Reinfeldt – Kejsaren utan kläder!


Jag vet inte på rak arm hur många gånger jag har hört Fredrik Reinfeldt ljuga medborgarna rakt upp i ansiktet. Första gången jag minns säkert var då han hävdade att polisen inte skulle jaga ungdomar som fildelade. För ett tag sedan så gick han ut i tidningarna och hävdade att ”– Svenska skattepengar inte skulle rädda grekiska banker”, nu visar det sig att Sverige ska ta ett mycket djupt tag i statskassan och pytsa ut många många miljarder för just detta, att rädda utländska banker.

Dessutom kräver Sarkozy och Merkel en fördragsförändring, en ändring som betyder att EU efter detta får en stats konstitution med beskattningsrätt från – Bryssel, allt i akt och mening för att införa nyliberalismen i hela EU. Fast jag tror att man har sålt skinnet innan man skjutit björnen. På sikt så kommer regeringen att drabbas av protester av aldrig tidigare skådat slag, det är ytterst få som vill ha ett nyliberalt Europa och säljer Reinfeldt ut Sverige så kommer det stå honom dyrt, mycket dyrt, det är vad jag tror.

AB: ”Fredrik Reinfeldt är en av orsakerna till att det pågående klimatmötet i Durban, Sydafrika, är så viktigt. Som dåvarande ordförande för EU bidrog han nämligen till att sjabbla bort klimatmötet i Köpenhamn för två år sedan.

Den gången blev det inget nytt klimatavtal. Mötet bröt samman. Till stor del på grund av Reinfeldts och EU:s bristande ledarskap.

Den här gången åker Reinfeldt inte ens till förhandlingarna. Sveriges miljöengagemang är på dekis.”

Och som sagt, inte ens klimatet är något som Fredrik Reinfeldt bryr sig om, det kostar ju gubevars pengar för näringslivet, och det får man ju inte peta på som bekant. Jag kanske låter negativ, men egentligen så gottar jag mig bara, jag tror att vår statsminister håller på att bygga upp ett politikerförakt av aldrig tidigare skådat slag. Det är många svenskar som ser igenom alla de lögner som kommer från statsministerns mun, och vi blir fler och fler för varje dag. Nu har han lyckats få borgerliga media att jaga den nya sosseledaren med blåslampa, och man har även fått med sig överlöpare inom socialdemokratin.

Men jag tror inte att det fungerar i längden, folk gillar inte att bli lurade gång efter gång, och även om Schlingmann lyckas förmå Reinfeldt att sätta på sig en pullover på miljömötet i Köpenhamn så har alla hört historien om kejsarens nya kläder, det går ett par gånger, men förr eller senare så kommer folk att börja viska – Men kejsaren är ju naken…

it Andra om: , , , , , , ab1 svt sr12 ex1 dn1 svd1


20 svar till “Reinfeldt – Kejsaren utan kläder!”

 1. Protester? Det blir väl det gammal vanliga, svensken stoppar ner näven i ficka och knyter den så att knogarna vitnar – ja det är en riktig Viking det!

 2. Hur kommer det sig då att Reinfeldts parti får så höga opinionssiffror?
  Jag blir lika häpen varje gång resultaten visas.
  För även om media mestadels styrs av typer som Schlingmann
  och av näringslivet
  med osynliga miljarder i bidrag.
  så kan väl folk klart se åt vilket håll landet är på väg.

  • Jag tror det handlar om röstfusk. Kan man hitta på falska personligheter till att spamma kommentarsfält på internet så kan man nog hitta på falska personnummer som inte finns och trycka ut röstsedlar åt dessa, som ju självklart hamnar i (m)-lådan vid räknedags.

 3. Svaret heter: hot och krig. Vi befinner oss, inte i ett kalt krig, utan i ett tyst krig. Genom att skrämma befolkningen ställer väljarna upp på sin ledare. Att landet ständigt är utsatt på hot, inbillade eller äkta, är en förutsättning för att bli omvald. Detta skrev tidigt redan Orewell om.

  ”Det är inte en fråga om huruvida kriget är på riktigt eller om det inte är det. Att segra är omöjligt. Krig är inte menade att bli vunna. Dom är menade att vara fortlöpande. Ett hierarkiskt samhälle är bara möjligt att bygga på en basis av fattigdom och okunnighet. Den nya versionen är det förflutna, och inget annorlunda förflutet kan någonsin ha existerat. I princip är alltid krigsinsatser planerade för att hålla samhället precis på gränsen till svält. Kriget är utkämpat av dom regerande mot sina egna underlydande. Och dess syfte är varken seger – utan att hålla samhällets struktur intakt.”

  • ”Ett hierarkiskt samhälle är bara möjligt att bygga på en basis av fattigdom och okunnighet.
   Den nya versionen är det förflutna, och inget annorlunda förflutet kan någonsin ha existerat.”
   Tack, nature!
   Det är den mest adekvata
   skrivningen av moderaternas politik jag hittills läst…
   Trettiotalet närmar sig med stormsteg.

   Snart börjar väl täbyborna och de andra galoscherna undra :- Varför är det ingen is i punschen?

 4. Valfrihet har blivit ett honnörsord som moderaterna och alliansen lagtt beslag på. En dimridå som oftast handlar om vilket riskkapitalbolag som moster Tilda har att välja mellan, Attendo eller Carema. Den verkliga valfriheten existerar bara för dom som har råd . Farbror Anton som är beroende av hemtjänsten skulle istället för att välja bland de bolag som servar gamla i kvarteret helst vilja välja vilka tjänster han vill ha utfört.Att sedan den moderata valfriheten dränar kommunens välfärd på pengar vare sig det gäller skolor eller omsorg det talas det tyst om.
  Vi måste våga ta strid om vad som är verklig valfrihet. För mig är grunden för att jag ska känna frihet att välja trygghet. Den trygghet som den moderata nedmonteringen av den generella välfärden ryckt undan benen på.

  • Har du läst ”det sovande folket”, där tycker jag Fredrik Reinfeldt förklarar mycket tydligt vad han tycker om välfärdssverige och vad det gjort med svenskarna. Dessutom vad som behövs göras för att rädda de ”mentalt handikappade” svenskarna.

   Att vi då blir utsatta för privat rovmentalitet är tydligen bara en bonus och att skattepengarna hamnar i skatteparadis en ”olycklig omständighet”, fastän till och med jag hade förstått att riskkapitalbolagen enbart är ute efter en sak, nämligen hur hög vinst man kan plocka ut.

   Märk väl att enbart två tillstånd råder på börsen: Girighet och rädsla.

   Girighet till att få så stor avkastning som möjligt under så kort tid som möjligt och rädsla av att förlora pengar. Bull och Bear som de kallar dessa. En oxe springer hejdlöst fram och försöker ackumulera så hög vinst så snabbt som möjligt, en björn däremot lägger sig på sina pengar och försöker sova bort den dåliga tiden (finanskriser etc.)

   Däremot inte sagt att det finns idealister, men tråkigt nog är de nog inte så vanliga som riskkapitalbolagen eftersom pengar har en sällsynt dragningskraft på människor. Att hjälpa din medmänniska har inte lika högt status, tyvärr!

 5. När Reinfeldt svarade på frågor i SVT om det kommande mötet, så fick han inga jobbiga följdfrågor om sina tidigare löften. Jag tycker att SVT och många andra nöjer sig med vad Reinfeldt säger, det verkar som man varken vill eller vågar ifrågasätta honom.

  • Jag tänkte oxo på det. Men titta efter vilka det är som är politiska reportrar så hittar du kanske svaret..

 6. @Sara G: Fredriks favorit bok är ju just 1984.
  Har för övrigt just läst klart boken du rekommenderade mig för 4 år seden – ”Mig äger ingen”.

  • nature,
   å jag som trodde att Fredrik Reinfeldts favorit var Fursten av Niccolò Machiavelli,
   eller Maos lilla Röda på CD
   Reinfeldts parti kallas ju numera för MAOderaterna av en del
   på grund av hans
   kategoriska och okänsliga ledarstil.

   Under semesterna hade R emellertid FYRA Camilla Läckberg i bagaget.
   Det säger en del om statsministerns intellektuella nivå…
   Läckberg och Magnus Uggla!

   • Ja! Det förklarar moderaternas vurm för kulturen. De vill ju som bekant privatisera till och med biblioteken. Biblioteken som inte alls ska gå med vinst. Jag förstår inte hur det ska ens vara genomförbart?!?

    Nej! Moderaternas definition av kultur vet vi redan med exempelvis deras tidigare borttagande av fri entre på museer. Det infördes ju tidigare av sossarna för att tillgängliggöra kulturen för alla. Moderaterna tycker alla ska betala för kulturen, troligen även på alla landets bibiotek tydligen också.

    Med privata museer ska man tydligen främst ha storsäljare som Läckberg och en lång rad med deckare och mordgåtor, men i sann kapitalistisk anda så sållar man bort odödliga klassiker som Buddenbrook, Krig och Fred, Also sprach Zarathustra osv. Författare som Nietzsche, Dostrojevski och Boccaccio ersätts av Clancy, Lee och King. Inom kapitalismen så sållas allt bort som inte längre säljer.

 7. Snälla journalister, sluta använda termen ”demokratiskt underskott” när ni berättar om EU, säg diktatur. Tydligen så verkar europas eliter nu sitta & snickra på diktaturen rent seriöst, det fördemokratiska tillståndet, för att rädda euron. (Precis som i sovjet får medborgarna alldeles säkert fortsätta ”rösta”, fast det kan inget förändra då den mörkblå ekonomiska politiken grundlagsfästs fur alle). Det borde väl vara en stor nyhet i alla medier? Slut på småfolks-tjafset, för gott! Och betala andras skulder(”lån” till sådana som inte kan betala sina räkningar, visst känns det väl tryggt?) blir norm, en ansvarsfull politik som även den passar sparsamt småfolk som hand i handske..?

 8. Vi har ett val att göra om mindre än 1 000 dagar, om vi ska behålla en lögnare och bedragare som säljer ut vårt land till kapitalet eller ska vi ha en regering som kan få detta land att än en gång vara ett land för alla.

   • Nä hä … Och vad ska du rösta på på? Knappast Sossarna eller?
    Vad gäller det nya Vänsterpartiet, så vill jag se hur de utvecklar sig. Tänk om de fastnar i tokfeministiskt tjafs?