Och så blir det – Snöstorm

Vädret är en ständig källa till diskussion, ofta beroende på att det är ett ämne som alla kan ha synpunkter på, något som inte heller är särskilt kontroversiellt.

Nu drabbas vi själva av ett oväder, vi är i alla händelser många som hoppas på det. Men det kan faktiskt vara kontroversiellt. Varje gång jag hoppas på åska, snö och drivis så får jag ilskna kommen-
tarer från en tant i Småland. Hon brukar också rätta mig och skriva att hon minsann inte bor i Småland utan någon annanstans. Men hoppas på storm får jag inte göra eftersom det är hon och hennes make som tvingas leva med den. Dessa oväder kommer nämligen aldrig till Stockholmstrakten, de drabbar bara henne och hennes lilla stuga.

Det får vara hur det vill med den saken, jag tror att det är den annalkande klimatförändringen som är på väg hit med stormsteg. Värmen och bränderna i Australien är tydliga tecken på det. Samma sak gäller de oväder som tidigare drabbade Europa, och nu är ytterligare ett på väg. Just nu i frankernas rike, men det är på väg upp till Skånska kusten. De har nämligen inte bara problem med sin poliskår.

Enligt SMHI så ska det i alla fall komma snö här i 08-området. I ett helt dygn ska det snöa, och även om jag inte är förtjust i snö så skulle det vara trevligt med en snöstorm. Busväder är nämligen alltid trevligt så länge folk och fä inte skadas. Nyss läste jag en kommentar som gick ut på att klimat-
förändringarna var taktik från centerpartiet. Detta för att de skulle kunna ändra sig angående kärnkraften. Nog för att det finns folk med kognitiva problem inom centern, se bara Stureplanscentern, men det tror jag ändå är att tillskriva dem förmågor de saknar.

När det gäller bränderna i Australien så finns det tydligen uppgifter som tyder på att flera av dem är anlagda. Nu talas det om att upp till 300 människor har dött till följd av dessa. Det är samma sak som det sägs om de många bränderna i Kalifornien, att det är pyromaner i farten. Snart kommer väl klimatförnekarna att anamma detta och hävda att det är bevis för att det är klimatfundamentalisterna inom FN:s klimatpanel som ligger bakom bränderna.

Hur man ska förklara snöstormar i södra Europa väntar jag med spänning på att få höra.

Andra om: , , , , , , , , , , it AB123 Db1 DN123 SvD12

[tags]Klimatpanel, Oväder, Väder, Bränder, Storm, Klimatförändringen, Koldioxid, Klimatförnekare, Fundamentalister, Natur, Politik[/tags]

  5 comments for “Och så blir det – Snöstorm

 1. Ken
  10 februari, 2009 at 17:55

  Äntligen har jag något att se fram emot. Snööö!! :-)
  Skall ladda upp alla batterierna till kameran och ha med den när jag kör ledbussen på torsdag.

  • 10 februari, 2009 at 18:08

   Ja du är ju som du är… :-) Jo, jag tycker oxo att det är kul att köra när det snöat, helst innan plogen har varit framme. Jag körde en Audi på vår lokala fartsträcka mellan Tungelsta och Rosenhill (Grödinge) för några år sedan, det var bland det roligaste jag gjort. 15-20 cm nysnö… :P

 2. Petter
  10 februari, 2009 at 19:00

  Fy sjutton, cyklade precis hem över den böljande skånska slätten. Blåste nästan i diket och såg inte handen framför mig. Uppförsbackarna och vindbyarna höll på att knäcka mig fullständigt. Äntligen är jag inne i värmen. Men vem vet, med lite tur kan jag inte ta mig till jobbet imorgon. ;)

 3. Ken
  10 februari, 2009 at 20:12

  Där ser du Jinge. Det är ju jättekul att köra i snömassor och snöstorm :-)

 4. Fenix
  10 februari, 2009 at 21:50

  Sedan när blev snöstormar i södra Europa något nytt?

Comments are closed.