Nu är Alex en orkan!

Det som tidigare var en storm har nu utvecklats till orkan, Barack Obama har utfärdat katastroftillstånd i Texas. Hur det ser ut runt oljeutsläppet i havet vet vi inte än, men det finns antagligen risk för att läget ska förvärras trots att inga rapporter kommit om det än.

AB: ”Alex är den första orkanen för säsongen och är ovanligt tidig. Enligt National Hurricane Center i Miami får man gå tillbaka ända till 1995 för att hitta en orkan i Atlanten redan i juni. Alex bildades i lördags och drog då över Belize, Nicaragua och södra Mexiko innan den svepte ut över Mexikanska Golfen. Enligt meteorologer blir årets orkansäsong intensiv, och ytterligare ett dussin orkaner kommer att bildas under sommaren. Det har funnits farhågor att Alex skulle störa uppsamlingen av olja efter havererade Deepwater Horizon, men så har inte skett.”

Vi kan således räkna med att TV-nyheter och tidningar kommer att skriva en hel del om sommaren 2010 och dess orkaner, jag har svårt att tänka mig att havet utanför Louisiana inte kommer att drabbas av orkaner, och vad som då händer i de kustområden där det redan samlats mycket olja är inte svårt att föreställa sig.

Nu när alla skäller på British Petroleum så ska vi inte glömma bort att det är USA:s regering som har gett BP tillstånd att borra efter olja på 1500 meters djup

i , , , , , , , , , , ab ex d svd t