Jägareförbundets räkneförmåga

Jag är en av dem som i många år lyssnat på radioprogrammet Naturmorgon i Radions P1 då jag kunnat. Och så gjorde jag i morse också. Man har där ett kåseriinslag som man kallar dagens ”Kråkvinkel” som idag handlade om landsbygdens befolkning sett utifrån landsbygdsbon Lasse Willéns perspektiv.

Han ägnade en betydande del av inslaget till att berätta om en jakt-
vårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet som påstått att nästan alla på landsbygden jagar, något som fick Lasse Willén att börja räkna. För är verkligen 135 000 jägare ”nästan alla” när det totalt bor drygt två miljoner människor på landsbygden? Ja, det beror förstås på vem som betalar för familjens pannkaka och köttbullar. Är man anställd på Sv. Jägareförbundet som Per Zakariasson, som jaktvårdskonsulenten heter, så ska man givetvis överdriva så att det gynnar den som betalar ens lön. Att det blir lite trassligt med begreppen är väl något man får ta, om det inte är medvetna lögner förstås.

Dessvärre så ligger inte DN-artikeln som Naturmorgon refererar till på nätet, men det gör Lasse Willéns kråkvinkel, inslaget börjar 21.50 in i programmet som du kan lyssna på om du klickar här!

it , , , , , , , , , ,

  4 comments for “Jägareförbundets räkneförmåga

Comments are closed.