I Haninge kräksnögar det


I morse var det – 15,4° C på min termometer utanför fönstret. Årets kallaste natt och nu har det snöat i ett par timmar, just nu kräksnögar det.


Visserligen har temperaturen stigit
till – 1,7° C men jag kan ändå konstatera att tiden är ur led. Tar man en promenad i det här vädret så kan fler saker gå ur led mer än tiden misstänker jag. Men nog sjutton är det märkligt, folk har visat bilder på vit- och blåsippor, tussilago och tranorna har redan börjat anlända men här var det nästan sexton grader minus?

Antagligen är sådant här varannandagsväder något som vi kommer att få mer och mer av i takt med den globala uppvärmningen tilltar. Det är dock problematiskt just med dagens väder eftersom många är ute och far på vägarna.

Rimligen borde folk förstå dessa naturens signaler, man bör ställa krav på våra politiker att de tar itu med miljöfrågorna nu i stället för att skjuta dem framför sig ett antal politikergenerationer som de gör nu.

Tur att man inte behöver gå ut i detta väder och kan sitta inne och skriva om det istället…

DN1 SvD1 AB1

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Fulväder, Global uppvärmning, Handen, Haninge, Kräksnöga, Politik, Snöväder Kyla, Trafik, Varannandagsväder, Växthuseffekten, Växthusgaser[/tags]


12 svar till “I Haninge kräksnögar det”

 1. Detta gäller här:

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas 
  
  Din kommentar får inte innehålla:
  
  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig. 
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.
  
  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller 
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar 
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att 
  visas så snart den godkänts. 
  
  Bloggreklam undanbedes!
  
  

 2. Det var skitkallt i stugan eftersom ett fönster glömdes på glänt. SOMMAR TACK!

 3. Lite sensationsjournalistik att säga att det här beror på global uppvärmning, det här är snarare en gammal klassisk ”starure”. Fenomenet finns väl dokumenterat i bondepraktikan, vilket innebär att det knappast är en ny företeelse. Efter att all snö smält bort efter vintern och staren kommit kommer det 7 st återfall av plötsliga snöoväder, som kallas ”starurar”. Vad som slår mig är att folk har så kort minne…

 4. Här i Stavsnäs hade vi -11,5°C som kallast i morse och nu på dagen har det snöat precis 10 cm. Båda är rekord för den här vintern, men meteorologerna kallar det för vår. Blommorna ser konstiga ut där i snön.

 5. Ingen konstigt att det snöar i mars. Jag kommer ihåg att det snöade på midsommarn i början på ’80-talet (glömt vilket år det var). Klimatförändringar – nja, är det varmt så skyller man på klimatförändringar, är det kallt så skyller man på klimatförändringar :roll: .

 6. Jodå, jag har oxo varit med om att det snöat på midsommarafton, men jag har för mig att det var i slutet av 50-talet, men det kan ha varit i början av 60 oxo.

 7. Jag vet inte om just detta väder är ett resultat av växthuseffekten, men visst är det drastiska förändringar + 10 till – 15 på ett par dagar. Undrar hur det går för sådant som börjat knoppa?

 8. Igår gick jag runt sjön i närhetn av mitt hus det var mycket kallt 15 minus , Men jag blev så ledsen när jag såg att det var en canada gås som satt fast i isen och kunde inte röra sig
  Det var svårt att göra nånting , det var mitt i sjön
  Idag gick jag igen för att se vad som hände , den var borta samtidigt såg jag ett räv spår på is täcket
  Det är grymt

 9. I en sådan situation kan man oxo ringa brandkåren. Har de tid så brukar de ställa upp för att rädda fåglar, i alla fall om de kan göra det på ett säkert sätt.

 10. Så när det är för varmt är det politikernas fel?
  När det är för kallt är det politikernas fel då också?
  Sanningen att säga kan nog ingen rå över naturens vilja att senarelägga vintern.
  Därmed inte sagt att man inte måste ta itu med de problem som finns.