Idag ska eken äntligen ner

Det är märkligt att se intervjuer med äldre damer på TV där de säger att den gamla eken bör bevaras, och att de ska demonstrera mot Stockholm Stad för att rädda trädet. Det handlar om ett ruttet träd som riskerar att döda folk den dag det rasar ihop.

Möjligen kommer dessa kvinnor från en stadsdel där pensionerna inte är så viktiga, de kanske bara är ett tillskott som fickpengar. Men för alla andra pensionärer så märks sänkningen av pensionerna, för de arbetslösa är det högst påtagligt att regeringen är en högerregering, och för de sjuka så minskar inkomsten och utgifterna ökar. Men det är det ingen som demonstrerar om, istället samlas ett antal människor runt ett ruttet gammalt träd.

Det passar regeringen perfekt, låt folk gorma om en rutten ek så kan de fortsätta att plundra landet i lugn och ro. Jag ger mig sjutton på att det kommer samlas folk runt parkförvaltningens folk när de ska göra det som borde ha gjorts för länge sedan. Man kan förstås undra över vilka mekanismer som gör människor så totalt ointresserade av politik så att de demonstrerar för ett ihåligt gammalt träd…

it Andra om: , , , , dn sr svd ex ab

  12 comments for “Idag ska eken äntligen ner

Comments are closed.