Maria Wetterstrand kommer saknas


När Mikaela Valtersson meddelade att hon skulle sluta i Riksdagen så var det kanske inte så många som lyfte på ögonbrynen, Valtersson är knappast känd hos folkflertalet, men det är Maria Wetterstrand.

AB: ”När partikamrater och motståndare bänkar sig i riksdagen den 15 september börjar en ny tid för Maria Wetterstrand. Hon ser fram emot att bli fristående grön samhällsdebattör och skribent.

Miljöpartiets regler hade gjort att hon inte hade kunnat sitta mer än högst mandatperioden. Beslutet om nyorienteringen har växt fram sedan hon trädde tillbaka som språkrör. Hon tror att reglerna håller diskussionen i gång i partiet och gör att steget ”blir mer naturligt i mitt huvudet”…

…Maria Wetterstrand tänker inte lämna partiet och markerar starkt att ”om man vill ha någon som framförallt kritiserar miljöpartiet så ska de ringa någon annan”.”

Jag tror att många uppskattat Marias integritet, dessutom kan ingen ha missat att hon oftast brinner för de frågor som hon för fram, hon har varit ett mycket populärt språkrör och nu kommer Romson och Fridolin få en uppförsbacke som kommer bli märkbar. Någon skrev i en kommentar här tidigare idag att det är mycket elände just nu, och det får vi väl alla hålla med om. Ett elände som förstärks av diverse mer eller mindre oblyga trevanden efter samarbete mellan MP och moderaterna.

Titta noga på bilden ovan, den säger faktiskt det mesta och vi som hoppas på ett regeringsskifte får kanske skruva ner förväntningarna. Möjligen kan vi flytta till Norge, det är redan en hel del som har gjort just det. Det är kanske där jag ska tillbringa min tid som pensionär, kanske i en liten hytte. Det tråkigaste av allt är att detta gör alliansen lite gladare. Och så kom jag på ytterligare ett argument för Norge, landet är inte med i EU…

it Andra om: , , , , , ab123 ex1 dn1 svd12 svt ekot


8 svar till “Maria Wetterstrand kommer saknas”

 1. Om Miljöpartiet bildar regering med Moderaterna så är det nog det närmaste man kan komma den totala mardrömmen! Huh!!!

 2. Om den ”förnyade”, icke-radikala (mp)-grönsaken försvann eller blev en naturlig del av alliansen, skulle den då saknas? Dess röst-andelar skulle antagligen saknas av vänster-sidan. Fast det är nog kanske också allt.

 3. Jag har särskilt uppskattat hennes ärlighet och saklighet. Hon har vågat berätta varför hon står för viss politik i svåra frågor som t.ex. bensinskatten och det tror jag ger förtroende.

  Det tråkiga är att Svensk Datorberoendeförenings kommentarsektion redan härjar och spyr galla över Maria W och ”politikerpension”, som som vanligt innehåller rena lögner och monumentala överdrifter. Hon har i flera intervjuer tidigare sagt att hon har för avsikt att söka vanliga jobb till det hon är utbildad till: biolog. Skulle inte förvåna mig om hon börjar arbeta på en kommun, länsstyrelse eller liknande inom ett par år. Hon har trots allt små barn och är nog trött på att stå i centrum med allt vad det innebär.

 4. Nya (mp) provocerar, som bara det tidigare neoliberala (s) kunde göra förr, med sin ”hurtiga” medelklass-politik, skräddarsydd åt bättre folk som inte behöver kolla i plånboken om de har råd. ”-Självklart ska bensinen kosta 30 kr litern, det handlar ju faktiskt bara om prioriteringar!” är kittlande kommentarer som man kan vänta sig från den gröna borgerligheten.

 5. Miljöpartiet in och centern ut ur alliansen (och riksdagen). Så skulle det kanske bli om Valtersson valts. Måtte de två nya fortfarande tycka det är värt att vara i opposition mot moderaterna.

 6. Miljöpartiets politik angående höjda bensinskatter etc har lite folkligt stöd, ändå känner folk ännu igen en hederlig politiker när de väl dyker upp. Wetterstrand var mer eller mindre unik i riksdagen.

  Märkligt om Mp på allvar söker sig till M, ett sant miljöarbete förutsätter en helt annan finanspolitik än den som förs idag. Det går liksom inte kombinera snabba vinster och maximerad konsumtion med ekologi.

 7. Som vänsterorienterad miljöpartist, så ser jag rövslickeriet mot (M) som ett problem. Ett stort problem. Men hundögon vs dreamworksfeja? Vad väljer ett för övrigt ka(s)trerat folk som oss svenskar?