Miljöministern, en attrapp?


Nu begär EU-kommissionen att regeringen ska svara på en rad frågor som rör den politik som gäller vargen i Sverige. Vi minns säkert alla hur Carlgren försvarade vargjakten med ”att det var ett sätt att rädda vargen”.[column width=”49%” padding=”2%”]SR/Ekot: ”Kommissionen hänvisar till ett EU-direktiv om att bevara livsmiljöer för vilda djur och växter, och kräver bland annat att Sverige redovisar den vetenskapliga grunden för beslutet att tillåta licensjakten, som enligt kommissionen kan ha ökat risken för inavel.”

Andreas Carlgren har verkligen gjort skäl för att bli kallad för en miljöministerattrapp. Han var kärnkraftsmotståndare och stod på barrikaderna, nu är han för en utbyggnad av kärn-
kraften. Han försvarar beslutet om vargjakt med att det – är bra för vargen. På samma sätt har han nu tagit ställning för valjakt.

Det eventuella miljöengagemang han tidigare kan ha haft har han helt enkelt lagt ner, antagligen för att få en minister-
post. Det är tragiskt att behöva konstatera det, men det är så det förhåller sig.

Nu får vi hoppas att regeringen snabbt beslutar om stopp för nästa vargjakt i avvaktan EU-domstolens kommande utslag, Carlgren har sett till att Sverige kommer att fällas.

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]
it , , , , , , , , , , , , dn svd ab svt [/column]


7 svar till “Miljöministern, en attrapp?”

  1. Carlgren suger förstås, men att vara miljövän ÄR ju att vara för kärnkraft. Om man är rationell istället för ideologisk.

  2. Det är så ruttet.
    8-9 maj 2010 samlades jägarsverige på Svenska Jägareförbundets årsstämma med jordbruksminister Eskil Erlsson som invigningstalare tillsammans med landshövding Britt Bohlin.
    På något märkligt sätt syns inte jordbruksminister, jägaren, skogsägaren(300 ha, det är mycket skog).

  3. Moderaterna/alliansen har ju redan lagt sig i miljöfrågan och använder den endast till ett cyniskt försök att skrämma landsbygdsväljare. Jag tycker det är förjävligt rent ut sagt att ett parti som gör anspråk på regeringsmakten inte har en miljöpolitik år 2010. Lärde sig Reinfeldt ingenting i Köpenhamn? (Carlgren är bara Alliansens ”nyttiga idiot” och Maud Olofsson tror säkert på allvar att hon hjälper miljön, hon upptäckte ju ozonhålet innan det var känt ens i forskarvärlden…)

  4. Spårning av vilt i syfte att döda eller skjuta är förbjudet enligt lag. Det står klart och tydligt i §2 Jaktlagen. ”Med jakt avses att fånga eller döda vilt och att i sådant syfte söka efter, spåra eller förfölja vilt.” Det här har alla riktiga jägare i ryggmärgen.