Om vädret


Igår visade jag en bild på Bilderblogg.se som visade min gamla utsikt. Bilden är mycket större där om någon är nyfiken. Idag visar jag en busfärsk bild som visar min utsikt just nu klockan 08.20.

Orsaken till att de stora djupa skogarna har försvunnit är att man här i Haninge håller på med något som man kallar ”Haninge stad”. Man tänker förtäta området jag bor i och på sikt så kommer Haninges befolkning att öka rejält. Nu har skogarna inte försvunnit, det är bara min vackra utsikt som är borta.

Vi har ett jättestort skogs-
område där Södertörns högsta berg finns, det är Tornberget som mäter hela 111 ö.h. Där finns det bokstavligt talat milsvida skogar, något att tänka på för den som vill bli eremit och bo i en skogskoja. Jag själv attraheras av tanken, och kunde man bygga sig en liten timmerkoja med både el, vatten och avlopp så vore det färdigpratat.

Så även om jag kan se en gigantisk lyftkran utanför mitt fönster så är det mest vädret som fördunklar tillvaron, allt är grått och så ska det förbli idag enligt väderprofeterna. Men glöm Thailand, det är inget alternativ…

it Andra om: , , , , , , , ab svd dn svt sr


2 svar till “Om vädret”