SAAB begärs i konkurs idag?Jag har inte förstått varför inte ekobrottsroteln tar tag i frågan om SAAB och de charader som utspelas framför våra ögon. Det talas om rysk- och kinesisk maffia och vi svenskar har redan förlorat över två miljarder på grund av regeringens bredvillighet att låta oss skattebetalare skriva borgen för ett lån på drygt fyra miljarder kronor.

P1-morgon: ”Idag är det sista chansen för Saab att betala tillbaka sina skulder till fyra av sina underleverantörer, annars startar Kronofogden en utredning som kan leda till utmätning. Sammanlagt beräknas bolagets skulder uppgå till över en halv miljard kronor.”

Jag minns inte hur många som har gått till Kronofogdemyndigheten för att få hjälp med att driva in sina fordringar på SAAB, men jag har för mig att det är över fyrtio företag. SAAB-fabriken har varit stängd i fyra månader och ändå så är det ingen som sätter ner foten från regeringens sida. Antagligen beror det på att man inte vill erkänna att man låtit sig luras, men ju längre tid det tar innan konkursen, desto mer förlorar vi skattebetalare på denna lekstuga.

Att jag anser att polisen borde blandas in beror på att jag anser att tecken tyder på att allt har varit ett avancerat bondfångeri redan från början. Victor Muller har inga som helst erfarenheter av att driva ett industriföretag, och enligt uppgifter i tidningarna så har han överfört närmare femtio miljoner kronor till sina egna och vänners konton i hemlandet.

Bara en sådan uppgift borde rimligen väcka polismyndighetens intresse, och jag har frågat förr: – Varför försäkrar sig inte åklagarmyndighet och polis om Victor Mullers medverkan i en kommande utredning?

Att Maud Olofsson tvingas avgå förvånar inte, men nu måste man rikta frågorna till Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, får dessa turer fortsätta hur länge som helst utan att regeringen sätter ner foten?


it Andra om: , , , , , , , sr1 ab12 ex123 gp dn123 svd123


3 svar till “SAAB begärs i konkurs idag?”

  1. Jag tycker att 2-4 miljarder till skulle pytsas in så produktionen kan sättas igång.
    Dom pengarna får vi igen med råge i form av skatter av olika slag .

  2. Nog har vi skattebetalare förlorat mycket pengar på myndigheternas ovilja att agera men hur mycket mer kommer vi att förlora nu när loppet verkar vara kört? Hur mycket pengar kommer regeringen att skjuta till i ett försök att hitta sysselsättning för 3-4000 personer?

    Det blir svettiga dagar på arbetsförmedlingen i Trollhättan.