Jag gör en pudel!


Jag är inte mycket för att tugga mattfransar men just nu tycks det vara läge för just det, och hellre förekomma än att förekommas. Tar jag inte upp det själv så kommer sidans besökare att påminna mig tusen gånger, bättre då att skammens rodnad får synas på mina kinder redan idag.

Detta skrev jag 13 oktober: ”Jag har hävdat två saker. Det första är att årets vinter blir både rekordlång och rekordkall, och allt tyder på att det påståendet är korrekt. Det andra jag har hävdat är att snön dessutom kommer tidigt i år, redan nu i oktober. Jag hoppas givetvis att jag har fel, att min intuition sviker mig, men det tvivlar jag på. Mörkret i bilden kommer vi att få se åtskilliga gånger i vinter och den som är klok idag skaffar sig en ordentlig vintergarderob som, här i Stockholmstrakten, klarar minst trettio minusgrader.”

I ärlighetens namn så kan jag skylla på att kalla vintrar brukar komma tre åt gången, det sa till och med meteorologerna på Sveriges Television igår. Dessutom så vet vi inte än hur vintern kommer att bli, men mycket talar i nuläget för att det bara kommer att bli diverse blask och att vargavintern uteblir. Själv hoppas jag givetvis på att slippa att pulsa i snö i vinter och, skulle jag vinna ett antal miljoner på någon sorts spel så vore det definitivt inte uteslutet med en liten stuga nere i södra Spanien.

Nu i den ekonomiska krisens tidevarv så sjunker säkerligen priserna, något som borde utnyttjas. Näst bäst är förstås en liten stuga i södra Skåne, där brukar det inte bli speciellt mycket snö annat än då enstaka vinterstormar dundrar in. Nåväl, det må vara hur det vill med den saken men nu är det pudlat och klart. :-)

it Andra om: , , , , , , , , , ab sr svt svd dn1


7 svar till “Jag gör en pudel!”

  1. Jag förstår inte problemet. Vad är det du pudlar om? Att du förutspådde vinterväder redan i oktober?

    Okej, så blev det inte men än så länge finns det ingen anledning att blåsa av vargavintern. Det är bara i början av november ännu. Den förrförra vargavintern drog igång i månadsskiftet november/december (åtminstone på våra breddgrader).

  2. Hehe, även den bäste kan göra sina misstag, men få medger det… Ännu har vi ju inte sett hur det blir med resten av tiden fram till sommaren anländer, vilket egentligen inte dröjer så länge. Men det lär väl snart vara dags för pendeltågen att ställas in i garaget över vintern i alla fall:-)

  3. Vis av skadan borde man kanske låta vara osagt hur årets vinter blir men just nu håller jag på med rena sommaraktiviteter. Det är bara att ta en dag i taget och njuta. Det borde synas på elmätaren också!

  4. Prognoser är ju trots allt bara avancerade gissningar. Jag gläds så länge jag slipper den eländiga snön! Man kan ju hoppas på en grön jul. Risken för halka är lägre och vi slipper kaoset på ortopedakuten som det var förra året!

  5. Du behöver inte göra någon pudel, Jinge, vintern kommer nämligen bli mycket kall. Jag grundar detta påstående på följande iakttagelse, som visat sig stämma in mycket ofta: varma vintrar föregås av en mycket kall och vintrig period i början av november redan. Helt oväntat försvinner dock kylan efter endast ett par veckor och sedan blir det milt hela vintertiden igenom. Detta varma väder vi har nu är däremot mycket olycksbådande.