Nej till licensjakt på varg! – Upprop!


[column width=”49%” padding=”2%”]
Den 2 januari 2010 går startskottet för den första mer omfattande vargjakten i Sverige sedan i början av förra seklet. Mer än 12 000 vargjägare har registrerat sig för att skjuta 27 vargar i de fem länen Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro och Västra Götalands län. Inte sedan 1920-talet har vargjakt i denna omfattning bedrivits i Sverige. Mer än 10 % av Sveriges vargstam ska skjutas bort, trots att det inte finns mer än 230-250 vargar. Jakten saknar vetenskaplig grund och strider mot EUs naturvårdslagstiftning.


Gör din röst hörd, skriv på listan nedan som kommer att skickas till Miljöminister Andreas Carlgren och till politikerna i Miljö- och Jordbruksutskottet.

Passa också på och bli medlem i Svenska Rovdjursförening-
en! Medlemsavgift 275 kr Postgiro: 149 42–7. www.rovdjur.se

* UPPROP *

• Jag protesterar mot att regering och riksdag öppnat för licensjakt på varg i ett läge där vargens bevarandestatus är långt ifrån säkerställd i Sverige!

• Jag protesterar också mot att vargstammen ska begränsas till 210 individer. Istället bör ett nytt etappmål sättas om 30-40 föryngringar sättas fram till dess att den av regeringen tillsatta utvärderingen rapporterat sina resultat den 1 juli 2012. Detta för att säkra vargstammens möjligheter att uppnå gynnsam bevarandestatus!

Klicka här och skriv på!

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]varg

intressant Andra om: , , , , , , , , , , hd dn svd ab t
[/column]


34 svar till “Nej till licensjakt på varg! – Upprop!”

 1. Skickar man ut 12000 jägare för att skjuta 27 vargar lär det skjutas en hel del jägare oxå.

  DET om något är väl ett bevis på hur farlig vargen är. <:-}

  • mycket bra inlägg! om jägarna kommer att använda sig av jakthundar ,då kommer massor av hundar att bli skjutna.då kan jägarna inte skylla på att vargen har tagit dom

   • Brukar de bry sig om de får jaga … ?

    Marcus R: Skjuter de (jakt)hundar så har de åtminstone hamnat i rätt härad, även om de hamnat fel i livet.

    PS Glömde tacka för länken förut, den har jag länktat efter (kunde inte låta bli felstavningen).

 2. Självklart har jag skrivit under. Vi i Sverige har ett ansvar att bevara mångfalden och balansen i vår natur.

 3. Bra initiativ, hoppas det ger önskat resultat. Jag har skrivit på och skickat länken till en massa vänner,
  Man mår rent fysiskt illa av att tänka sig den klappjakt som annars kan bli följden.
  Jägarkåren kommer i all framtid att få skämmas för detta övergrepp i naturen mot oskyldiga djur!

 4. Då är det säkrast att vi stannar hemma. Vi hade annars tänkt åka till kusten efter nyår. På ömse sidor av vårt hus bor jägare och det berättas om en varg som syns i skogen bredvid. Vår katt kan ju råka illa ut för att inte tala om …Ja det är inte vargen jag är rädd för utan jägarna.
  12000 jägare, 27 vargar i 5 län är ett mardrömsscenario.

 5. Dessvärre räcker det nog inte för dem som ”blir ledsna & arga när de förlorar hunden” på sina nöjesjakter. De lär nog fotsätta vara ledsna & arga tills de får göra som de behagar i skogen. Många förvandlas där inne i mörkret bland furorna; att ”go savage” finns det ett engelskt uttryck som borde ha en bättre svensk översättning än att bara förvildas.

 6. Jag tycker att borgarna nu när de har makten skulle ha sålt ut jakträtten på de 27 vargarna för så där en eller två miljoner styck. Gissa vilka som varje jägare i landet sen skulle verkligen vilja träffa.

 7. Om vargjakten strider mot EUs naturvårdslagstiftning, borde väl EU ingripa i de här galenskaperna? Finns det ingen instans heller inom den svenska staten som kan göra något åt saken? Det känns som att hela grejen bara har gått igenom utan några större klagomål från någon myndighet överhuvudtaget……..

  • Rovdjursföreningen, WWF, och SNS (tror jag det var) håller på med klagomål till EU-kommissionen. Sverige har skrivit på habitatdirektivet så det finns vissa möjligheter att man fälls. I samband med att det sänds in till EU-kommissionen så kommer ytterligare en namnlista att ordnas så att alla som vill protestera direkt till EU får möjlighet att göra det.

 8. fortsätt att protestera! jag skriver kommentarer så fort jag hinner. jag bor i hälsingland och där är det hårt motstånd från jägarna. vill ni kommentera kan ni gå in på helahalsingland.se, klicka ovanåker, sök varg,och det kommer upp olika alternativ man kan gå in och kommentera. jag vet inget så vargtätt område som edsbyn,trots att det bara är en varg där enligt en biolog som jag varit i kontakt med. en artikel som heter stefan såg varg i centrala edsbyn har fått många kommentarer. igår hade det tydligen observerats varg igen i centrum,där kan man oxå kommenter.jag bor inte långt ifrån galvenreviret med 12 st vargar, det reviret ska vara fredat eftersom vargen som invandrat från öst har startat ett revir där.positivt med nytt blod i vargstammen! frågan är, hur ser jägarna att det inte är en varg från galvenreviret? det är många frågetecken som ska rätas ut innan jakten kan börja!( vilket jag inte vill att den ska göra) det verkar vara ganska ogenomtänkt det här!

 9. nu har jägarna starta en sida vargupproret.se där dom ska visa bilder på rivna djur,för att visa svenska folket vilka grannar dom har blivit tvingade att bo i närheten av.en helt befängd sida,där enbart negativa inlägg och bilder där vargen ser aggressiv ut. en ren vargpropaganda om varg kommer in.jag har skrivit inlägg som inte har kommit med för dom har väl ansetts för vargvänliga.

  • Menar du då att när man bara visar ”snälla vargar” är det vargens rätta natur, men om man visar motsattsen är det proppaganda. Snälla, jag skrattar ihjäl mig.

   • när jag har sett varg har dom inte sett aggressiva ut, dom gånger vargen ser aggressiva ut är i regel vid ett slaget byte,där det råder konkurrens om maten eller när det ska göras upp inom flocken om rangordning.tror du på fullaste allvar att vargen ser aggressiva ut för jämnan?då har du mycket att lära! ett tips: gå till biblioteket och låna böcker om vargen, det har jag gjort och lärt mig jättemycket. kul att du är så lättroad!

    • Madde! Jag tror att den där personen bara agerar på pin tji som ett nättroll som är ute efter att provocera. Bry dig inte!

 10. Förärgligt! Får lite bättre samvete av att tänka på att jag själv är med i WWF. Men vad hjälper det nu?

  Någon som hänger med på att skjuta ett par jägare istället? :)

 11. Denna jakt är ett hafsbeslut – detta medger även många kompetenta jägare. Tyvärr finns det inte så många kompetenta jägare kvar, och jägareförbundets medlemsregister innehåller mest skjutglada och grävkunniga egoister. Sedan när skall människor med skjutvapen diktera villkoren för naturen? Miljöministern med anhang är beroende av att hålla vallöften för att få rösterna i nästa val – men de håller ju inga andra löften så varför just detta?

 12. LÅT VÅRA VARGAR VARA IFRED.

  LÄR ER FÖRST VÅRA VARGARS BETEÉNDE..så får NI ’kanske’ en gnutta förståelse.

  Mvh
  Lena

 13. Dom största och farligaste rovdjuren är människan,jägarna,millitären,riksdagsfolk,ska man se upp för! Det är dom som ställer till förtret i världen! LÄNGE LEVE VARGEN! FREDEN! Djuren var här före oss tvåbenta rovdjur!
  Om jakt gick ut på överlevnad som den gjorde en gång i tiden skulle jag inte bry mej,men när det är på sandlåde nivå lek alltså,då är det illa ställt! SKROTA VAPNEN SMÄLLT NER DOM GÖR NÅGOT VETTIGT AV DEM OCH JÄGARNA!!!!

  • Vägrar man att ta till sig kommentarsreglerna så mister man möjligheten att kommentera på den här bloggen. Det har du just nu gjort. / Jinge