Nu varnar Norge för stormen ”Rackarrökare”!


Blåsten och vädervarningarna börjar bli standard, och det innebär också att Berglins gör ett nummer av det i en seriestripp i Svenska Dagbladet, se den här. Såvitt jag vet så har stormen ännu ej döpts, men får jag bestämma så ska den kallas ”Rackarrökare”.

Banan ska vara klassisk, först norska kusten och sedan kommer den gå söderöver nedåt Bohuskusten. Norska meteorologer talar om storm, och mer i byarna, något som antagligen tar kål på den snö som ska falla i södra Sverige enligt SMHI, för i och med stormen så ska det bli mildare, något som jag hoppar intensivt på.

Här i Haninge är det just nu minus 8,7° C, något som jag tycker är lite i kallaste laget, dessutom är det grått ute, inte klart och soligt. Den som kikar på Berglins ser att de också funderar över namnvalet, ett namn de nämner som tänkbart är Marit Paulsen, man kan ju undra vad hon har gjort dem för ont?

Men som sagt, stormarna har blivit regel snarare än undantag, jag tror att det beror på den globala uppvärmningen och inget annat. Vi börjar få ett extremare väder som så många talat om länge nu. Vilka konsekvenser det blir på sikt är det väl ingen som vet…

it Andra om: , , , , , svd ex sr1 dn1 ab


4 svar till “Nu varnar Norge för stormen ”Rackarrökare”!”

 1. En reflektion i marginalen: det är tur att det blev just norrmännen som fick ansvaret för att döpa stormarna som drar in över Skandinavien. Det har inneburit att ovädren trots allt får namn som Gudrun och Dagmar – namn som även vi svenskar kan relatera till.

  Tänk om det istället hade blivit exempelvis den danska vädertjänsten. Då skulle vi ha kunnat få stormar som heter Dorthe eller Iben. (Som sagt: en marginalreflektion.)

   • Ja,men deras sätt att döpa sina hästar är lite gulligt…

    Fáfnir fra Randrup
    Snorri fra Randrup
    Sirnir fra Randrup
    Drengur fra Randrup
    Segull fra Randrup

    Som sagt förut,utan att jag är bombsäker, stormar har förekommit här tidigare…