorier om strängar och membran som visar att volymen inte är noll men det ändrar absolut inget utanför partikeln med anseende på gravitationen. Atomer styrs av standardmodellen (elektromagnetiska- , svaga- och starka-kraften) och inte av gravitationen då den kraften är osannolikt svagare än de andra. Därför kommer laddningen av en partikel att se till att inget annat material kommer i närheten av den. Detta sker redan i (nästan) alla atomer i universum.

  Så även om man lyckas att behålla hela energin från kollisionen mellan två hadroner (=protoner i detta fall) i en enda partikel (svarthål ?) så skulle denna partikel inte bete sig så värst annorlunda än resten av universum om man bara ser till massan.

  För det fjärde.
  Ett så pass litet svart hål skulle omedelbart avdunsta enligt kvantteorin.

  För det femte.
  Varningarna kommer ifrån folk som har NOLL kunskaper om fysik. Det är journalister (med hjälp av professorer i biologi (sic!) eller annat löst folk) som försöker att skrämma upp alla.

  Som ni redan vet så kommer det regelbundet en massa skrämselpropaganda från alla möjliga håll. Detta har skett sedan människor lärde sig att tala och kommer det att fortsätta. Varför lär inte sig folk att vara kritiska mot den information de får. Måste det bli vettskrämda som småbarn.

  Dr E
  Fysiker.

 16. 10 september, 2008 at 11:07

  Dr E! Jag tror nog att de flesta förstår detta. Men det är samtidigt intressant att se hur medierna agerar, många anstränger sig verkligen inte för att förklara.

  Vet du om man kommer att använda manicken även för att forska kring fusionskraft?

 17. Dommedag?
  10 september, 2008 at 11:17

  For en surrealistisk verden vi lever i..
  Her utfører vi verdens størst og viktigste eksperiment for å få kunnskap om alt som fins til alle tider og i alle universets avkroker. Og så når vi er blitt universets klokeste rase, blir vi slukt av et egetprodusert svart hull fra CERN.

  Spøk til side…
  Det er jo helt innlysende klart at det ikke har vært bare ETT lusent Big Bang. Helt opplagt har det vært uendelig mange som har skapt uendelig mange universer hvor alle lever i lykkelig uvitenhet om hverandre.
  Inntil nå.Bare vent å se.. I løpet av en del nano-sekunder klarer de vel å få nok data og endelig klarhet i dette. Jeg har drømt om dette før, og det svarte hjullet som sluker oss er egentlig en billett til et annet univers rett rundt hjørnet.

 18. blingbling
  10 september, 2008 at 11:17

  Hmm … idé: skulle man kunna skapa ett svart hål lagom stort för att rymma en … tja .. utrikesminister ? :)

 19. 10 september, 2008 at 11:25

  Tanken har slagit mig oxo.. :P

 20. Samuel R.
  10 september, 2008 at 12:16

  Även om det skulle vara så att ett mikroskopiskt svart hål skulle bildas i kollisionen (vilket i sig är osannolikt) så finns det två saker som folk inte tycks förstå om svarta hål:

  1) Ett svart hål är inte en magisk dammsugare som plötsligt kan dra till sig allting på oändligt avstånd från den. Ett svart hål uppstår när en mängd matera komprimeras på en så liten volym att dess egenskaper inte (ännu) kan beskrivas av våra fysikaliska lagar. Detta innebär bland annat att tillräckligt nära hålet så kröks rummet så kraftigt att inte ens ljus can undfly, därav namnet svart hål. Men hålet blir inte plötsligt tyngre än det var när partiklarna skapade det. Ett mikroskopiskt svart hål kan alltså inte plötsligt suga i sig hela jorden, det är inte så det fungerar; det må kallas för ett ”hål”, men trots dess speciella egenskaper så är det i slutändan bara en mycket kompakt massa med knappt mätbar vikt.

  För att illustrera med ett exempel: När stora svarta hål bildas — oftast av kollapsande döende stjärnor — blir objektet betydligt mindre än urspurngsstjärnan, men den bibehåller i princip samma massa. En planet som snurrade kring ursprungsstjärnan skulle alltså fortsätta att snurra kring det svarta hålet på samma sätt utan att bry sig om att stjärnan nu är ett svart hål (sedan att den antagligen inte överlever de dramatiska effecter som sker med stjärnan innan den dör är en annan sak).Samma argument förklarar hur vår galax’ centrum kan vara ett enda superstort svart hål utan att resten av oss behöver bekymra oss om att någonsin sugas in i det.

  2) Det är inte sant att ingenting kan undfly ett svart hål. På grund av kvanteffekter förlorar alla svarta hål massa genom s.k. kvant-tunnling (som nämndes i ett tidigare inlägg). Detta har förstås ganska liten effekt på ett stort svart hål, men på ett mikroskopiskt har det en betydande effekt, för så fort det förlorat tillräcklig massa upphör det helt enkelt att vara ett svart hål.

  S.R. /astronom

 21. F
  10 september, 2008 at 12:19

  Dr E :

  Angående fjärde argumentets riktighet.
  Vill jag påflyta lite mer dvs ”om” kvantteorin” nu stämmer ja. Skillnaden ligger i teoretiska samband och de experimentiella. Enkelt tillägg, har vi verkligen ”sett” svarta hål än, Hawkings stålning och andra saker än? Det påpekas att forskare via satelliter har kunnat mäta dessa saker, men kan man vara så säker på att det just varit svarta hål?.

  Därför ska man vara lite försiktig med att ta kvantteorin än så länge för givet. Det kan oväntat dyka upp sidoeffekter och andra anomaliteter som man inte tidgare skådat därför man har bara inte helt enkelt kunnat se effekterna av det i ett konkret sammanhang/experiment.

  Det kan mycket väl slå fel alltisammans, föga sannolikt, men det finns hål även i kvantteorin som inbjuder på andra överaskningar.

  Dr F

  KvantFysiker

 22. 10 september, 2008 at 13:21

  invid det svarta hålet finns det vackraste av ord: händelsehorisont

  det skimrar som om det mystiska faktiskt funnes där inne: men tji fick astofysikern

  eftersom på andra sidan

  fanns bara ett embryo

 23. marina
  10 september, 2008 at 13:53

  hvis vi skal dø så blir jeg sur.

 24. Mr Biz
  10 september, 2008 at 14:01

  @Dr F #21/drE #15:

  Att det finns ”hål även i kvantteorin som inbjuder på andra överaskningar” låter som ännu en bra anledning spara undan den whisky som blev över 09.31.
  Er ”forskning” är full av motsägelser, tveksamheter och mumbojumbo. Än i dag tror folk fullt och fast på att jorden är platt och att det finns någon gud där uppe. Förutom att ni får leva gott på forskningsbidragen är det väl svårt att se någon anleding till denna verksamhet utöver ett visst underhållningsvärde. Hawkings kan åtminstånde försörja sig själv med sitt bokskrivande.

  Vi behöver inga fler atombomber eller några nya slags vapensystem och förväntar ni något allmännyttigt resultat i övrigt så kanske det är dags att ”forska” fram några övertygande argument i den riktningen?

 25. DrE
  10 september, 2008 at 15:36

  Svar till Jinge:
  Fusionskraft forskas vid Joint Europan Torus (http://www.jet.efda.org/), inte hos Cern. I princip går båda processerna ut på att slå samman partiklar och utrustningen som man använder ganska lika med ett vacuumrör där plasma (atomer) hålls i schack med hjälp av magneter. Men för att fusion skall ske i någon riklig mängd så behövs det hög densitet i plasmat annars dör reaktionen. I en partikel-accelerator så är det precis tvärtom, man har väldigt lågt tryck i röret för att atomerna inte skall kollidera med varann och därmed förlora sin energi innan de når detektorerna.

  Svar till dr F.
  Liksom de flest fysiker är jag medveten om att vår förståelse ökar med tiden (te.x. med hjäp av Cern) och att vi inte vet allt idag. Därför hade jag det som punkt 4. Det viktig punkterna är 2 och 3 (i den ordning). Punkt två är ett historisk bevis och punkt 3 är ett logiskt bevis (Händelsehorisonten måste helt enkelt vara avsevärt större än storleken på en proton, i annat fall tar de andra krafterna över spelet och förhindrar vidare kollaps. Det finns helt enkelt en undre gräns för svartahål).

  Dr E

 26. DrE
  10 september, 2008 at 16:00

  Svar till Mr Biz.

  Du har rätt i det att det finns tveksamheter men det är precis dessa saker som driver forskning då man vill klargöra hur saker och ting ser ut utan att man tillför något mänsklig moral i det hela.

  Sen att det finns folk som tror att jorden fortfarande är platt kan väl inte jag rå för men det finns ganska klara bevis på att den är någorlunda sfärisk.

  Och till sist, forskningen som bedrivs på Cern har inget med atombomber eller vapensystem att göra. Att veta om Higgspartikeln finns eller inte kan nog tveksamt användas till vapen.

  Om du inte vill bidra med forskning så skulle jag nog föreslå dig att du åker tillbaks till stenåldern. Vänta lite, vi har ju inte hunnit uppfinna tidsmaskiner ännu så du får nog gå och gömma dig i någon grotta till dess:). Vi andra tar sådana saker som elektricitet, transistorer, radiokommunikation och Internet som något positivt och är villiga att spendera pengar på det. Du vet väl att ”Internet” utvecklades av folk på Cern.

  Angående professor Rössler som Jinge nämner så skulle jag nog gissa på att han försöker misskreditera forskning inom fysik så att hans avdelning inom biologi ska få mer pengar.

 27. G-Town
  10 september, 2008 at 16:20

  ”Det är journalister (med hjälp av professorer i biologi (sic!)” -Dr. E
  Usch, biologer..! Och ja, då är det verkligen inget att ta på något större allvar.

  Hursomhelst – acceleratorn lär knappast orsaka jordens undergång, om så på full styrka. Mycket bättre på kemi än fysik själv men jag har ju svårt att se hur krockande vätekärnor (dvs protoner) skulle orsaka undergången.

  Största problemet jag ser är notan.. Hörde nåt sånt som 36miljarder dollar.. sådana summor för experiment som inte lär lösa några av världens problem, samtidigt som annan, åtminstone enligt min åsikt, mycket viktigare forsking – Skriker efter pengar!

  Man borde lägga dessa pengar på att försöka bota AIDS, eller kanske försöka finna ett riktigt botemedel mot cancer eller dylik forskning istället.

  Det är j-vligt mycket viktigare än att jaga partiklar!

 28. DrE
  10 september, 2008 at 17:08

  G-Town,

  Varför skulle jag ta en biolog (Rössler) på allvar när det gäller partikelfysik. Eller tvärtom, varför ska jag välja en partikelfysiker när jag skall till en biolog.

  Vad det gäller kostnaden så har du fått fel valuta. Det är 30-60 miljarder kr för 10 års forskning som 20 länder delar på. Visst är det mycket pengar men det handlar om ca 10-500 miljoner/år/land (som säkert kan spenderas på bättre saker).

 29. Dennis
  10 september, 2008 at 17:40

  Varför är alla så oroliga i frågan om: ”Ska vi alla dö idag?”
  NEJ! NEJ! NEJ! Alla vi ska inte dö idag!
  Alla vi ska dö om ca 2-3 veckor,
  efter att maskinen har kommit upp i sin ”högsta fart” …. det som hände idag, var bara tester om maskinen fungerar.
  Så …. spring för livet! ;-)))

 30. Dennis
  10 september, 2008 at 17:46

  Det som är också roligt, är att medier som Aftonbladet skrämmer folk alldeles för tidigt,
  de har nog inte koll på vad som händer där nere just nu.

 31. Adam Smith
  10 september, 2008 at 18:36

  Vad är problemet? Låt jorden gå under, sluta deppa gör något kreativt
  ”Varje förbrukad dag är ett steg närmare döden”

 32. 10 september, 2008 at 18:50

  hej , jag fick veta det dan innan och trodde bara att de va påhittat alltihopa. men senare förstog jag att dom höll på med nått experiment, men lixom varför riskera männskligheten för att få reda på hur universum skapades? jävla idioter fuck’em / 14 kille som va vätskrämd för ett tio tal timmar sen !

 33. As it was..
  10 september, 2008 at 19:10

  … Sen blev allting bara svart.

 34. david
  10 september, 2008 at 19:19

  LÄGG NER DETTA PROJEKT !!!!!!!

 35. Dennis
  10 september, 2008 at 19:24

  ….. och jag håller med ”Adam”
  Tänk bara, vilken häftig smäll ska det bli snart! COOLT!

  Oppna en ny rubrik istället ”Vad vill jag göra under de sista dagar av mitt liv?” ;-)

 36. christian ohlsson
  10 september, 2008 at 19:31

  till /14 kille

  asså seriöst jag är inte den som brukar gå på personer och klaga men herregud hur dumma är ni 14-16 åringar? som man kan läsa på diverse forum och hemsidor så verkar det har varit kris på skolorna idag när ungdomar sprungit omkring som domedagsprofeter och skrikit ”JORDEN GÅR UNDER BUUUÄÄÄH!!” ^^

  har ni ingen verklighetsuppfattning? jag tappar förtroendet för mänskligheten.

  /krille, 22

 37. Marcus R
  10 september, 2008 at 20:29

  Undrar hur fjåniga de forskare som varit emot projektet känner sig när jorden är kvar sedan? :)

 38. Nadiia
  10 september, 2008 at 20:50

  Om det nu skulle finnas en chans, skulle dom riskera att hela jorden går under, bara för att få skriva något i sina historia böcker? Nej. Och dom kan inte bara komma och säga ”Ni ska alla dö, ha en trevlig dag” , som om vi inte har något val?
  Alla får ta och lugna sig?
  Tänk på vilka tidningar som säljer bäst, dom där det står att jorden går under, eller dom där det står om ett nytt recept på nån äcklig mögelost? -.-
  Tänk lite, snälla människor, och lita inte bara på media .

  Ville tillägga att jag är 14 år, och inte nåt proffs, men jag ville bara ha en åsikt, tack :)

 39. Krister Lindholm
  10 september, 2008 at 21:01

  NYHETER. URGENT URGENT URGENT

  Jag har just fått veta att det är inte alla som skall dö utan bara socialdemokrater!

  Fröjden Eder!

 40. Dennis
  10 september, 2008 at 21:54

  till Christian O.

  …att 14-16 åringar blir rädda för ett sådant händelse är
  tydlig brist på okunskap om vad som egentligen händer.

  Deras föräldrar kan bidra till detta också, som själva inte har någon kunskap
  och kanske saknar högre utbildningsnivå än grundskolan.
  Men det som upprör mäst av allt, är att vuxna människor /journalister i olika typer av medier
  skapar störande rubriker ur ingentig, bara för att vecka uppmärksamhet för sina usla skriverier.

 41. Mich
  10 september, 2008 at 22:53

  Okej, tydligen är de bara stjärnfysiker, biologer, astronomer och skolbarn som läser denna blogg. Kul att folk börjar tänka på annat än sport, skolmat och plastbröst i alla fall. Sen att media vinklar för att få läsare kan ju Piff och Puff räkna ut. Over and out.

  R.I.P 2PAC

 42. Fredrik
  11 september, 2008 at 10:48

  Hahah ja, vad ska man säga :)

  Borde inte folk vara gå och vara jätteorliga för att en typ meteor ska krocka med jorden då?
  chansen att det händer lär väl vara betydligt mycket störra än att vi får ett minimalt svart hål, där alla bara försvinner? :)

  Jag skrattar åt folks obefogade rädsla, och jag skäms för journalisters idioti

 43. Jessica
  11 september, 2008 at 15:28

  Jag vill bara säga: LÄS UPPENBARELSEBOKEN! Det är sista delen av bibeln. Hade jag orkat och haft tid skulle jag skriva ner hela, men jag kan skriva detta: Upp.10:7 ”Tiden är ute. I de dagar då den sjunde ängeln höjer sin röst och låter sin basun ljuda har Guds hemlighet fullbordats enligt det goda budskap han gett sina tjänare profeterna.”
  Det handlar om jordens undergång och när Jesus ska komma och hämta de som är trogna honom. Ja, man måste läsa hela för att förstå bättre. Det ska bli jordbävningar, översvämningar, åska, blixtar, hagel, eld m.m. och det är ju precis vad som händer över världen. Kolla bara på nyheterna.
  Är du rädd för att dö så är det nog dags för dig att be Gud om förlåtelse för dina synder så du får komma till himmelriket.
  Nu tycker säkert många av er: ”Vad är det för kristen idiot.” Men det står om er i bibeln också. 1Korinthierbrevet 1:18 Talet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som räddas är det en Guds kraft.

 44. G-Town
  11 september, 2008 at 19:56

  ”Varför skulle jag ta en biolog (Rössler) på allvar när det gäller partikelfysik. Eller tvärtom, varför ska jag välja en partikelfysiker när jag skall till en biolog.” -DrE

  Jag var faktiskt helt allvarlig, även om jag kanske verkade ironisk.. Gillar inte biologer, mest pga den syn på livet som verkar vara utbredd bland dom men självklart är det också irriterande att dom verkar ha en tendens (det här är inte enda exemplet) att lägga sig i saker dom inte har med att göra.. Ursäkta att jag kanske framstod ironisk, men det är ju rätt svårt med det där på nätet..

 45. neut
  14 september, 2008 at 00:39

  ”Nu tycker säkert många av er: “Vad är det för kristen idiot.”” -Jessica

  Ja! Precis vad jag tänkte, hur visste du det? Kusligt.

Comments are closed.