Nu ska fågelungarna snart ut och flyga!
Jag har tipsat om Bohuslänningens hem-
sida förut, nu visar jag läget idag och du kan titta på små blåmesar som flaxar med vingarna i holken, vilken dag som helst är det dags att ge sig ut…

För att kunna följa utvecklingen krävs Adobe Flash Player, men det antar jag att de flesta har installerat, annars har Bohuslänningen en länk under bilden på hemsidan.

Klicka här för att komma till holken!

(Bilden jag visar är en stillbild av ungarna när mamman är ute och letar mat…)

it Andra om: , , , , , , ,

, , ,

9 svar till “Nu ska fågelungarna snart ut och flyga!”

   • Javisst. Sex munnar gapade stort varje gång de hörde att mamman var på ingång. Hon återvände med några minuters intervall gång på gång med ny mat.

     • Tittade just en stund och alla gapande näbbar fick påfyllning ett par gånger under fem minuter.
      Har själv sett en hel del härhemma eftersom vi har agapornis dvärgpapegojor, och de förökar sig ofta och gärna, enligt expertisen ett tecken på att de trivs.
      Trevliga smarta och sociala typer dessutom.
      Funderar på att sätta en kamera i locket på deras holk. De jobbar nu frenetiskt på att göra mera fågel.

       • Måste nog kolla om någon kan ge råd i belysningsfrågan. Lite orolig huruvida vit lysdiodsbelysning, d v s dagsljus, dygnet runt skulle stressa dem, om jag bör använda vitt ljus endast under dagtid och stänga av nattetid eller om IR-ljus kan användas utan att störa. IR ger förstås bara svart-vita bilder. I övrigt tror jag att mina tekniska prylar är tillräcligt bra.
        Du råkar händelsevis inte känna någon fågeloptiker eller fågelpsykolog?

        • Jag har sett ett antal ”IR-holkar”, men det är ju inte helmörkt så många timmar så nog kan man köra lite diodbelysning, det tror jag. Men ring till ornitologernas riksförbund och fråga!

 1. Shit vad trångt det börjar bli. Var det inte 7 ägg från början? Jag såg bara 4 näbbar när jag tittat i eftermiddags. Hmm… fick dock se en klockren bajshämtning med när en av ungarna ställde sig på huvudet och klämde fram en plutt. Honan tog den snapp och så ut med den ur holken! Bra service där!