Kåta kvinnor?

Aftonbladet Debatt håller sig med en ung kvinnlig journalist som heter Lisa Magnusson. För några dagar sedan skrev hon en artikel med den publikknipande rubriken ”Vi kvinnor har rätt att vara kåta”, något som givetvis drog till sig min uppmärksamhet, och säkerligen många andras. Alla skribenter vet om rubrikens betydelse, man väljer sällan en rubrik bara på måfå.

Idag kommer en ny artikel från hennes penna där hon ondgör sig över att Blondinbella får så mycket uppmärksamhet, och att det känns orättvist eftersom hon själv också anser sig vara en bystig blondin.

Lisa Magnusson/AB: ”Energin folk lägger på Blondinbella och Linda Rosing skulle kunna försörja hela Europa med el i 100 år. Och ja, SJÄLVKLART är jag bitter över att det inte är jag som står i centrum. Jag är en bystig blondin med blogg, så vad är problemet, era malliga as???”

Problemet är att Lisa inte har förstått varför Blondinbella får så mycket uppmärksamhet, i vart fall inte varför andra bloggare bryr sig. Isabella Löwengrip har nämligen den fula ovanan att skriva blogginlägg om skor, gym, caféer, kläder, parfym och diverse kändisjippon, och hon gör det utan att nämna att hon tar betalt för sina texter. Det handlar således om dold textreklam, något som jag skrivit om här.

Hon har närmare 100 000 läsare i veckan varav merparten är ungdomar. Det förefaller som om hennes texter kommer sig av att hon blivit förtjust i t.ex. ett par stövlar, men av hennes prislista framgår det att en sådan förtjusning kostar företagen 25 000.- per gång och per blogginlägg.

Det är orsaken till att det skrivs så mycket om Blondinbella. Hon seglar under falsk flagg, något som är utomordentligt fult gjort. Rätteligen borde både tidningar och bloggare tiga, men

Lisa Magnusson

tiger man så kommer aldrig sanningen fram. Det skulle kännas bra om Aftonbladet tog upp den smygreklamen i en artikel eftersom fler människor behöver informeras om det faktiska förhållandet.

Dessutom kommer Lisa själv att bli mer omskriven den dagen som hon citerar vad Dagens Media och vissa bloggare har berättat för sina läsare. AB1 Lisas Blogg DN it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Lisa Magnusson, Blondinbella, Kåta kvinnor, Aftobladet, Rubriker, Dold reklam, Debatt, Avundsjuka, Politik[/tags]

  6 comments for “Kåta kvinnor?

 1. Magnus E
  30 september, 2008 at 17:48

  Aha, det är vad jag länge anat. Du har lärt dig att skriva rubriker efter idogt kvällsblaskeläsande! :-)

 2. 30 september, 2008 at 17:52

  Mja, jo det kanske ligger något i det, men det är faktiskt sant det jag skrev. Det var först när hon drog till det där om kvinnors pilskhet som jag läste. :-) Kul att påpeka det när jag skriver om hennes artikel.. :-)

 3. Gripen
  30 september, 2008 at 18:42

  När jag läste rubriken kåta kvinnor trodde jag att detta var om TV5s tv serie färjan. :)

 4. 30 september, 2008 at 19:48

  Gripen: Vad handlade ”färjan” om? Jag tittar inte på TV:n. Var det ”östersjöns flytande horhus”? En kompis till mig satte på 3 kärringar samma kväll.

  ”Efteråt ville de dansa” sa han…

 5. Gripen
  30 september, 2008 at 21:41

  Christer: jag vet inte exakt vad färjan var om för jag såg inte den, men jag tror det var någon sorts dokusåpa där de filmade några resor med en ålands färja och fruntimmer klagade på att deras otrohet skulle bli avslöjad.

  Allt jag vet var att AB och expressen båda hade stora rubriker om det.

 6. 1 oktober, 2008 at 10:10

  Men det är ju så uppenbart att Magnusson är övervägande ironisk i den citerade paragrafen. Är det ingen som läser hennes texter? Hon skriver begåvat och har en hel del vettigt att säga. En krönika från henne är mer värd än tiotusen Blondinbella-inlägg…

Comments are closed.