Mycket vinterbilder blir det

Även om jag ogillar vintern mer och mer för varje år så kan vare sig jag eller någon annan förneka att det är otroligt vackert ute när det är rejält med snö och alla träd är täckta. När det gäller kollektivtrafiken så åkte jag med ett sådant gammalt tåg som det på bilden igår. Det hade lika mycket snö i fronten också, de nyare tågen blåses rena av fartvinden eftersom de har en mer aerodynamisk front.

Jag åkte till Råsundavägen vilket innebar både tågbyte och bussresa, busschauffören hade ett rent elände från Sundbyberg till Kolonnvägen (buss 515), plogbilarna var obefintliga och bilisterna hade parkerat ute i gatan eftersom det var snövallar inne mot trottoarerna. Drivhjulen på bussen gick i ett även om busskrället inte rörde sig. Att han inte klippte ett par bilister med sin arton meter långa buss var skickligt jobbat.

En av kvällstidningarna hävdar att tågkaoset ska fortsätta och att SL-anställda blir sjuka av tågkaoset. Nu hade i alla fall Banverket gjort rena perrongerna, om än nödtorftigt. Den andra kvällstidningen visar bilder på dikeskörd buss och tomma järnvägsspår. Men igår var förseningarna måttliga, i vart fall då jag var ute. Och att tåget är en kvart försenat är ju faktiskt något som man räknar med vintertid.

Värsta cirkusen har vi trots allt framför oss, dagen före julafton som är en stor resdag, kommer att bli en dag med ytterligare tjugo centimeter snö, de som sitter på fjärrtåg den dagen bör förse sig med varma kläder och varm dryck i en termos. Risken är nämligen stor att de kommer att sitta i ett tåg många timmar mer än vad de tänkt sig från början. Det ska bli intressant att följa rapporterna, i alla fall om det inte händer några olyckor.

Men tilliten till media är fortsatt låg, tidningarna vill sälja lösnummer vilket gör att jag tror att sociala medier på nätet är mer trovärdiga bitvis, i vart fall om de inte skrivs av klimatförnekare. Klimatförnekarna har inte satt sig in i hur vädret fungerar globalt just nu, Expressen har en vettig artikel på ledarsidan så de har inte heller någonting att skylla på.

it , , , , , , , ex12 ab12 svd1 dn12 svt gp1

  5 comments for “Mycket vinterbilder blir det

 1. Bertil K
  21 december, 2010 at 15:49

  Snygg bild!

 2. nature
  21 december, 2010 at 17:26

  Haninges pendelutomhusstation. Jag har (periodvis) vuxit upp vid denna station.

  Känner igen mig allt för väl i följande strofer av Thåström

  ”Och hur många timmar har man väntat
  där nere på stationen
  På nån eller nåt som aldrig aldrig kommer”.

  • 21 december, 2010 at 17:28

   Jordbro…

   • nature
    21 december, 2010 at 17:49

    Skit samma : -)

    • 21 december, 2010 at 17:49

     :-)

Comments are closed.