Men någon klimatförändring är det inte..

Jag slutar aldrig fascineras av USA och våra inhemska klimatförnekare. När kommer de tillkännage att de haft fel? Bara här i Sverige har vi haft den varmaste Mars månad i mannaminne och i USA varnar nu myndigheter för en serie mycket allvarliga tornados, ja man säger till på skarpen och talar om – mycket farliga och dödliga tornados.

Enligt media har fem redan avlidit och ser man tillbaka på vad som hänt de senaste tio åren i landet så kan man befara att det blir mycket mycket värre den här gången om prognoserna är riktiga. Nu kan man väl konstatera att USA alltid drabbas av sådana väderfenomen på grund av landets läge, men när nu myndigheterna varnar för rekordfarliga vädertyper så borde man stanna upp och fråga sig vad detta beror på. Är det så att klimatet är på väg att förändras, och beror det på att växthusgaser förekommer i atmosfären i allt stegrande utsträckning?

Men såvitt jag har sett så talas det inte alls om det i media i USA, något som än så länge inte nämns i svenska media heller. Det vore ett gyllene tillfälle för alla forskare att förklara vad de menar med ”ett häftigare klimat” och även gissa lite om vad framtiden kommer föra med sig om vi inte gör något för att bromsa utvecklingen. Men det är ju möjligt att de har kommit fram till att ”Point of no return” redan har passerats och att de därför bara satsar på att skaffa sig själva ett så komfortabelt och säkert boende som möjligt.

Själv undrar jag lite över vilka konsekvenser det skull bli om medeltemperaturen ökade fyra eller fem grader, skulle det stanna vid en sådan ökning, och skulle vi ha resurser att motverka det i form av att bygga ut möjligheterna till fjärrkyla och luftkonditionering? De senaste somrarna, utom den förra, har jag själv tvingats ordna extra kylning med hjälp av ett badkar och kallt vatten. Nu beror det på att mitt eget kylsystem har en delvis kaputt pump, men vid en ökning av genomsnittstemperaturen med fem grader så är det fler än undertecknad som tvingas ta till extraordinära lösningar.

Och varenda gång man nämner något om saken så dyker det upp ett antal självutnämnda förståsigpåare som hävdar att klimathotet är lögn från början till slut. Det är märkligt, det är som att vända på en sten..

it Andra om: , , , , , svt sr ab123 svd12 dn123

  20 comments for “Men någon klimatförändring är det inte..

Comments are closed.