Jägareförbundet skyller ökande tjuvjakt på DN/Expressen!


När det gäller tjuvjakt på våra stora rovdjur så intar jägarnas organisationer en särställning. De har dess-
utom fast anställd personal som sitter och surfar runt på olika bloggar, och hittar de en blogg som drivs av naturvänner så hittar de på alla möjliga orsaker till att vargstammen måste minskas eller helst elimineras helt. Nu har de dessutom startat en egen blogg eftersom de spärras ut från allt fler seriösa bloggar och debattforum.

Jägarförbundets blogg: ”Att en så pass seriös tidning som DN förkastar etablerad forskning till förmån för vad gravt subjektiva och klent trovärdiga killar TROR är lite förvånande. Men i vargdebatten är allt tillåtet, det råder det nog inte längre någon större tvekan om…

Tyvärr lär dock framtiden ge de som tror på en ökande illegal jakt rätt. Med det absurda debattklimat som media och dessa Herrar piskar upp vore allt annat än en ökad illegal jakt en sociologisk sensation.”

Nu är således DN/Expressen anklagade för att sprida lögnaktig information, och att det vore en sociologisk sensation om inte tjuvjakten ökade. Det är givetvis en intressant uppgift, själv har jag hotats av varghatare vid tre tillfällen, eftersom dessa har varit anonyma hot så kan jag nu vända mig till DN/Expressen med mina ersättningskrav?

Själv tycker jag att det är olyckligt att jägarkåren företräds av människor med en extrem syn på frågan om vargens plats i vår natur. Det stora flertalet av landets jägare har sannolikt en uppfattning om att naturen själv ska klara av balansen, men som organisation betraktad så visar det sig att Jägarförbundet bara företräder dem som vill utrota, eller i vart fall minimera vargbeståndet kraftigt. Det är tråkigt, och antagligen är de hot som riktas mot dem som anser att vargen hör hemma i våra skogar ett delresultat av det är dessa som för jägarkårens talan.

På grund av ämnets karaktär så kommer extra hård granskning av kommentarer tillämpas.

it Andra om: , , , , , ex sr dn1 svd ab gp


10 svar till “Jägareförbundet skyller ökande tjuvjakt på DN/Expressen!”

 1. Privata jägare skulle förbjudas. Det är bättre att anställa 500 statliga jägare som får sköta om viltvården, det är vansinne att acceptera att beväpnade amatörer är ute och dräller i skog och mark.

 2. Jägarförbundet är en märklig organisation, hatar naturen och älskar älgarna i frysen. Otroligt!

 3. Jägarbloggare skrev ”Men i vargdebatten är allt tillåtet, det råder det nog inte längre någon större tvekan om…”

  Ja det kan man ju hålla med om!

  Om man läser jägarbloggen:
  http://www.jagareforbundet.se/blogg/
  blir man ju mörkrädd!
  inte skulle jag vilja möta en av dessa bloggare med vapen i skogen…

 4. Det mest anmärkningsvärda är ju att Jägarförbundet hävdar att ökad vargjakt är oundvikligt, trots att det faktiskt handlar om en OLAGLIG företéelse. Jaktbrott kan väl t o m ge fängelse om det bedöms vara tillräckligt allvarligt.

  Att Jägarförbundet mer eller mindre uppmanar till jaktbrott borde för övrigt ses som stämpling vilket ju som av en tillfällighet också är en brottslig handling. man hör ofta historier om ’idealistiska’ jägare som inte ställer sig bakom tjuvjägarna men i debatten är dessa tysta. man undrar ju om det är hot som ligger bakom detta faktum.

 5. Dags att sluta dalta med jägarna. De ska inte skapa egna lagar. Skärp straffen för tjyvskytte, stäng jägarskolorna, marodörerna är nog många redan.
  Naturen är ett livsrum för alla.