Guantanamo, ett stormhotat koncentrationsläger


USA:s koncentrationsläger på Guantanamo-
basen på Kuba hotas nu av en orkan som är på väg mot Key West i Florida.


Turisterna i Florida
klumpar ihop sig i enorma köer enligt CNN och USA försätter sig i högsta beredskap inför det som (kanske) komma skall.

SvD: ”Det amerikanska orkancentret i Miami varnade på söndagen, lokal tid, för att den tropiska stormen Fay kan utvecklas till en orkan när den når västra Kuba. Vid 02-tiden, svensk tid, befann sig stormen tio mil från Guantánamo på Kuba och rörde sig västerut.

Efter Kuba väntas Fay fortsätta upp mot Floridas västkust och landa nära Tampa för att därefter dra vidare rakt upp mot Georgia.”

Jag ska inte spinna vidare på tråden om flyende Guantanamofångar, det räcker med att konstatera att man inför detta års orkansäsong befarar att olika rekord ska slås. USA:s väderforskare anser tydligen att den globala uppvärmningen och den kommande klimatförändringen börjar synas på allvar. Det hotar nu i ett land som ännu inte lyckats reparera New Orleans efter den förra svåra stormen med dess översvämningar. Allt detta beroende på en president som använde pengarna till annat än de var avsedda för.

Men jag vet att, och det kommer som ett brev på posten, det kommer dyka upp kommentarer som ifrågasätter växthuseffekten, global uppvärmning och kommande klimatförändring. Argumenten skiftar till den grad att jag inte ens försöker besvara dessa.

Bloggaren Erik Svensson skriver: ”…artikeln i amerikanska vetenskapsakademiens tidskrift PNAS visar att ökningen av koldioxidhalten i atmosfären har tredubblats sedan sekelskiftet, från en 1.1 % årlig ökning till > 3 %. Den här, och flera andra publicerade vetenskapliga artiklar de senaste åren, visar att de lögnaktiga

Orkan

påståendena från vissa vetenskapsfientliga bloggare på högerkanten om att ”koldioxidhypo-
tesen är obevisad” eller ”IPCC är en bluff” saknar grund.”

Jag rekommenderar således alla diskussions-
lystna klimatförnekare att besöka Eriks blogg och bråka med honom istället för med undertecknad. Jag är fullständigt övertygad om att den amerikanska vetenskapsakademien är bättre skickad än ett antal nyliberaler att förutsäga kommande klimatförändringar. Det är bara och titta på den tromb som dödade fyra personer i Polen för något dygn sedan, och ”sommaren” i Sverige som fick ett så abrupt slut.

Pol1 AB Dbl1 DN 1 SvD1 Erik Svensson it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Fay, Orkan, Guantanamo, USA, Global uppvärmning, Klimatförändring, Växthuseffekt, Klimatförnekarna, Höger, Nyliberaler, Politik[/tags]


4 svar till “Guantanamo, ett stormhotat koncentrationsläger”

 1. Det här med nyliberalism och miljö är ju två saker som inte fungerar ihop.
  Det är som två pluspoler på magneter. Det funkar inte.

  Hur hade t.ex. nyliberalismen hanterat BT Kemi?
  Det känns som om en ”tag” förnekelse saknas. :)

  I alla fall är det intressant med väder, bara man själv slipper det i dom mest extrema fallen. Men vi är bortskämda med hyffsat bra väder här i sverige.

 2. @Jinge

  Du skulle faktiskt nästan behöva dessa två uttryck för att beskriva alla dumheter i världen som du skriver om:

  Förnekelse för alla dumheter folk spottar ut, som säger emot fakta.
  och
  Jorden är platt för vad folk tror på.

  Men frågan är om inte övriga tags blir onödiga.
  Jag var ju inne på en nyliberal sida där dom skrev att demokrati är kommunism.
  Så är det såkallade demokratiarbetet i irak ett kommunistarbete från USA? Är Israel det enda kommunistiska landet i mellanöstern enl. folkpartister och centerpartister?
  För om demokrati är samma sak som kommunism så undrar jag lite om folks verklighetsuppfattning. Jag ska inte skriva ut sidans namn, för jag vill inte lära ut irrläror. :) Men ”jorden är platt-sällskapet” är otroligt stort.

 3. ”Jag rekommenderar således alla diskussions-
  lystna klimatförnekare att besöka Eriks blogg och bråka med honom istället för med undertecknad.”

  Ok, jag ger mig – har den samlade forskarkåren sagt att det är så så är det så.

  :P ;-)