Litar vi på Ryssland?


Rysslands ubåt av typen K-84 (bilden) är en atomdriven ubåt som bär tio interkontinentala robotar som är utrustade med kärnstridsspetsar. Mina problem med det som nu inträffat är att jag litar lika mycket på Ryssland som jag skulle lita på en Sibirisk tiger.

DN: ”En brand utbröt på torsdagen på en rysk atomubåt när den låg i hamn i Roslyakovo i inloppet till Murmansk. Ingen person ska ha skadats. Enligt Rysslands katastrofminister finns det inga tecken på att någon radioaktivitet skulle ha läckt ut. Ingen person ska heller ha skadats i samband med branden ombord på ”Jekaterinburg” som uppstod vid 17-tiden svensk tid. Ubåten är byggd 1984 och av klassen K-84.”

Ryssarna säger att ingen radioaktivitet läckt ut, ryssarna säger att raketerna var ur-
lastade när det började brinna, men ska man gå till historieböckerna så kommer man finna att de minsann inte är ärliga med informationen i alla lägen. Det betyder givetvis inte att de luras nu, men jag är mycket skeptisk till ”information” som kommer från örlogsbasen i Murmansk.

Det som talar för att denna historia är korrekt beskriven från deras sida är möjligen att de vet om att de skulle avslöjas om de ljuger. Om fartyget förblir avspärrat så vet vi att informationen var felaktig, något som inom kort kanske kan mätas även från svenska mätstationer. Osvuret är väl bäst, och bäst är väl också att hålla tummarna för att uppgifterna stämmer. I vart fall så lär inte robotarna vara laddade med bränsle, det vore ju oerhört korkat.

Man säger att elva brandkårer var engagerade i släckningsarbetet, det låter mycket även om det är en stor ubåt…

it Andra om: , , , , , dn svd ex ab gp sr


6 svar till “Litar vi på Ryssland?”

 1. Mjaa,hon ligger väl i den här dockan..även kallad ”trasdockan” byggd vid Götaverken Arendal i Göteborg speciellt anpassad för att serva kärnkraftdrivna fartyg/U-båtar. (GVA 910).

  http://www.panoramio.com/photo/35225574

  (Elaka tungor påstår att Egypten skulle ha dockan nu,men jag tror det är en missuppfattning)

  Jag litar inte mer på Ryssland än jag litar på USA.

  Man får vänta och se.

 2. Nej inte mer än Usa! Tyvärr! Stormakter har på tok för många lögner i bagaget svårt att lita på i så fall.
  Nej ubåten Kursk har inga problem!
  Inga problem med Tjernobyl!
  Afghanistans folk har bjudit in oss!
  Tjeckoslovakiens folk har bjudit in oss!
  Vi ger ingen militärhjälp till Angola, Nicaragua ….!
  Denna lista kan göras låååååång! (Usas lögnarlista är i vissa fall ännu mer vulgär.)
  Det mest intresanta är att vi okritiskt köper sanningen om Molotov-Ribbentroppakten hemliga del, starten/anledningen till Barbarossa, befrielsen av lägren i öst och demoniseringen av tyska nationen m.m. Stalin var georgier en hämdlysten notorisk lögnare.