Foliehattarnas mardröm

När jag använder ordet foliehattar i rubriken så menar jag förstås klimatskeptiker. Det är de mest framträdande foliehattarna idag alla kategorier. Sällskap som jorden är platt-sällskapet har bara några hundra medlemmar, medan klimatskeptikerna säkert är närmare hundra personer i bara Sverige.

AB: ”Sverige må ha haft en rekordvinter förra året. Men globalt blev 2010 det varmaste året sedan 1880, enligt NAOO, USA:s motsvarighet till SMHI. Det var det 34:e året i rad som temperaturen låg över normalvärdet. Effekterna av klimatförändringarna har redan börjat märkas i form av ett allt extremare väder: kraftigare värmeböljor, våldsammare stormar och häftigare regn. Även Sverige påverkas.”

Av någon underlig anledning så dyker de ofta upp på bloggar, de hävdar att allt är en stor jättebluff, en bluff arrangerad av vetenskapsmän som tydligen alla ingår i något hemligt brödra- eller ordenssällskap. Oklart vilket, men de förmår i alla fall skälla på varenda blogg som dristar sig till att påpeka det alla vet – vädret är ur led, i vårt fall kalla och snörika vintrar. VI får hoppas att vi slipper den värme som Ryssland drabbades av i somras, en värme som kanske skulle döda massor av folk.

Klimat
SMHI förutspår busväder i nästa vecka, det börjar på tisdag-onsdag ungefär och betyder riklig nederbörd och plusgrader, något som jag tycker känns ok. Och om du som läser dessa rader tillhör det lilla gänget av foliehattar, vandra direkt vidare till en annan blogg är du snäll.

När Maud Olofsson fick frågor om elpriserna så kontrade hon med att folk ska isolera bättre och sätta in treglasfönster.

it , , , , , , , ab123 ex dn svd

  8 comments for “Foliehattarnas mardröm

 1. Rogge
  28 januari, 2011 at 18:06

  Jag skulle tro hon har fått en riktig elchock nu!

 2. KalleB
  28 januari, 2011 at 18:20

  Hoppas en stor foliehatt hjälper mot regn ety paraplyer tenderar att blåsa sönder?

 3. Christer W
  28 januari, 2011 at 19:06

  Maud Olofsson har isolerat tomrummet däruppe med mineralull, det är därför hon är stendum. :)

 4. Gösta Berling
  28 januari, 2011 at 21:45

  En anledning till att det finns sådana som säger emot klimatbejakarna kan väl vara att klimatförändringen framställdes fel från första början. Man sade aldrig att trots global uppvärmning kunde det ändå i en del länder bli extremt kallt, utan man framställde det som att global uppvärmning leder till snöfria vintrar. Det är nog därför som vi skaffat oss tåg som inte tål vinterväder, inköparna trodde inte det behövdes annat …

  • 28 januari, 2011 at 22:20

   Nåja, åtminstone jag har hört att vi oxo skulle få extremare väder, även om min första bild var att det skulle växa palmer i Halmstad…

 5. Anders
  29 januari, 2011 at 14:04

  Med ”foliehatt” menas väl egentligen något helt annat än klimatskeptiker?

  • 29 januari, 2011 at 14:14

   Det passar på alla som hakat upp sig på en tro utan vetande.

 6. HasseN
  2 februari, 2011 at 15:14

  Kommentaren platsar inte. Skriv om och följ reglerna. / Jinge

Comments are closed.