Magsur sossehöger


Håkan Juholt gjorde ett strålande intryck på alla socialdemokrater och imponerade också på både partikamrater, miljö-
partister och vänsterpartister. Det är bra, för första gången på många år så hördes det på sosseordföranden att han var – sosse. Det retar givetvis ett stort antal inom sossehögern, den som inte finns ni vet, och Jonas Morian som är Aftonbladets ”socialdemokratiske” proffstyckare trots att hans hund är döpt efter en av liberalismens grundare och hans fru är politiskt aktiv inom FP skrev:

Jonas Morian i AB: ”Han slog fast att socialdemokratin inte fick reduceras till att bli en intresseorganisation för kommunalt och regionalt förtroendevalda, och inte heller var någon facklig organisation för offentliganställda. I stället menade han att s var medborgarnas företrädare. Också detta rimmar väl med den vänsterpopulistiska retorik som präglade talet. Hur det blir med det återstår att se. Ideologiska markeringar i en nyvald partiledares första linjetal till de medlemmar som valt honom behöver inte nödvändigtvis sedan behöver återspeglas i den förda politiken.”

Det sista är Morians förhoppning, han vill själv att riskkapitalbolagen ska få fortsätta att roffa åt sig skatte-
betalarnas surt förvärvade slantar eftersom det är dessa som gör att han kan vara presstalesman åt ett av de mest ökända riskkapitalbolagen, en udda sysselsättning för en socialdemokrat.

Håkan Juholt pekade med hela handen,och färdriktningen passar högersympatisörerna sällsynt illa , därav talet om ”vänsterpopulistisk retorik” från Morians sida. Ingerö, liberalernas proffstyckare på Aftonbladet (!) tyckte att talet var ett steg tillbaka till forntiden, se där – en liberal sosse äntligen överens med en folkpartist…

it , , , , , ab1234567 ex1234567 dn123456 svd123 gp123 svt1


28 svar till “Magsur sossehöger”

 1. Talet han höll var inte till Sveriges befolkning med dess riktiga problem, utan ett tal till partiets gräsrötter, med dess inbillade problem.

  Hahahaha!

  STÅ för att du är höger, jag står för att jag är vänster!!

  • Jag undrar hur mycket av hyllningskören som beror enbart på att han inte är Mona?

   :-) Han är definitivt en färgklick, en betydligt rödare prick än Mona.

   • Det är en ny Göran Persson som kommit upp i ledningen. Visserligen fettsugen, gymtränad, ansiktslyft och injicerad med en väl avvägd dos arsenik, men ändå.
    Det finns inga intellektuella sossar längre. Erlander och Palme läste djupa böcker på fritiden, Sahlin och Juholt diggar Bruce Springsteen. Inte får de några röster på det.

 2. Jag hoppas och faktiskt också tror att högersossarnas glansdagar är förbi. Så stor entusiasm som den nye partiledaren uppväcker hos de (vanliga) partikamraterna gör att högerflygeln tvingas ligga lågt.

  Sossarnas övergripande mål måste väl rimligen vara att vinna kommande val. Och förutsättningen för att kunna det är att partiledaren och partimedlemmarna är på samma linje. Juholt ligger mycket bra till, han har partiet i sin hand. Det var mycket sämre förutsättningar för Mona, redan när hon tillträdde hade hon ju halva sitt eget parti emot sig, och en stor del av övriga folket föraktade och t o m hatade henne och då är det inte lätt att vinna val…

  Nu kan man ju säga att det är en sak att hålla bejublade tal inför meningsfränder och en annan sak att också i den praktiska politiken utföra det man lovar (”a little less conversation a little more action …”), men som tal betraktat var Håkan Juholts linjetal fullkomligt lysande ! Vad har Reinfeldt att komma med mot denne retoriker ? Man behöver bara leka med tanken att det hade varit Östros eller (ännu värre) Damberg som blivit vald …

  • Om S sparkar ut såna som Morian, Bajlan och Co så går jag med i partiet igen!

 3. Morian arbetar åt Attendo Care som presstalesman, tacka fan för att han reagerar mot Juholt som genom sitt tal ifrågasätter hans levebröd, det är i allaf ll föga socialdemokratiskt utan just höger.

  • Det är så dumt att man bågnar! Morian är lika mycket socialdemokrat som Gösta Bohman en gång var. Jag tycker riksmedia förpestar flerfalden i den svenska åsiktsfloran – men så har det varit länge nu och inte bara i Sverige.

 4. Jinge! Kan inte du ringa till Aftonbladet och fråga hur man kan utse en folkpartist till sossebloggare? Vad vill man uppnå, hur har man tänkt?

 5. För snart hundra år sedan splittrades den svenska arbetarrörelsen i två delar
  Den ena delen ville verka för att förändra samhället enligt partiets program. Spåren av denna fraktion finns nu i Vänsterpartiet.
  Den andra delen kom att verka för att förändra partiprogrammet enligt (det borgerliga) samhällets krav. Den delen kom att bli Socialdemokraterna.
  Erkänner att detta är fritt citerat från Jan Myrdal. Tack till JM!

 6. Idag fick jag veta att Morian är en ”sosse”!
  I så fall är jag en gunghäst!

 7. Kjell Olof Feldts sura min och ännu surare kommentar till SVT gör mig rasande! Den jävla gubben förstörde allt det Sverige stod för med sin förbskade skattefreform och påbörjade rivningen av folkhemmet. Jag fattar inte varför han hänger med fortfarande och var han han suttit och tryckt under alla dessa år? Inte undra på att det gått åt helvete för S när de har sådana figurer i kulisserna. Fy Fan vad arg jag blev.

  Jag är dock full av tillförsikt. Gillar Juholt starkt! Äntligen en riktig människa i den politiska toppen. Färgstark och mänsklig och inte minst, modig. Det krävs massor av mod i den unkna miljön där han ska tvingas röja länge och väl. Önskar honom lycka till av hela mitt hjärta! Karl har ju åtminstone ansiktsdrag och ser inte ut som en docka i ett skyltfönstern som vissa gör med sina alltför trånga kostymer.

  • Visst kan man ha synpunkter på skattereformen men i mina ögon så är hans del i den s.k. Novemberrevolutionen betydligt värre sett ur dess konsekvenser. Det tog ju väldigt lång tid innan sviterna efter den hitte-på-avregleringen styrts upp…och på sätt vis är det inte över än.

  • Jag kände precis som du när Feldts nuna dök upp i rutan! Vilken människa att utstråla negativ energi – och som haft så stor makt inom socialdemokratiska partiet. Alla mer eller mindre gick i denne mans ledband. Skönt att den tiden förhoppningsvis är förbi.

 8. Många sura högermurvlar i blaskorna, vana med vänster-stoll åt höger sedan decennier skriker de nu med gälla röster. Märker ord & har sig. Verkar ha svårt att hitta en plats i det nya…

 9. Jonas Morian är inte högersosse. Det är tveksamt om han överhuvudtaget skulle få kalla sig Socialdemokrat med sina nyliberala uttalanden. Fast det är klart, jag förstår honom och övriga Sossar inom partiets ’extremhöger’ att de skräms av att partiet nu äntligen fått en Socialdemokrat till partiledare. Den första sedan Olof Palmes dagar.

  Det kommer behövas hårda nypor och en hud hårdare än en noshörnings från Junholt den närmaste tiden för att han ska kunna förvara partiet från de som vill skada. Det finns fiender både i de egna leden och bland borgarmedia.

 10. karln måste elda massorna. Det går inte att vara balanserad inom (S) när man är nyvald. Nu gäller den raikala sidan utan tanke på företagande eller skattetryck. Måttot ” andra ska betala för dom har råd” gäller nu för ett par månader, sen kommer nog en mer balanserad syn, hoppas vi alla. Det är dock bra om (S) kan stärka sin profil för att hålla Alliansen under ett visst oppositinstryck, en för självsäker regering är ingen bra situation.

 11. Intressant. Vi har här alltså en sosse, Morian, som öppet säger att han kommer motverka att ordförandes uttalanden och ambitioner omsätts i praktisk handling. Jag kan inte tolka det han säger på annat sätt. Gott om liberaler som idkar individuell aktion inom socialdemokratin således…