Information Overflow


När det händer viktiga saker ute i världen så blir jag sittande med tidningarna på webben, radion eller som nu Aljazeera. Till slut har jag fått så mycket information och så många synpunkter så att det blir svårt att sortera. En annan effekt som inträder är att simultankapaciteten försvinner helt, den går bara upp i rök.

Är man lite omvärldsintresserad så kan det ta sig en hel mängd olika uttryck, för egen del stänger jag gärna av efter några dagar. Slänger man Omar Suleiman i havet utanför Sydafrikas kust så emigrerar alla vita hajar omedelbart till något annat hav, någon annanstans. När egyptierna tycks få välja mellan Hosni Mubarak och honom så väljer jag att titta på några bilder på småfåglar istället. I ett par dagar så har jag visat bilder på koltrastar, nu väljer jag istället att visa en talgoxe och en nötväcka.

Egentligen borde jag kanske ha köpt mig en låda vin i syfte att skaffa mig ett litet skal mot otäckheter, men i morgon ska jag bestämt ge mig ut för att fotografera några flaxande sötnosar, allt i syfte att mjuka upp den dysterhet som nyheterna för med sig.

Dessvärre så är väderprognosen inte den bästa, det talas om stark vind och eventuellt så inleds denna blåst med en dos snö, möjligen har väderspåfolket i Norrköping fel.

Just nu det nu är Klass II-varning för stormbyar nere i Sveriges röv, Göteborg. Detta oväder tycks ha en kurs mot nordost, och då drabbar fulvädret oss i morgon mitt på dagen.

Stämmer det så får jag väl göra som jag gjort med dessa bilder, sitta inne i stugvärmen och fotografera besökarna som tillgodogör sig det jag lagt ut i min egen fågelmatning. Både jag och min lilla svansförsedda sambo gillat nämligen att titta på fåglar.

it , , , , ,


14 svar till “Information Overflow”

 1. Då ska farbror få ett intryck till att sortera, nu är IPv4 adresserna slut.

  När får vi se din blogg prata IPv6 ?

   • Nu har vi använt upp de 4.3 miljarder IP-adresser som fanns (tja, det finns väl en slatt reserverade kvar i övre segmentet över 240.x.x.x om man verkligen vill). Det innebär att Internets tillväxt bromsas till dess att adressrymden flyttar över till IPv6 som är efterföljaren. Många av teleoperatörerna kommer att bli tagna på sängen av detta, prova att fråga din leverantör när dom tänker ge dig v6 så ska du få se …

    http://en.wikipedia.org/wiki/IPv4_address_exhaustion

    Här kan du fixa lite kunskap om de nya adresserna och en tunnel (IPv6 över IPv4) medan du väntar på våren:

    http://tunnelbroker.net/

 2. Själv tänker jag ta en titt på lite terrakottafigurer i morgon, undra om de gör sig i trägårn.

  • Ja visst passar dom figurerna i trädgårn!
   Problemet var att få in den i ryggsäcken, täcka över och släpa sig hem med den..

 3. Jag kan ha fel (det har jag märkligt nog ibland) men nötväckan på bilden kan vara en tillfällig vintergäst österifrån av den sibiriska rasen (Sitta europea asiatica, till skillnad mot vår normala Sitta europea europea). Grundar det på att den verkar helt vit på sidorna, man ser inget rostbrunt som ”våra” väckor har. Den östliga varianten kommer hit ibland när det är dåligt med mat hemmavid. Men jag är inte bombsäker, så det är ingen idé att inkalla några ”invandrarkritiker” för att försöka jaga bort den.

 4. ”Slänger man Omar Suleiman i havet utanför Sydafrikas kust så emigrerar alla vita hajar omedelbart till något annat hav, någon annanstans.
  Du har ju bara för bra kommentarer Jinge!

   • Men låt honom e n s a m träffa en förbannad egyptisk tonåring unge i en mörk gränd så blir det andra bullar ;)

 5. ”Just nu det nu är Klass II-varning för stormbyar nere i Sveriges röv, Göteborg.”

  -Har du vart i Feskekyrka? Det är inte så röv luktar…

  • Jodå, jag gjorde ett bildreportage åt ngn stockholmstidning där en gång. Köpte ett par kilo nykokta räkor som vi svullade i oss på Älsborgsbron sedan…

 6. Lars Jonssons ”Fåglar i Europa” sid 472-473 exempelvis, med bilder av olika raser. I Erik Rosenbergs klassiska bok Fåglar i Sverige får den heta östliga nötväcka.

  • Jag har två, Fågelguiden och Fåglar i färg, tycker att den avbildade är rätt typisk europeisk, den är dessutom lite rostfärgad på buken.