Det viner i knutarna

Vi är väldigt många som har husdjur i Sverige, jag vet inte hur många men uppskattningar talar för att det finns betydligt över en miljon hundar i landet. Stämmer den siffran så kan vi nu räkna med att nästan en miljon hund-
ägare måste bege sig ut för att låta sina djur klara av naturbehoven.

Vi kattsambos slipper normalt dessa besvär. Antingen så har vi innekatt och då sköts saker och ting på det vanliga sättet, eller så har vi en misse som brukar få gå ut, och då får den göra det idag också även om lusten att vara ute avtar redan inom någon minut.

Själv har jag satt två fönster på glänt, inte tillräckligt mycket för att det ska kunna regna in, men så mycket att det i alla fall viner och visslar av vinden utanför. Just nu är det regn, men enligt SMHI kan det växla till snö under förmiddagen. Det handlar om byig vind och jag skulle tippa att medelvinden ligger omkring sex-sju sekundmeter med nästan kulingstyrka i byarna. Ljudet som åstadkoms är mer än trivsamt och skulle jag luta huvudet en stund så somnar jag nog direkt.

Själv tror jag att det vi ser är ett resultat av den pågående klimatförändringen. Talet om kallare vintrar och varmare somrar verkar fram tills nu helt korrekt, intressant också att konstatera att klimatförnekarna ofta nog har högeråsikter och/eller är nyliberaler. Det visar på en ökande polarisering, något som det också ser ut som om vädret anammar.

Min lilla kattsambo ligger och sover bredvid datorn, jag har gjort i ordning ett ”kattabo” åt henne där, det vore så besvärligt annars eftersom hon i annat fall skulle sitta i mitt knä med jämna mellanrum. Nu kan hon sova medans hundar och deras ägare beger sig ut i regnet eller snöstormen för att deras djur behöver ordna med vissa praktiska detaljer. Bilden är från i vintras.

it , , , , , , , dn svd ex ab12 svt gp1

  3 comments for “Det viner i knutarna

 1. 9 november, 2010 at 10:39

  Nu, 10.48, så håller regnet på att övergå till snöblandat, snart nog är det bara snö och då blir det kärva tag för trafiken…

 2. Anders Sjölander
  9 november, 2010 at 10:56

  Det här är ju helt vanligt senhöst/tidigvinterväder. Bara för att det snöar hos dig betyder det inte att växthuseffekten skenar. Här i Ronneby, bara 40 mil bort, är det regnigt och 3 plusgrader. Det går inte att dra slutsatser om det globala klimatet utifrån lokala väderfenomen.

  Observera att jag inte påstår att det inte finns klimatförändringar eller att klimatförändringarna är ofarliga, jag gillar bara inte förenklingar.

 3. 9 november, 2010 at 11:01

  Och här började det snöa omkring midnatt och fortsätter att snöstorma. Hittills har det kommit nästan 10 cm snö. Urkul :-(.

  Jag skulle ha åkt in till Göteborg idag, till en ögonspecialist med min ena vovve, men se det blir inget av med denna tjugomilaresa (tur och retur) i snöstorm. Roligare kan man ha än att bli stående i trafikkaos i Borås, som man alltid har där. Tidigare på morgonen meddelades på lokalradion att alla bussturer där är inställda tills vidare eftersom bussarna inte kommer uppför backarna (i Borås saltar man inte) och där är backigt ordentligt på sina ställen.
  På veterinärstationen i Göteborg talade man om att det är snöstorm i även i Göteborg, och där är snöröjningen inte bättre än i Borås. SUCK!

Comments are closed.