Vad gör blåmesen i holken?


Det är tidningen Bohuslänningen som berättar det genom att sätta in en live-kamera i en blåmesholk. Man sänder dygnet runt vilket betyder att man kan se en ruvande fågel just idag, hur det kommer att se ut i morgon vet jag inte.

För att kunna följa utvecklingen krävs Adobe Flash Player, men det antar jag att de flesta har installerat, annars har Bohuslänningen en länk under bilden på hemsidan.

Klicka här för att komma till holken! (Bilden jag visar är en stillbild…)
it Andra om: , , , , , , ,


10 svar till “Vad gör blåmesen i holken?”

 1. Men vaddå!!? Snacka om intrång i privatlivet! Vaddå hundraprocentig övervakning. Blåmesarna borde protestera mot fågelvärldens FRA-lag. Ska verkligen inte den stackars blåmesfamiljen få leva sitt liv utan att vi människor ska lägga vår långa snok i blöt till och med i deras barnkammare.
  Skandal!!!

 2. Äsch, jag som också hade tänkt klaga över övervakningssamhället men Lasse var snabbare. Låter intressant iaf, ska kolla på blåmes-TV senare idag.

  • Ja, jag har kollat en stund, undrar om både hona och hane ruvar, turas om? Undrar om jag inte ska göra en TV-holk till nästa år… :-)

  • Usch, snart kläcks de och då blir det verkligen ingen lugn stund?
   Sjunger schlager i huvudet?
   Räknar trigonometri?
   Tänker att grannens hanne nog är lite snyggare?

   Ni kan ju fortsätta spåna på…

 3. Kanon! Vi har fyra holkar på träden men än ser jag inte många inneboende. Detta har jag velat göra en herrans massa år!
  Jättebra att man även kan se nattetid. Hon/han sover rätt oroligt, snurrar på äggen, burrar upp sig m.m. kanske bara för att det är tidigt. Var borta en bra stund i kväll med, undrar om det var så varmt efter dagen att hon kunde sticka en stund och ta sig en kvällsmacka. ;)
  Fågel-i-holk-skådning är väldigt beroendeframkallande. :/